Niezwykli 3.0 (intelektualny śmietnik)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Fajnie.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Fakt trochę nieczytelne.
za to działa szybciej
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ciekawa sprawa. Pisanie z temacie offtopic na Demonic Legion Forum nie powiększa ilości postów A może by tak u nas wprowadzić
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Czyżby ktoś liczył ilość swoich postów ?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
PhpBB obsysa jeśli chodzi o skalowanie - znaczy po przekroczeniu pewnego progu popularności (ilości odwiedzin na minutę) zaczyna obciążać serwer w stopniu wyższym niż proporcjonalny do owej ilości odwiedzin. Tego samego zaczęło doświadczać BP. Dlatego uważnie obserwuję kierunek obecnych zmian na NG - niewykluczone, że i Border Princes czeka migracja na SMF.Lunn pisze:właśnie się zastanawiam po co cokolwiek ruszali? źle było?
Nie wszystko się czysto zmigrowało. Normalka. I tak szacun, że zmigrowali posty, tematy i userów.Lunn pisze:raz że jest burdel,
Kwestia layoutu. Pikuś.Lunn pisze:dwa że jest nieczytelne,
I znowu - migracjaLunn pisze:trzy że nadal wszystkiego nie ma... wtf?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Uprawnienia się do końca nie przemigrowały. SMF ma inny system uprawnień, proste. Zresztą to akurat najmniejszy pikuś. Jeśli przechodzą fora z podforami, a tematy z postami i userami, to reszta jest naprawdę małym piwemSkavenblight pisze:Jaja sobie robisz.Tomash pisze:niewykluczone, że i Border Princes czeka migracja na SMF.
Obserwowałeś zmiany na NG z punktu widzenia usera.
Nie wiesz, jaki był cyrk z uprawnieniami modów i jakichś to "fajnych" opcji nie było
"Gdzie indziej" to nieprędko - to nasz trzeci serwer (a konkretnie hosting) i mam nadzieję, że co najmniej na rok-dwa wystarczy. Tu chodzi tylko o zmianę silnikaSkavenblight pisze:Musi koniecznie na SMF? Nie może gdzie indziej?
I wcale nie powiedziałem że przejdziemy na SMF. Jak mówiłem, biorę NG pod lupę i zobaczę do czego to na Gildii doprowadzi.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: