Thorek1300 Pts - Dwarfs Army
1 Runesmith @ 149 Pts
General
Great Weapon
Gromril Armour
Runic Talisman [50]
Master Rune of Challenge
Rune of Spellbreaking
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
11 Quarrellers @ 137 Pts
Crossbow
Light Armour
Shield
Musician
19 Warriors @ 205 Pts
Heavy Armour
Shield
Standard
Musician
1 Veteran @ [10] Pts
19 Warriors @ 225 Pts
Great Weapon
Heavy Armour
Standard
Musician
1 Veteran @ [10] Pts
1 Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 73
Total Army Cost: 1301
Czekam na wasze opinie...
Dwarfs Army of Karak Thorn
Dwarfs Army of Karak Thorn
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, o 16:15 przez Thorek, łącznie zmieniany 3 razy.
Nastepnym razem obrób rozpe. Pozatym nawet niezłe. ale przydał by sie than z rune of challange.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Hamców nie wstawie bo nie mam figsów, a zresztą katapa sie spłaca jak nic. A z tym Thanem to nie jest zły pomysł, ale troszke szkoda pts na 2 bohatera na tak małe punkty.jak dla mnie rozpa plewna... ja tam jakos thunderrersow zmiescil, hammerersow zamiast jednej katapy i thana BSB z RoGromril, RoResistance i MRoCh ;] i wogole warriorzy sa pleeewni
Wiecej strzelców nie zmieszcze bo thundzi sa strasznie drodzy. A z tym zyrosem to miała być "innowacja"taki sobie bo masz tylko jedna dyszke strzelcow.
IMO zyrosem mozna sie pobawic powyzej 2k jak juz masz jedne organy.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rospa jest idealnie obrobiona... Miała być na 1300pts nie rozumiem w czym problemNastepnym razem obrób rozpe. Pozatym nawet niezłe. ale przydał by sie than z rune of challange.
Zmień Runesmitha.
Wywal tarczę. I bez niej ma save'a na 1+. Zamiast tego daj mu great weapona.
Dodatkowo klocek warriorów z great weaponami nieco mija się z celem.
Mają zbyt mało ataków na starcie a wszystko (nawet gobliny) będzie mogło jeszcze zmniejszyć ich liczbę z save'm na 5+.
W tej rozpisce to maszyny mają zabijać, nie klocki. Klocki mają ustać a w tym lepsi są warriorzy z tarczami i hand weaponami. 2 save'a naprawdę robi dużą różnicę.
Maszyny w specialach nieco zbyt drogie jak na te pkt. Ale to tylko moje odczucie.
Co do wyboru pomiędzy Gyrocopterem a Organkami... Tak naprawdę potencjał ma i jedna i druga maszyna. Gyrocopterem trzeba się nieco bardziej namęczyć ale jest też bardziej pewny niż organki.
Wprawdzie na te punkty też wstawiłbym organki, które ostatnio spisują mi się znakomicie ale widok 2 hitów na artyleryjce przerzuconych na misfire nieco deprymuje![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Mają zbyt mało ataków na starcie a wszystko (nawet gobliny) będzie mogło jeszcze zmniejszyć ich liczbę z save'm na 5+.
W tej rozpisce to maszyny mają zabijać, nie klocki. Klocki mają ustać a w tym lepsi są warriorzy z tarczami i hand weaponami. 2 save'a naprawdę robi dużą różnicę.
Maszyny w specialach nieco zbyt drogie jak na te pkt. Ale to tylko moje odczucie.
Co do wyboru pomiędzy Gyrocopterem a Organkami... Tak naprawdę potencjał ma i jedna i druga maszyna. Gyrocopterem trzeba się nieco bardziej namęczyć ale jest też bardziej pewny niż organki.
Wprawdzie na te punkty też wstawiłbym organki, które ostatnio spisują mi się znakomicie ale widok 2 hitów na artyleryjce przerzuconych na misfire nieco deprymuje
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Dzieki że mi o tym mówisz, bo juz bym zapomniał. No jasne ze z Szmita trzeba wywalić shielda i dać dwuraka.Wielkie SORRRYYY dla wszystkich którzy musieli czytać te głupotyTorres pisze:Zmień Runesmitha.
Wprawdzie na te punkty też wstawiłbym organki, które ostatnio spisują mi się znakomicie ale widok 2 hitów na artyleryjce przerzuconych na misfire nieco deprymuje
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)