Ktoś gra w ogóle?
Ostatnio miałem przyjemność zagrać bitwę (można powiedzieć odwzorowującą historię) z kolegą z klubu.Na przeciw siebie stanęły armie Szwajcarii (moja) i Burgundii (armia kolegi). Graliśmy wstępnie na proxach by przetestować możliwości obu armii i muszę stwierdzić,że gra się bardzo przyjemnie. Rozgrywka przebiega szybko, nie ma jakiś kłopotliwych zasad.
W ciągu 1,5 godziny rozegraliśmy bitwę punktowaną na 2tys.
W najbliższym czasie rewanż.Ja zaś do tego czasu postaram się zamieścić fotkę roty szwajcarskiej z kantonu Zurich.
pozdrawiam
W ciągu 1,5 godziny rozegraliśmy bitwę punktowaną na 2tys.
W najbliższym czasie rewanż.Ja zaś do tego czasu postaram się zamieścić fotkę roty szwajcarskiej z kantonu Zurich.
pozdrawiam
- Shakin' Dudi
- Masakrator
gdzie mozna w polsce kupic te figsy? Ja z checia bym poprosil o zasady. Mail w profilu
Ja tylko przypominam.Impaler pisze: W najbliższym czasie rewanż.Ja zaś do tego czasu postaram się zamieścić fotkę roty szwajcarskiej z kantonu Zurich.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
Po raz drugi przypominam.
No a wyciągam to także, aby pochwalic się że zakupiłem pierwsze figurki do warmastera ancient battles, oby system rósł w siłę gdyż GW wydało do niego tylko podręcznik!
No a wyciągam to także, aby pochwalic się że zakupiłem pierwsze figurki do warmastera ancient battles, oby system rósł w siłę gdyż GW wydało do niego tylko podręcznik!
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
- Basileus Oliwier I
- Plankton
Ja także gram w Wrocku, ale dopiero zaczynam
Bizancjum tematyczne na 2000pkt. w WAB, Imperium na 1000 w WFB (od dawna nie gram) i Necroni na 1000pkt. w WH40k (też już prawie nie gram)
O, widze, że powoli robi się nas coraz więcej To dobrze. Ja już pierwszy box mam w połowie pomalowany, ale zanim coś więcej, to muszę skończyć zamówienie i dopiero wtedy będe się zabierał za resztę. Ale za jakiś czas można się na jakąś bitewkę ustawić.
Ja zbieram armie z podręcznika Shieldwall (co nawet niekiepsko się składa, bo z Bizancjum mogą wikingowie powalczyć )
yo
Ja zbieram armie z podręcznika Shieldwall (co nawet niekiepsko się składa, bo z Bizancjum mogą wikingowie powalczyć )
yo
- Temple Guard
- Falubaz
No i Warmaster Ancients jest tani w porównaniu z innymi systemami. Sam się zastanwiam nad rozpoczęciem zbierania jakiejś armii (prawdopodobnie Sukcesorzy Aleksandra Wielkiego).Andre pisze:a w warMASTER ancients ktoś gra? Do mnie przemowil ten system dużo bardziej ze względu na skale-więcej figurek wystawiasz i fajniej to wygląda poza tym zasady bardzo mi się podobają
Zaletą obu systemów (Warhammer Ancient Battles i Warmaster Ancients) jest "historyczność". Wada to niestety zbyt małe, jak dla mnie, zróżnicowanie statystyk, np. w WAB:
- WS na oddziałach od 2 do 4 (w WFB od 2 do 6), przez co nie ma trafiania na 5+ jak w WFB, gdy spotykają się oddziały z WS2 i WS5;
- bazowe S3, rzadko S4, mało oddziałów ma broń podnoszącą S;
- wszyscy T3, wyjątkowo T4 (Spartanie i Wikingowie);
- Ld od 5 do 9, przy czym Ld9 prawie nie spotykane, Ld8 też rzadkie, standard to Ld7.
To sprawia, że system wydaje się dość nudny pod tym względem.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!