Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Oprócz rydwanów również bolec będzie 1 na slot. Jeśli plota o możliwości 12 strzałów z siła 3 i AP się sprawdzi to rzeczywiście będzie sens wystawianie jednego bolca, malo tego będzie niewiele mniej skuteczny od 2 bolców standardowo z 12 strzałami z sila 4 i AP, a wyjdzie taniej o 100 punktów :). O ile oczywiście dadzą mu ten podwójny wielokrotny strzał :)

Szaman ja mam takie pytanko, czy w nowych DE będzie wogóle jakiś nowy regiment albo może potwór ? Bo każda armie z VII edycji dostała coś nowego a u DE cisza :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Kal_Torak pisze:Oprócz rydwanów również bolec będzie 1 na slot. Jeśli plota o możliwości 12 strzałów z siła 3 i AP się sprawdzi to rzeczywiście będzie sens wystawianie jednego bolca,
no co Ty ...
wole miec 2 boilty za 200p strzelajace 12 strzałow 48" na 3+ z 4S -2Save
niz jeden za 100p z 12 strzelajacy na 24" strzelajacy na 4+ z 3S

Zreszta z tego co mi sie zdaje, beda 1/2 slota rare. inaczej jak He

malo tego będzie niewiele mniej skuteczny od 2 bolców standardowo z 12 strzałami z sila 4 i AP, a wyjdzie taniej o 100 punktów :). O ile oczywiście dadzą mu ten podwójny wielokrotny strzał :)
Jasne - wszystkie kawalerie zaczna sie go tak bac. ze statystycznie na bliskim zasiegu zabijasz kolesia z 3T i 2+s jak strzelisz tak 2 boltami

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kal_Torak pisze:Bo każda armie z VII edycji dostała coś nowego a u DE cisza :)
ano cisza...

co do bolca: :lol2: :lol2: :lol2:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A bohaterka wiedzm, bedzie czy nie , i lod czy heros, jesli bedzie :wink:

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

no i te bolce byly do przewidzenia. magia z tego co wiem ma byc mocno destruktywna, a czy opcja beastmastera na mantikorze w rarach jest przynajmniej w czesci prawda?
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Jerzyn pisze:czy opcja beastmastera na mantikorze w rarach jest przynajmniej w czesci prawda?
tak, w czesci "beastmaster na mantikorze" :wink:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

urodziliście kolejną stronę bezsensownego spamu zdając sobie sprawę z faktu, że Szaman jest związany tajemnicą handlową i do wydania podręcznika i tak niczego z Niego nie wyciągniecie :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

alez Ago, o to wlasnie chodzi, aby nakrecac spirale handlowa poprzez spamowanie i plotkowanie :wink:

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Yudokuno pisze:urodziliście kolejną stronę bezsensownego spamu zdając sobie sprawę z faktu, że Szaman jest związany tajemnicą handlową i do wydania podręcznika i tak niczego z Niego nie wyciągniecie :)
Tyyy no Judo, nie rob scen. Przecierz Szaman to hmmm...Król (drugiego dna).
Z ostatnich 2 stron można wyczytać na ten przykład:

Rydwany 1 na slot.
Opcja Bolców z 12 strzałami, to śmiech...Potrójny. Zostają 2 na Slot.
Edit: Mantikora ląduje jako Rare choice.:)
Nie ma nowego oddziału w Booku.
Brak +1A jako Wide Army Rule.

I inne. Mało? na 4 miesiące przed premierą?

