Werewolf Library FAQ

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Werewolf Library FAQ

Post autor: Tomash »

Ha!
http://werewolf.wfb-pol.org
:)

Traktujcie to jako wczesną betę, czyli aplikację do testowania przez (przyszłych) autorów - w której to roli najchętniej bym widział członków LS oraz osoby aktywne i ogarnięte na Kwestii Zasad, czyli modów KZ oraz... zresztą, do omówienia i rozpatrywania indywidualnie każdego przypadku.

Na razie nie działają "podkategorie" (to, co na DW jest dodatkowym podziałem podczas oglądania danego działu) oraz nie ma rodziału kategorii armijnych od ogólnych (szarże, magia itp. itd.).
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, o 14:36 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

"Ciemność, widzę ciemność..." :wink:
Coś nie działa, popraw szybko aby trolle się nie pożywiły.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Intensywnie nad tym pracuję, więc może chwilami znikać.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ja tez dostane mozliwosc wpisywania bzdur?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Dostałeś :)

Ale pozostali rejestrujący się na potęgę - nie wiem prawdę mówiąc co teraz chcą osiągnąć ;) No chyba, że wejdą do Werewolf Council, odpowiedzialnego za utrzymywanie aktualności FAQa.

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

będzie fajnie :) jak skończysz :) a ludzie się rejestrują bo chcą potestować :) przynajmniej ja :D

P.S

Dodał bym tam jeszcze listę wszystkich skrótów jakich używacie w związku z WFB :)

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

A co sie zyskuje dzięki rejestracji? Bo jeśli można przeglądać działy to niewiele zważywszy, że mogę to robić bez rejestracji ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Linka do "rejestrowania" chyba usunę, bo nic nie daje zarejestrowanie się - trzeba jeszcze dostać uprawnienia do adminstracji Biblioteką. A widzę, że parę osób kliknęło i się zarejestrowało ot, tak sobie ;)

@Grahnar: pomysł dodania słownika slangu, skrótów i przełożenia polsko-anglojęzycznych terminów bardzo mi się podoba. Co o tym myślicie?

@Bartek: jak wrócę do domu to sprawdzę na IE7. Pewnie znowu jakieś jaja z CSSem. Ot, kolejny powód żeby używać porządnych browserów ;)

Już wkrótce (jako jeden z najbliższych ficzerów) każde zagadnienie będzie można otagować i potem łatwo wyciągnąć podobne według tagów. Na przykład jeśli ktoś do zagadnienia o działanie Unstopabble Assault TK Giganta na Steam Tanka doda taga "steam tank", to przez kliknięcie na taga "steam tank" będzie do obejrzenia także to zagadnienie, razem z np. problemem Pit Of Shades (kategoria Magia) czy pytań stricte tankowych (kategoria Empire).
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, o 11:56 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Nie wiem o co chodzi, ale w źródle widze teoretycznie linki, a IE7 wypluwa mi tylko szare tło, na Firefoxie jest wszystko OK.
A licky boom boom down!!!

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

mam dokładnie to samo.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Changelog dzisiejszy:
- strona się wyświetla poprawnie pod IE
- walidacje: przy dodawaniu/edycji zagadnienia musi ono mieć niepuste pytanie i odpowiedź, a link, jeśli już podany, musi być w formacie http://
- zmiana dziwnego "ze względu na" na "źródło"

Upcoming:
- działające podkategorie
- tagowanie
- oglądanie ostatnich 10-20-50 dodanych/zmienionych zagadnień

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

W 6 pytaniu:

Pytanie: Czy można w trakcie turnieju "zmieniać" wybór
Odpowiedź: przedmiotu z avatar of death w jednej bitwie wziąć dwuraka, a w drugiej 2x hand weapon? Nie można. Należy w rozpisce uwzględnić jaką broń wybiera się na cały turniej (w uściśleniach).
dodane 2008-04-20 16:27, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:27

Część pytania masz zawarte w odpowiedzi.

W pytaniu 10 zjadłeś "C"

Pytanie: zy przy Evocation of Death Black Coacha, możemy wybrać, że nie zasysamy Kości Mocy oraz czy absorbujemy również kości mocy wroga?
Odpowiedź: Black Coach musi zasysać kości, absorbujemy również kości mocy wroga, nawet jeśli Black Coach ma już wszystkie efekty Evocation of Death.
dodane 2008-04-20 16:28, ostatnio zmienione 2008-04-20 16:28

Pozdrawiam, H.

PS. Kawał dobrej roboty.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

To nie ja wpisywałem :) Już nie pamiętam kto postanowił dopisać zagadnienia z forumowego FAQ VC.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ja, poprawione

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kto wbije wszystkie aktualne uściślenia sędziowskie? Bo ja przed weekendem nie mam szans.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

czemu nie mam opcji uzupelniania werewolfa? :> i gdzie mozna takowa dostac :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Muszę Ci z palca "zadminować" konto. Co właśnie zrobiłem :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Tomash pisze:Kto wbije wszystkie aktualne uściślenia sędziowskie? Bo ja przed weekendem nie mam szans.
Wbijać?
Mam czas

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

A nie przydalaby sie tam zakladka do zasad, tak poza armiami? Ale pomysl na prawde swietny:)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, o 21:03 przez Robak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

wersja beta
Jutro wbije uściślenia, mam wolne.
Chill dudes, admins and modes have it under control

ODPOWIEDZ