CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jankiel pisze:Ograniczenie magii słabe, jak już pisałem w temacie o CS Kołaty. 9 PD to dziś zdecydowanie za mało (to ledwie duży mag+mały mag+bound spell). 11-12 już prędzej.
I to wystarcza. Jednak tez mam wrazenie, ze magia moze byc zbyt przycieta. Ratrowałbym ja jednak nie zwiekszaniem dostepnych PD, lecz ograniczeniem dostepnych DD, chocby do 9 ( odpowiednim liczeniem scrolli)
Jankiel pisze:700 pts na herosów to też malutko, bo elfy, chaos czy VC mają herosów bardzo drogich, natomiast Bretka, imperium, skaveny czy O&G bardzo tanich.
Niby tak, ale zauwaz, ze oddzialy elfow, chaosu, czy VC ma operowac samodzielnie, bez herosow, bo maja dobry hitting power i LD. W imperium skavenach czy og ci herosi sa potrzebni, zeby boostowac slabe oddzialy w ld i sile uderzenia.

Jankiel pisze: Jak to zazwyczaj bywa ze wszystkimi CS, VC wychodza z tego obronną ręką, bo nic ich nie przycina.
Znaczaco oslabiona magia. Max 2 wampiry w armii. Brak 2x vargulf. Brak 2x fellbaty i 2x BK (GG), brak 3x ghoule i 3 Dire Wolves. Praktycznie niewystawialnosc Drakenhoffa.

Prosze, nie mow, ze sa nieobciete. Sa gdzies w srodku tabeli armii najbardziej dotknietych CSem.
Zaproponuj przegieta rozpe VC na tych zasadach, pls.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jankiel pisze:Ograniczenie magii słabe, jak już pisałem w temacie o CS Kołaty. 9 PD to dziś zdecydowanie za mało (to ledwie duży mag+mały mag+bound spell). 11-12 już prędzej
duzy mag + maly mag to duzo.
Jankiel pisze: 700 pts na herosów to też malutko, bo elfy, chaos czy VC mają herosów bardzo drogich, natomiast Bretka, imperium, skaveny czy O&G bardzo tanich.
Bretka traci na innych ograniczeniach.
Imperium? jak chcesz wystawiac kapitanow, czy warrior priestow to super! niech sie mieszcza, przeciez o to chodzi.
Skaveny - jak chcesz wystawiac chieftainow, to tak samo super jak w empire, bo jedyny tani przegiety heros to elektryk.
OG sa najlepiej zbalansowanym podrecznikiem ever, wiec nie widze przeszkod, zeby mieli sie nie miescic.
Jankiel pisze: Jak to zazwyczaj bywa ze wszystkimi CS, VC wychodza z tego obronną ręką, bo nic ich nie przycina.
smiem polemizowac.

przy takich ograniczeniach, to:
ciezki support jest slabszy, nie bedzei 2 razy warghoulfow. jedyny wampir do marszu, to general n piechote + varghoulf. do walki zostaje tylko klocek z regeneracja, ktory nie jest taki twardy, gdy nie moze maszerowac, nie ma w nim jakiegos klepacza i nie ma ciezkiego supportu do rozbijania fastow wroga.

przy wzieciu drakenhoff bannera, zostaja potezne 4 kosci na rozproszenie i najpewniej 6-7 do casta. bez przegietosci, zalozenie spelnione: masz spakerny klocek z regeneracja, nie masz pakernej magii.

prosze, nie piszcie tylko ze to TheoryHammer, bo to nie jest argument. z perspektywy gracza VC wiem, ze te ograniczenia przycianaja VC.