Szaman to Król. Maciej zresztą.:)

pzdr: JP
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2008, o 17:25 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Kasa sie leje, a Szamana dostaje prowizje :D :twisted:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

a ja mam 4 takie piekne rydwany ( co ja teraz z nimi bede robil?? szkoda zeby tylko kurzyly sie na polce
Inni mają gorzej - ja mam 6.
Beasmaster na Mantikorze ląduje jako Rare choice.
Nie bardzo - prawdą, według tego, co Szaman napisał, jest, że ma być beastmaster namanticorze, a nie, ze w rarach. Choć, tak własciwie to możliwe że chłop w ogóle wyleci - nie ma żadnych plotek dotyczących beastmastera, a przecież był on jednym z najsłabszych punktów DE. Dziwne, że do dziś nie ma o nim ani słowa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

ZgnilyChlopiec pisze:a Szaman dostaje prowizje :D :twisted:
niestety nie :(
Szaman pisze:
Jerzyn pisze:czy opcja beastmastera na mantikorze w rarach jest przynajmniej w czesci prawda?
tak, w czesci "beastmaster na mantikorze" :wink:
zwalilem :roll: . mialo byc:
tak, w czesci "na mantikorze" :wink:

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

To wspolczuje Szaman ale The Spice must flow :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

tak, w czesci "na mantikorze
Czyli nie będzie beastmastera? Chyba, ze GW wpadnie na genialny pomysł dania plewnego herosa, który nie będzie się nadawał absolutnie do niczego (poza byciem generałem w border patrolu :P)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

co do tych rydwanów, właśnie wyczytałem że mają być przepakowane do boxów z nowymi Coldami, co powiesz na tą plotkę Szamanie?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

moze kiedys...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Underway na D.net pisze:OK so after trolling the forums at warseer, and other places, and after selling my body for info (you don't want to know :oops: ) here is what I have heard regarding the DE releases. At this time these are still rumours, until sighted or confirmed by someone with better contacts than myself.

Where possible I have included the links to some of my info. Some info I have read and then lost the link or got the info from sources other than the interent. Once again RUMOURS... not confirmation.

Corsairs - plastic regiment, many different weapons options, including some sort of repeater hand pistol things. Might just be RXB's in the theme of Mengil (aka holding RXB's one handed), or a new weapon option. (old DE had single handed RXB's, I have the miniatures and WD rules for them).
Found here

Hydra - in metal, rumoured to be armoured like a rhino. Multiple different head/neck options including heads/necks that have had their heads severed! Sound very cool to me, the hydra has only in one of the 4 GW incarnations completely scaled. One was partially scaly but had hair (don't ask... :roll: ) one was regularly scaled, and the present one is not scaled at all.

Characters - all in metal.
The sorceress apparently is in the continuing theme of the other evlish wizards. Supported by dark magic tendril/fog whatever casting spells. Apparently she is an extremely attractive model. No idea whether or not there are more than one sorceress model(I assume so) or not.

No idea what the metal nobles look like.

There will be a number of special characters that will be in metal as well, like with the HE release. Hopefully they flesh out Kouran, Tullaris, etc... and maybe new special hero's can come to the party as well.

COK box - all in plastic. Huzza!! They will be using this model as the COK mounts. The knights have a few different weapon options to model on them, the armour is slim/slender so that it befits an elf, and sufficently spikey to look like a DE. The weapons are all cool and stylized, an axe apparently looks different than the bog standard one for example so that it works with the whole DE theme (aka look at keithan tips vs speartips). This goes for the plastic corsairs as well.

Things that we will not be getting.

-plastic hero kit
-plastic sorceress kit
-plastic DR (apparently these are the best selling blisters for GW worldwide, if it ain't broke, don't fix it).
-new warriors box
Jakbyś mógł Szamanie jakoś to skomentować, ile jest w tym prawdy, co jest brednią, takie tam :roll:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Przyznam się, że nie przeczytałem tego tematu od początku (jest tego za dużo). Mam jednak jedno nurtujące mnie pytanie do Szamana, które jest wytworem mojej chorej ciekawości i by uprzedzić pytania innych podstawą owego zapytanie nie była żadna plotka. Podstawą jest jedynie obawa, że panowie z GW wpadną na jakiś chory pomysł.

Pytanie:
Czy nadal istnieć będzie Mengil i spółka? Jest to dla mnie ważne bo lubię ich wstawiać do DoW.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

do DoW mozesz ich wstawiac :mrgreen:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

a do DE?? :>
ObrazekObrazek