Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

BT może mieć save na 3+ i tyle, nie wiem ile trzeba mieć złej woli, żeby to czytać inaczej.
Jakby nie to flafowe pieprzenie o runach nikt by nie miał wątpliwości, że ta zbroja daje save 3+ i basta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak jest co army book

ls jest zla bo kaze liczyc polowe za steam tanka i polhammeryzuje batla
ls jest zla bo nie daje robic stand & shoota treemanem i polhameryzuje
ls jest zla bo dwarfom zabiera mozliwosc laczenia rune of battle i polhameryyuje
ls jest :roll:

z bloodthristerem wcale nie jest inaczej :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

bo tu jeszcze o co innego chodzi ;)

jak kalemu tna armie i polhameryzuja to jest zle.
jak kalemu robia RAW i przez to tna armie to jest zle.

Ale jak tak samo jest dla innej armi to jest wtedy dobrze ;P

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Ja po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, że panowie z GW zapomnieli zrobić odpowiednią adnotację przy siedmiu GIFTACH. A jeśli LS zrobi za nich takie zapisy to będę uważał to za polhammera.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ja sie o armoura i inne rzeczy nie boje gifty to nie przedmioty i GW raczej sie tego trzyma a ze komus sie niepodoba bo zasilne .....

Wracajac do ciekawszych spraw. Zauwazyliscie ze przy Chariot of Tzeentch nie ma dopisku o jego US ??:) Niby stracil troche z hita ale z heraldem na teraz Us5 :)

Chyba zrobie sobie rozpe na LoC na masterze willu i robie + 3 heraldow na latajacych rydwanach :) moze ktoregos uda sie wsadzic przeciwnikowi w bok :). + 180 pk i pk na winget horror wydawac nie trzeba.

No i niestety dalej niewiem czy Will of Tzeentch daje przerzut raz na ture gry czy ture gracza :(

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Dorzuć do tego Kensiorku, że chyba w DL byłą adnotacja, że wrzaskulce z rydwanu nie mogły slashingować, a teraz...? :):D? Okaże się że lepiej mieć heralda Tz na rydwanie zdejmującego szeregi i zatrzymującego z flanki oddziały, niż same wrzaskulce (bo przez rydwan są wytrzymalsze...).

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

tutaj chyba tak nie bedzie bo w rydwanie sa wymienione jego zasady specialne np ogniste ataki na skrimerkach a samego slaashing niema inaczej niz w samodzielnej jednostce skrimerkow.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Kensiorek pisze:No i niestety dalej niewiem czy Will of Tzeentch daje przerzut raz na ture gry czy ture gracza :(
per player phase ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Kensiorek pisze: Chyba zrobie sobie rozpe na LoC
A mnie szkoda princa, bo zrobili z niego smutasa że żal. Ponoć nawet terrorystą nie jest... A tak fajnie mi się grało takim latającym, terroryzującym zbrojokasowaczem... Teraz nawet lot trzeba wykupic.
No nic, trza nażebrać na jakiegoś Wielkiego (Najlepiej Nieczystego :twisted: ).
Powoli zaczynam swoją niejako "stadartową" rozpiskę dostosowywać do nowych warunków, ale cięzko jest... Furie już nie robią za cory, prince chyba nie będzie się opłacał, herald Nurgle'a wyjdzie mi drożej (chcę na palanquinie). Mam modele diablic na strusiach, to będą seekerki, dodałbym heralda Slaanesha z 1 lvl (pytanie - czy herald daje im tez ASF? ).
Szkoda też "cloud of flies", bo znacząco zwiększał przezywalność w CC, a nurglingi dobiegające z tym do jakiejś walki były naprawdę kluczowe momentami. No zobaczymy. Trza być dobrej myśli. :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Prince nie ma terrora, nie ma też skrzydeł
Ma za to m8.
35 za marka (pozwala wybrać do 50 z puli greater daemona danego boga)
1 Lvl 50 pkt
2 lvl 35

Herald w seekerach daje ASF IMO (napisane, że daje wszystkim championkom i demonetkom, a w seekerach masz staty demoneteki championek)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dziekuję za potwierdzenie. :)
trikk pisze: Prince nie ma terrora, nie ma też skrzydeł
Fantastycznie... :roll: I kosztuje skromne 300 pkt za "gołego"?
O skrzydłach wiem, że trzeba mu wykupić z giftów. Na które ma 75 pkt...
trikk pisze:35 za marka (pozwala wybrać do 50 z puli greater daemona danego boga)
A daje coś jeszcze taki mark? Bo jak nie, to trochę chyba skórka za wyprawkę. :)
trikk pisze:Herald w seekerach daje ASF IMO (napisane, że daje wszystkim championkom i demonetkom, a w seekerach masz staty demoneteki championek)
Tu ciekawie, tylko chyba heralda nie opłaca się pchać do seekerek. Coś się pomyśli, bo w sumie 1 czar Slaanesha ciekawy jest. :)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

mark daje ci dokladnie nic :(

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dorzuć do tego Kensiorku, że chyba w DL byłą adnotacja, że wrzaskulce z rydwanu nie mogły slashingować, a teraz...? ?
A teraz screamery z rydwanu mają slashing attack na takiej samej zasadzie, jak lion chariot ma forestera i stubborn...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Fajnie się podjudza do odpowiedzi :)? Spoko czoko:). Wydaje mi się ale juz an masterze w Gorzowie będzie dopuszczony nowy DL :)?

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

jak dla mnie topór khorna może mieć, firestorm blade , porostu został ubgradeowany.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Kensiorek pisze:Skrasc obroze khorna z flesh houndow potem je stopic zeby zrobic diorame z najwieszymi porazkami Khorna kawal pierwsza klasa :) normalnie i w starym swieci bawia sie metalowymi zolnierzykami :P
e tam 2 horrory, gdzie jeden pisze ale nie czyta a drugi czyta ale nie rozumie tez sa ciekawie zapisane ;)
zreszta wogole speciale sa ciekawi

teczowy lord z 14 czarami czy nurgiel strzelajacy pociskami z dupy tez sie wydaja klimatyczni ;)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

ludzie ale co z tego jak pan thirster bedzie miec -3 jak bedzie do tego mogl miec albo firestorm albo rirole :wink:

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

moze miec -3, ale jedynki zawsze oblewają , a herosi i tak odpadaja przy pojedynkach
armaty wala bez sv BT wcale nie jest taki przesadzony
Nie demonizujmy problemu :)

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

problemem dla niektórych jest to, że taki BT może mieć 1+ i do tego jeszcze dużo fajnych zabawek :).

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Problemem on może być dla armii, które nie mają strzelania :P Albo mają strzelanie, ale w postaci blowpipów

ODPOWIEDZ