zreszta, ja na prawde nie potrzebuje CS zeby wygrywac ;-)
bestia 4+w zjada rare
bez sensu, bo:
1. lord na siersciuszku typu pegaz wystawiaja tylko bretonczycy
2. war altar
3. kowadlo

tu zapis na pewno zostaje taki jaki jest.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Wybaczcie ale trochę nie zrozumiałem tego zapisu o corach. Czy chodzi o to, że mam wystawić 3 takie same cory i potem jeszcze 2 inne? Troche to dziwne. Jak to jest?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Łukasz_ pisze:Wybaczcie ale trochę nie zrozumiałem tego zapisu o corach. Czy chodzi o to, że mam wystawić 3 takie same cory i potem jeszcze 2 inne? Troche to dziwne. Jak to jest?
mozesz wystawic tylko raz 3 taki sam core i tylko raz 2x taki sam core.

mozesz tez wystawic 2x taki sam core i 2 inny core (slot potrojny zapelniony 2/3)

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Furion to oznacza, że limitujesz powtarzalnośc cora czy ilośc slotów core na armię? Wiem, niby proste pytanie ale jednak się gubię trochę.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Furion, przykro mi, ale z tymi ograniczeniami przeciętna armia chaosu jest totalnie warzywna
Ograniczenia pkt herosów
Brak Hellcannona
Strata rare za każdego daemonic mounta
Maks 2x rycerze
Brak smoka i caddiego.
Czyli... praktycznie cały standard psu w dupę

Chyba, ze kazdy chaos ma miec tzeentchowego smoka z GEoT i 2x scroll...

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Furion pisze:
Bretka traci na innych ograniczeniach.
Uważasz że przedstawiona przeze mnie armia na 6x lancach i 2x pegazach nie jest zbyt mocna jak na te ograniczenia? W porównaniu z przedstawionym przez trikka przycięciem Chaosu np. ? Wdg mnie, nadal pozostaje możliwość wystawiania się na bardzo silnej full cavalry, tylko RAF jest troszeczkę przycięty.

Zwróćcie uwagę że zapis "nie wolno tryplować slotów core ciezkiej kawalerii" w każdej innej armii prócz Bretonni oznacza to samo co po prostu "nie można mieć więcej niż 2 jednostek corowej cięzkiej kawalerii". Tylko Breta się z tego wybija, a ma jeszcze rycerzy i w specialach i rarach.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, o 13:29 przez Cyel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Furion pisze:
bestia 4+w zjada rare
bez sensu, bo:
2. war altar
3. kowadlo

to może zmień zapis że mount poza koniem na lordzie zjada rara bo że by noble DE na pegazie zjadał rara to lekka przesada :?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

trikk pisze: Brak Hellcannona
z jakiej paki? niemozesz dublowac slotow, to ze zajmuje 2 to inna bajka
trikk pisze: Strata rare za każdego daemonic mounta
ktorych wielu mial nie bedziesz, bo masz 700 na herosow. trzeba podjac meska decyzje: albo hellka, albo hersoi slansesza n sprezynach. nie mozna miec wszystkieo ;-)
trikk pisze: Maks 2x rycerze
+ 1x choseni i jest ok.
trikk pisze: Brak smoka i caddiego.
za to jest najpotezniejszy smok w grze, ktoremu moga pomagac khorniarze.
trikk pisze: Czyli... praktycznie cały standard psu w dupę
wniosek z tego taki, ze miales rozpiske KNP :-)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Cyel pisze:...
nie mozna tryplowac corowej kawalerii:
zostaje 2x realms i 1x errant
jezeli wystawiasz lorda na pegazie to zostaje tylko 1 rare
dochodza grale, i dochodzi oddzial questingow, ktorzy nie sa tacy fajni w tej edycji.

bretka traci.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

ktorych wielu mial nie bedziesz, bo masz 700 na herosow. trzeba podjac meska decyzje: albo hellka, albo hersoi slansesza n sprezynach. nie mozna miec wszystkieo Wink
- Lordowie: Jeżeli lord dosiada coś innego niż Warhorse, traktujemy go jakby zajmował dodatkowy slot Rare. Rzeczy typu Kowadło również traktujemy, jakby ktoś ich dosiadał.
Jeżeli dobrze rozumiem, tylko smok chaous obcina Helke.

