KRASIE 1500%

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

As long as their war machine is not destroyed, the war machine crew and any Master Enginner character joined to it are Unbreakable.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TomCio pisze:No niewiem, mi na 2k 5DD i 3 scrolle starczą.
myslalem nad tym, ale wole miec ten brejk na kostce, ten oddzial ma przyjmowac najgorsze co da sie przyjac...i ma to ustac
To wywal master cepa i daj zamiast niego bsb z rune of stone, wtedy to będzie mógł więcej przyjąć i ustać.
ten wasz pomysl z bsb chyba wkoncu do mnie trafil.. bym go wzial zamiast runesmitha z challengem :D bo master inzyniera nie wywale :P :P

cos tam bym pokombinowal zeby typ mial challenge i save 1+ ew. przerzucany... i wtedy z longow i malych warriorow robie duzych warriorow i zgadza sie w pktach :)

ale raczej na 90% itak wezme ten cienki chaos :P trzeba odzyskac utracony w tym roku tytul najlepszego Chaosu ligi ;) a grajac krasiami na masterach go nie odzyskam :P

pzdr !!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Szkoda te krasnoludy to broda by wycieraly podloge i nadal by nie wiedzialy co sie dzieje zas tamten chaos coz juz wymaga pomyslenia zeby go ograc

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Z tym inżynierem to odgaduje ,że zboczenie politechniczne macza tu paluchy ;-) .

...a rozpa wporzo. Miazga z niej po przejściu z WE ( bez kafara ) ale wporzo :) .

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

nie po to sie bierze mega kloc krasi co by uciekł bo przegrało mu sie o jeden :wink:
temu jest bsb

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

na 1,5 k to przynajmniej dwa klocki do walki z BSB i challangem...
takich skavenów na masie czy innych futerkowców, jeśli się nie zdąży wystrzelać, to nawet 6DD i 3DS nie starczy
no i najlepsza kombinacja na BSB to challenge+oathstone+dodatki, ale jest tak upiornie drogi że tylko na 2k+
pozdrawiam

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Kozisyn pisze:nie po to sie bierze mega kloc krasi co by uciekł bo przegrało mu sie o jeden Wink
temu jest bsb
O właśnie :)
Hohonus pisze:no i najlepsza kombinacja na BSB to challenge+oathstone+dodatki, ale jest tak upiornie drogi że tylko na 2k+
pozdrawiam
Oathstone jest biedny, ma więcej minusów jak plusów, no i 1 heros w tym oddziale moze siedzieć i bsb z niego niemoże wyjść...

Daj bsbkowi rune of stone, 2x cleavin i challanga, umie przywalić, przyzwać coś do siebie i jakoś tam się broni.
Obrazek

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Oathstone - do bani. Moje kloce nie maja stac tylko przec do przodu - stojacy kloc to martwy kloc - tylko kwestia czasu kiedy.

Pozdro

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Daro pisze:Oathstone - do bani. Moje kloce nie maja stac tylko przec do przodu - stojacy kloc to martwy kloc - tylko kwestia czasu kiedy.

Pozdro
A na co ty chcesz przec do przodu? przecież masz 3 Mv wiec nie widze żadnych przeciwwskazań do brania oath stone'a.

No a co ci robi że stoisz do konca gry? i tak wyciągasz te 6 CR. Najwyżej cię rozstrzelają :D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Oathstone - chu**ia z grzybem w maronacie.
Dlaczego?
Plusy:
- Nietracimy szeregów
- MR 1
Minusy:
- Stoimy do końca gry
- Niemożna wyjść herosem z oddziału
- Niemożna schować drugiego herosa do oddziału
- Będą nas poprostu omijać i to perfidnie, bo ani drgniemy
- Jak zaczniemy uciekać to przepadają pkt za herosa
- Zawsze trzeba krzyczeć challanga

A wiesz, klockami jednak czasem trzeba się ruszyć, wejść na flanke, zasłonić coś, podbiec pod coś. I powiem ci: tak pre do przodu, czasem kończe grę mając 3 ćwiartki.
No a co ci robi że stoisz do konca gry?
Robi i to dużo...
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

stoje?
oddaje przeciwnikowi z marszu 200pkt(cwiartki)
nie moge drgnac...wiec nawet jak go zlamie to nie przejmuje oddzialu...ani nie daje sobie mozliwosci proby dogonienia go (a roznica o 1 nie jest az tak druzgocaca)-oathstone

o elemencie taktycznym jak proby flankowania,odginanie szarz itp moge zapomniec

no i nie wiem jak w twoich stronach ale w moich wygrywa sie przez lamanie i dogonienie oddzialow(lub tez panikowanie)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

No to wystaw tylko 1 klocek za 1500pkt z bohaterem i outstonem, wtedy nie beda cie omijac :P i juz masz same plusy :lol:

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Robson pisze:No to wystaw tylko 1 klocek za 1500pkt z bohaterem i outstonem, wtedy nie beda cie omijac :P i juz masz same plusy :lol:
Tak dobry pomysł 8)

Robson
Niszczyciel Światów

rozpa bez wad nigdy cie nie oflankuja 120worriorow i thane no i jeszce drugi core musi byc ;p to 10 worrioro scghowanych za tymi 120-stoma

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

proponuje zamiast warsow longi wziac bo wtedy przynajmnie nie spanikuja :lol:

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Dlaczego worriorów?
Sami Thunderersi - na maksa wypieszczeni bohaterowie i 10 kuszników rangerów co zaczną w domku i będą utrudniać ruchy:)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Sami Thunderersi
Nie, bo na stole się niezmieścisz, warriorsi lepsi :wink:
stoje?
oddaje przeciwnikowi z marszu 200pkt(cwiartki)
nie moge drgnac...wiec nawet jak go zlamie to nie przejmuje oddzialu...ani nie daje sobie mozliwosci proby dogonienia go (a roznica o 1 nie jest az tak druzgocaca)-oathstone
No właśnie, a nawet jak niedogonimy to mamy sztandar.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

no jeszcze zyro bo goni 3d6 :D

ODPOWIEDZ