Werewolf Library FAQ
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Werewolf Library FAQ
Ha!
http://werewolf.wfb-pol.org
Traktujcie to jako wczesną betę, czyli aplikację do testowania przez (przyszłych) autorów - w której to roli najchętniej bym widział członków LS oraz osoby aktywne i ogarnięte na Kwestii Zasad, czyli modów KZ oraz... zresztą, do omówienia i rozpatrywania indywidualnie każdego przypadku.
Na razie nie działają "podkategorie" (to, co na DW jest dodatkowym podziałem podczas oglądania danego działu) oraz nie ma rodziału kategorii armijnych od ogólnych (szarże, magia itp. itd.).
http://werewolf.wfb-pol.org
Traktujcie to jako wczesną betę, czyli aplikację do testowania przez (przyszłych) autorów - w której to roli najchętniej bym widział członków LS oraz osoby aktywne i ogarnięte na Kwestii Zasad, czyli modów KZ oraz... zresztą, do omówienia i rozpatrywania indywidualnie każdego przypadku.
Na razie nie działają "podkategorie" (to, co na DW jest dodatkowym podziałem podczas oglądania danego działu) oraz nie ma rodziału kategorii armijnych od ogólnych (szarże, magia itp. itd.).
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, o 14:36 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Intensywnie nad tym pracuję, więc może chwilami znikać.
Dostałeś
Ale pozostali rejestrujący się na potęgę - nie wiem prawdę mówiąc co teraz chcą osiągnąć No chyba, że wejdą do Werewolf Council, odpowiedzialnego za utrzymywanie aktualności FAQa.
Ale pozostali rejestrujący się na potęgę - nie wiem prawdę mówiąc co teraz chcą osiągnąć No chyba, że wejdą do Werewolf Council, odpowiedzialnego za utrzymywanie aktualności FAQa.
będzie fajnie jak skończysz a ludzie się rejestrują bo chcą potestować przynajmniej ja
P.S
Dodał bym tam jeszcze listę wszystkich skrótów jakich używacie w związku z WFB
P.S
Dodał bym tam jeszcze listę wszystkich skrótów jakich używacie w związku z WFB
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Linka do "rejestrowania" chyba usunę, bo nic nie daje zarejestrowanie się - trzeba jeszcze dostać uprawnienia do adminstracji Biblioteką. A widzę, że parę osób kliknęło i się zarejestrowało ot, tak sobie
@Grahnar: pomysł dodania słownika slangu, skrótów i przełożenia polsko-anglojęzycznych terminów bardzo mi się podoba. Co o tym myślicie?
@Bartek: jak wrócę do domu to sprawdzę na IE7. Pewnie znowu jakieś jaja z CSSem. Ot, kolejny powód żeby używać porządnych browserów
Już wkrótce (jako jeden z najbliższych ficzerów) każde zagadnienie będzie można otagować i potem łatwo wyciągnąć podobne według tagów. Na przykład jeśli ktoś do zagadnienia o działanie Unstopabble Assault TK Giganta na Steam Tanka doda taga "steam tank", to przez kliknięcie na taga "steam tank" będzie do obejrzenia także to zagadnienie, razem z np. problemem Pit Of Shades (kategoria Magia) czy pytań stricte tankowych (kategoria Empire).
@Grahnar: pomysł dodania słownika slangu, skrótów i przełożenia polsko-anglojęzycznych terminów bardzo mi się podoba. Co o tym myślicie?
@Bartek: jak wrócę do domu to sprawdzę na IE7. Pewnie znowu jakieś jaja z CSSem. Ot, kolejny powód żeby używać porządnych browserów
Już wkrótce (jako jeden z najbliższych ficzerów) każde zagadnienie będzie można otagować i potem łatwo wyciągnąć podobne według tagów. Na przykład jeśli ktoś do zagadnienia o działanie Unstopabble Assault TK Giganta na Steam Tanka doda taga "steam tank", to przez kliknięcie na taga "steam tank" będzie do obejrzenia także to zagadnienie, razem z np. problemem Pit Of Shades (kategoria Magia) czy pytań stricte tankowych (kategoria Empire).
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, o 11:56 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem o co chodzi, ale w źródle widze teoretycznie linki, a IE7 wypluwa mi tylko szare tło, na Firefoxie jest wszystko OK.
A licky boom boom down!!!
Changelog dzisiejszy:
- strona się wyświetla poprawnie pod IE
- walidacje: przy dodawaniu/edycji zagadnienia musi ono mieć niepuste pytanie i odpowiedź, a link, jeśli już podany, musi być w formacie http://
- zmiana dziwnego "ze względu na" na "źródło"
Upcoming:
- działające podkategorie
- tagowanie
- oglądanie ostatnich 10-20-50 dodanych/zmienionych zagadnień
- strona się wyświetla poprawnie pod IE
- walidacje: przy dodawaniu/edycji zagadnienia musi ono mieć niepuste pytanie i odpowiedź, a link, jeśli już podany, musi być w formacie http://
- zmiana dziwnego "ze względu na" na "źródło"
Upcoming:
- działające podkategorie
- tagowanie
- oglądanie ostatnich 10-20-50 dodanych/zmienionych zagadnień
W 6 pytaniu:
Pytanie: Czy można w trakcie turnieju "zmieniać" wybór
Odpowiedź: przedmiotu z avatar of death w jednej bitwie wziąć dwuraka, a w drugiej 2x hand weapon? Nie można. Należy w rozpisce uwzględnić jaką broń wybiera się na cały turniej (w uściśleniach).
dodane 2008-04-20 16:27, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:27
Część pytania masz zawarte w odpowiedzi.
W pytaniu 10 zjadłeś "C"
Pytanie: zy przy Evocation of Death Black Coacha, możemy wybrać, że nie zasysamy Kości Mocy oraz czy absorbujemy również kości mocy wroga?
Odpowiedź: Black Coach musi zasysać kości, absorbujemy również kości mocy wroga, nawet jeśli Black Coach ma już wszystkie efekty Evocation of Death.
dodane 2008-04-20 16:28, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:28
Pozdrawiam, H.
PS. Kawał dobrej roboty.
Pytanie: Czy można w trakcie turnieju "zmieniać" wybór
Odpowiedź: przedmiotu z avatar of death w jednej bitwie wziąć dwuraka, a w drugiej 2x hand weapon? Nie można. Należy w rozpisce uwzględnić jaką broń wybiera się na cały turniej (w uściśleniach).
dodane 2008-04-20 16:27, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:27
Część pytania masz zawarte w odpowiedzi.
W pytaniu 10 zjadłeś "C"
Pytanie: zy przy Evocation of Death Black Coacha, możemy wybrać, że nie zasysamy Kości Mocy oraz czy absorbujemy również kości mocy wroga?
Odpowiedź: Black Coach musi zasysać kości, absorbujemy również kości mocy wroga, nawet jeśli Black Coach ma już wszystkie efekty Evocation of Death.
dodane 2008-04-20 16:28, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:28
Pozdrawiam, H.
PS. Kawał dobrej roboty.
To nie ja wpisywałem Już nie pamiętam kto postanowił dopisać zagadnienia z forumowego FAQ VC.
Kto wbije wszystkie aktualne uściślenia sędziowskie? Bo ja przed weekendem nie mam szans.
Muszę Ci z palca "zadminować" konto. Co właśnie zrobiłem