Chaos mimo wszystko ma troche gorzej.. Chociaż posiadanie smoka musi ciągnąć jakieś konsekwencje... :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Cyel pisze:
Zwróćcie uwagę że zapis "nie wolno tryplować slotów core ciezkiej kawalerii" w każdej innej armii prócz Bretonni oznacza to samo co po prostu "nie można mieć więcej niż 2 jednostek corowej cięzkiej kawalerii". Tylko Breta się z tego wybija, a ma jeszcze rycerzy i w specialach i rarach.
kurcze, teraz zajarzylem. masz racje
literowka, zaraz naprawie.

bretonia moze miec w korach tylko 2+1 kawalerii

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Ja postuluje za zwiekrzeniem limitu na herosow do 750pkt.. tak to pierwszy CS, ktory wydaje sie byc dobry.
BRAWO.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Fakt, my bad, jest git
2x knightci, helka, Lord na steedzie i sprenzynkowcy i jest git imo

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Husiat pisze:
ktorych wielu mial nie bedziesz, bo masz 700 na herosow. trzeba podjac meska decyzje: albo hellka, albo hersoi slansesza n sprezynach. nie mozna miec wszystkieo Wink
- Lordowie: Jeżeli lord dosiada coś innego niż Warhorse, traktujemy go jakby zajmował dodatkowy slot Rare. Rzeczy typu Kowadło również traktujemy, jakby ktoś ich dosiadał.
Jeżeli dobrze rozumiem, tylko smok chaous obcina Helke.

Chaos mimo wszystko ma troche gorzej.. Chociaż posiadanie smoka musi ciągnąć jakieś konsekwencje... :roll:
daemonic mount ma chyba wiecej niz 1W z tego co kojarze; mowisz o zwyklych koniach chaosowych ( na ktoryh not bene mozna jezdzic bez konsekwencji)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

bless pisze: Niby tak, ale zauwaz, ze oddzialy elfow, chaosu, czy VC ma operowac samodzielnie, bez herosow, bo maja dobry hitting power i LD. W imperium skavenach czy og ci herosi sa potrzebni, zeby boostowac slabe oddzialy w ld i sile uderzenia.
Dodać do tego trzeba tez nowe demony, oddziały bez herosów są wysoce przeciętne, dopiero z herosami mogą powalczyć. 700 na herosów to jest o 100 za mało.

Mógłby ktoś wkleić ograniczenie magi z euro ? Nie można mieć więcej niż 9 pd i coś jeszcze, czy jak ?

Co do mountów to w Chaosie wszystko się może zmienić.... U demonów zrezygnowali już z wielu woundowych monstrów i są "zwykłe" steedy z 1W.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, o 13:41 przez Sykstus, łącznie zmieniany 1 raz.

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Vincent pisze:
Furion pisze:
bestia 4+w zjada rare
bez sensu, bo:
2. war altar
3. kowadlo

to może zmień zapis że mount poza koniem na lordzie zjada rara bo że by noble DE na pegazie zjadał rara to lekka przesada :?
Przeciez pegaz ma 3w wiec nie zalicza sie do besti 4+w ( chyba ze liczycie z jezdzcem)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

a jak z tym tryplowanie/dublowaniem corów ?? czy w WE można wystawić np.:
3x driads, 3x GG, 2x GR ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Sykstus pisze:
Mógłby ktoś wkleić ograniczenie magi z euro ? Nie można mieć więcej niż 9 pd i coś jeszcze, czy jak ?
zaraz zedytuje pierwszy post.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Furionie, myślałem, że każdy HERO na mouncie z 1+W obcina rare`a. Jeżeli chodzi tylko o lordów... jest git.

Czyli mogę 2x knighci+choseni wystawiać?

Jak tak to git
Zmieniam rozpę, ale mogę powalczyć...

Zablokowany