Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Wczoraj w nocy wczytywało się i wczytywało, ale ani razu mi się nie doczytało ;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Także w weekend pojawi się nowe forum, tylko dla graczy z Warszawy
Dziękujemy... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Tomash pisze:BTW, "nie satysfakcjonuje" to możesz sobie zacząć pisać jak się dorzucisz finansowo do forum :?
zastanowie sie, choc forum oprocz tego ze wymieniam na nim mysli z innymi uzytkownikami, nie jest w stanie mi nic wiecej zaoferowac (po prostu reklamy nie potrzebuje ;-) )

a brak ramu to jest juz cos wiecej niz zwykłe "nie działa" ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

jako, ze na LS na nowo rozgorzala dyskusja na temat nowego limited, wnioskuje o:
a) zalezenie tematu na KZ pt. "Dyskusja na LS: nowe limited" poniewaz stary temat stal sie swiatynia spamu
b) ewentualnie jezeli wykonaniae pierwszego okazalo siezbyt trudne ;-) wnioskuje o otworzenie starego tematu.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Furion pisze:jako, ze na LS na nowo rozgorzala dyskusja na temat nowego limited, wnioskuje o:
a) zalezenie tematu na KZ pt. "Dyskusja na LS: nowe limited" poniewaz stary temat stal sie swiatynia spamu
b) ewentualnie jezeli wykonaniae pierwszego okazalo siezbyt trudne ;-) wnioskuje o otworzenie starego tematu.
To naprawdę nie jest Kwestia Zasad.
Jest wystarczająco dużo tematów CS na innych forach BP.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Jedy Knight pisze: Jest wystarczająco dużo tematów CS na innych forach BP.
ale zaden z nich nie jest komentarzem co do rozmowy toczacej sie na LS.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Furion pisze:
Jedy Knight pisze: Jest wystarczająco dużo tematów CS na innych forach BP.
ale zaden z nich nie jest komentarzem co do rozmowy toczacej sie na LS.
Rozmowy o CS z automatu kończą się wojną Klima kontra PG.
Podejmując się moderacji Kwestii Zasad powiedziałem wyraźnie, że nie będę tolerował bełkotu. Jeśli chcecie takie wojny toczyć – są inne fora.
To, że coś jest omawiane na LS, nie znaczy, że dotyczy zasad WFB i ma być dyskutowane na KZ. Rozmawiamy o czym chcemy, na przykład o tym, że JJ jest świetnym graczem i zjada dwa Jankiele na śniadanie. Nie zamierzamy z tą dyskusją zejść do podziemia, ani ja nie zamierzam pozwolić, by była ona kontynuowana na KZ.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

29.04.08 godz. ok. 16 :)

Kod: Zaznacz cały

Error #2
SQL requests not achieved

Line : 605
File : /u/apps/forum.wfb-pol.org/htdocs/includes/class_user_session.php
SQL : SELECT u.*, g.*, s.* FROM phpbb_users u, phpbb_sessions s LEFT JOIN phpbb_groups g ON g.group_user_id = s.session_user_id WHERE s.session_id = '07b298e1abb1ea4319b44ae8600f9ae3' AND s.session_time >= 1209471270 AND u.user_id = s.session_user_id AND (u.user_active = 1 OR u.user_id = -1) ORDER BY s.session_time DESC LIMIT 1

Error #1
SQL requests not achieved

Line : 605
File : /u/apps/forum.wfb-pol.org/htdocs/includes/class_user_session.php
SQL : SELECT u.*, g.*, s.* FROM phpbb_users u, phpbb_sessions s LEFT JOIN phpbb_groups g ON g.group_user_id = s.session_user_id WHERE s.session_id = '07b298e1abb1ea4319b44ae8600f9ae3' AND s.session_time >= 1209471270 AND u.user_id = s.session_user_id AND (u.user_active = 1 OR u.user_id = -1) ORDER BY s.session_time DESC LIMIT 1
pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Tez to mialem... :wink: Nie chcialbym sie przypominac bo wiem ze pewnie nie masz czasu a w to forum i tak wzlozyles wiele swoich sil i kasy ale pozwol Tomashu ze Cie zacytuje... :wink:
Także w weekend pojawi się nowe forum, tylko dla graczy z Warszawy

Kod: Zaznacz cały

Wysłany: Pią 18 Kwi 2008, 11:45
:P
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

@Asassello: forum muliło, okazało się że bazie coś się stało - odłączyłem bazę (nie wolno naprawiać "na gorąco") i zrobiłem w trymiga. Te komunikaty pojawiały się właśnie jak naprawiałem.
Powtarzam prośbę o niepisanie o downtime'ach trwających pięć minut i znikających bez śladu.

@Celedor: my bad, dzięki za przypomnienie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

zglaszajac, nie wiedziałem ze to dzialania umyslne admina :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Na niektórych forach widziałem przycisk "nie pokazuj postów tej osoby" który po kliknięciu weń powodował, że treść postów danej osoby była niewidoczna - tak jak by publikowałe puste komentarze.

Czy jest to mozliwe do wprowadzenia? Bo czyTanie Postów niektórych osbó uważam za zbyteczne i nic nie wnoszące do dyskusji.

pozdrawiam
Furion

Disclaimer: No flame was inetended.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Ten pomysł ma moje pełne poparcie ;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Pomysł zacny. Najpierw zrobię upgrade silnika (pewnie w długi bożociałowy weekend), a potem spróbuję znaleźć moda, który zapewni taką funkcjonalność.

Z drugiej strony... kto będzie wtedy czytał posty pewnych borderprincowych Internetowych Wojowników? ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

moderatorzy LL beda musieli widziec ich posty zeby liczyc glosy :twisted:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Zupgradeowałem sobie Ubuntu do wersji 8.04 i mi zainstalowało z automatu betę Firefoxa 3 i muszę przyznać, że przynajmniej w rozdzielczości 1024x768 to czcionka forum wygląda strasznie kijowo i nieczytelnie (przede wszystkim wewnątrz quote'ów i podczas pisania). Nie wiem czy było tak wcześniej ale chyba nie bo bym zauważył więc to może być kwestia tego Firefoxa trójeczki. A że ponoć Firefox trójeczka to teraz będzie real hot shit to można by coś z tym zrobić. :wink:
A licky boom boom down!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Hmm, używam z laptopa dokładnie tego samego combosa (Kubuntu 8.04 + ff3beta5) i wygląda znakomicie. Możesz dać skrinszota? Może konfiguracja czcionek leży albo gdzieś Ci zginęło ms-tt-corefonts?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Dzięki za tipa zsudoaptgetowałem sobie czcionki i wygląda już czytelnie. Musiało się coś spieprzyć podczas update'owania chyba. Swoją drogą zawsze mnie to rozwala jak wszystkie dystrybucje Linuxa, które niby chcą być "user friendly" i tak wywalają się na takich pierdołach i zawsze człowiek kończy klepiąc komendy w konsoli. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

chciałbym zgłosić ze opis Forum Imperium jest mocno nieaktualny..
jaki lord na Gryfie? ;-)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Łomatko, widzę że nie tylko ja dysponuję refleksem szachisty ;)
Jakieś pomysły na podtytuł? :D

ODPOWIEDZ