I to wystarcza. Jednak tez mam wrazenie, ze magia moze byc zbyt przycieta. Ratrowałbym ja jednak nie zwiekszaniem dostepnych PD, lecz ograniczeniem dostepnych DD, chocby do 9 ( odpowiednim liczeniem scrolli)Jankiel pisze:Ograniczenie magii słabe, jak już pisałem w temacie o CS Kołaty. 9 PD to dziś zdecydowanie za mało (to ledwie duży mag+mały mag+bound spell). 11-12 już prędzej.
Niby tak, ale zauwaz, ze oddzialy elfow, chaosu, czy VC ma operowac samodzielnie, bez herosow, bo maja dobry hitting power i LD. W imperium skavenach czy og ci herosi sa potrzebni, zeby boostowac slabe oddzialy w ld i sile uderzenia.Jankiel pisze:700 pts na herosów to też malutko, bo elfy, chaos czy VC mają herosów bardzo drogich, natomiast Bretka, imperium, skaveny czy O&G bardzo tanich.
Znaczaco oslabiona magia. Max 2 wampiry w armii. Brak 2x vargulf. Brak 2x fellbaty i 2x BK (GG), brak 3x ghoule i 3 Dire Wolves. Praktycznie niewystawialnosc Drakenhoffa.Jankiel pisze: Jak to zazwyczaj bywa ze wszystkimi CS, VC wychodza z tego obronną ręką, bo nic ich nie przycina.
Prosze, nie mow, ze sa nieobciete. Sa gdzies w srodku tabeli armii najbardziej dotknietych CSem.
Zaproponuj przegieta rozpe VC na tych zasadach, pls.