Dmp na sezon 2008/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

karlee pisze:Jesli wiekszosc tez tak bedzie uwazac to z pewnoscia tego mastera dostanie :)
tez tak mysle, jak wszyscy zaglosuj na DMP to ja pewnie tez, mysle ze nie ma najmniejszej obawy zeby DMP nie bylo masterem, szkoda ze nie wszyscy chca dobrowolnie odpuscic sobie robienie wiekszej liczby masterow, wtedy wiecej osrodkow by moglo dostac szanse...

pzdr

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

szmajson szybki jest :)

thurion, mi sie zdaje, ze jednak osrodki odpuscily robienie wiekszej liczby masterow. nie wiem czy pamietasz jak bylo ok 4 - 5 lat temu, kiedy mastery byly w znakomitej wiekszosci tylko w warszawie i krakowie. w kolejnym sezonie liczba organizowanych masterow w tych miejscach prawdopodobnie jeszcze spadnie (nie mowie tu o krakowie). a jesli jakiekolwiek miasto mialoby dostac wiecej masterow niz 1, to imo warszawa jest na pierwszym miejscu.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jerzyn pisze:a jesli jakiekolwiek miasto mialoby dostac wiecej masterow niz 1, to imo warszawa jest na pierwszym miejscu.
imo gorzow ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Jerzyn pisze:a jesli jakiekolwiek miasto mialoby dostac wiecej masterow niz 1, to imo warszawa jest na pierwszym miejscu.
imo nie, wawa o ile pamietam ma teraz klopot z dobra miejscuwa a swoja droga promocja battla musi byc w calym raju a nie tylko w stolicy, jak 2 mastery to Gorzow.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, o 21:27 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tez tak uwazam

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

pieprzone emo ;)

nie mam sily sie spierac, ale tu chodzi bardziej o lokalizacje i mozliwe spektrum oddzialywania na graczy, najlatwiejszy dojazd, poza tym jak by nie patrzec w wawie i okolicach gra najwiecej osob.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No i co z tego , ze gra jesli warunki maja kijowe?? Gra najwiecej , a Bazyliszek nie byl nawet masterem...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

jak nie byl? masterem nie byl tylko mastermind. jesli chodzi ci o 60 osob, to wam tez na styk weszlo. za to na wi byl drugi wynik frekwencyjny w sezonie(nie liczac dmp)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No dobra chodzilo mi o niepelnego mastera... Co ma gruszka do wiatraka , ze my mielismy na styk ? O drugiego mastera nie zabiegamy... Dziwne dla mnie jest , ze jakis master w stolicy , gdzie jak sam piszesz jest tyyyylu graczy nie potrafil 60tki zebrac - to chyba swiadczy o jakims kryzysie czyz nie ? Tymbardziej nie rozumie czemu w Wawie mialyby byc 2 mastery.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Ziemko pisze: Co ma gruszka do wiatraka ,
7 liter

a tak na poważnie, u nas jest slabo z graczami miejscowymi gotowymi jechac na mastery ale dzieki dobrej miejscowie, pomocy kolegow z poznania, 3miasta i torunia (nastepnym razem was nie zawiedziemy z frekwa na waszych turach) mamy zaje$%^&fajny turneij z dobra zabawa i mam nadzieje niezla obsada w przyszlych edycjach.

jestem za tym zeby 1 klub/rejon nie organizowal wiecej niz 1 mastera, moze za rok czy dwa bedziemy mieli 20 osrodkow mogacych zrobic xtra tury i kazdy z nich bedzie go organizowal razna 2 lata i powroci idea czelendzerow, albo inne takie.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Jerzyn pisze:jak nie byl? masterem nie byl tylko mastermind.
Prawie mastery byly wymyslem nie wiem kogo.. jak dobrze pamietam nikt tego nie przeglosowal.. sa prawie masterami.. a nie masterami.. wiec roznica jest.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

to co, wywalamy wszystkie prawie mastery, i na ich miejsce wchodza nowe osrodki? i tak co roku?

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Ziemko pisze:... Dziwne dla mnie jest , ze jakis master w stolicy , gdzie jak sam piszesz jest tyyyylu graczy nie potrafil 60tki zebrac - to chyba swiadczy o jakims kryzysie czyz nie ? ...
O czym ty wogóle piszesz

NIe potrafisz zauważyć na przykład, że na Bazyl przyjechali tylko ludziska z Lublina, Łodzi i Kraka. Stanowili jakieś 35 % graczy. Na pozostałych masterach jest chyba odwrotnie. te 35% to gracze miejscowi. Przykładem jest choćby Kohortex. Więc lepiej nie pisz że Warszawa ma jakiś kryzys związany z graczami z jej okolicy. Praktycznie na każdy master zjawia sie solidna ekipa z mazowasza.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Szmajson pisze:
Prawie mastery byly wymyslem nie wiem kogo.. jak dobrze pamietam nikt tego nie przeglosowal.. sa prawie masterami.. a nie masterami.. wiec roznica jest.
Prawie mastery były odpowiedzią na dopisywanie niesistniejących osób rok wcześniej i chyba zadziałały, bo o spektakularnych dopiskach w tym roku jakoś cicho. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Szmajson pisze:
ja byłem jednym z pomysłodawców - o ile się nie mylę ;) a przegłosowane były razem z zasadami punktacji, więc chyba każdy się zapoznał, bo ja nie głosuję np. za czymś czego nie przeczytam w całości, tak jak nie podpisuję nic in blanco.

Idea jaka temu przyświecała miała na celu zahamować pokusy dopisek, coby dobić do magicznej liczby 60 :D Jak widać pomysł się sprawdził i takich akcji w tym sezonie nie było (chyba... ;) ). W nowym sezonie po prostu proponowałbym podnieść dolny próg do 50ciu osób i tyle. 40 to zbyt mało (ale były obawy - jak widać w 2óch przypadkach całkiem słuszne). Choć uważam, że przy zmniejszonej liczbie masterów problemów z frekwencją nie powinno być i każdy te 60+ osób zgromadzi.

Czy wszyscy chętni zgłosili kandydatury ?? Bo jeśli tak to po prostu odpalę głosowania na LL i tyle. Nie ma sensu czekać z tym na nie wiadomo co.
Czy tryb głosowania taki jak rok temu ?? maksymalnie 10 głosów ?? A może każdy musi wskazać 10 imprez ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

jesli bedzie max 10 do wskazania, to osoby glosujace na mniej imprez maja troche silniejszy glos.
ile jest kandydatur zgloszonych w tej chwili?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dokladnie. Jesli juz bedzie glosowanie to niech kazdy zaglosuje dokladnie na 10 masterow, aby nie bylo tego dymu co byl rok temu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

W glosowaniu na mastery bedzie trzeba podac dokladnie 10 osrodkow , aby nie bylo mocniejszych glosow tak jak pisaliscie.

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Widzę, że odbiegliśmy tutaj trochę od tematu DMP :)

W każdym razie witam wszystkich przedstawicieli LL :) Ja reprezentuję obecnie zielonogórską Ad Astrę na liście (także organizatorów DMP ze strony AA). Większość kwestii opisał już Szafa. Mogę dodać tylko, że wyciągnęliśmy wnioski z zeszłorocznego DMP i akredytację będzie można opłacić w zupełnie osobnym wejściu, tylko dla graczy DMP (tak jak to było na PGA w tym roku). Także wspólne sale będą miały zarezerwowane miejsca dla graczy z DMP, żeby uniknąć "walki o spanie" w piątkowy wieczór :)

Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania czy wątpliwości z chęcią odpowiem.

ODPOWIEDZ