Mastery w sezonie 07/08 a mastery w sezonie 08/09
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
nie my(no chyba ze delikatny, tak jak ten tegoroczny).
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
No to chciałbym przed oddaniem głosu wiedzieć jaki ostatecznie gdzie format (przynajmniej punktowy), a nie że zagłosuję na turniej 2000+ a się potem okaże masterem na małe punkty, albo odwrotnie
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
scimi a co ci za roznica??
przeciez glosujemy na organizatorow a nie zasady gry.
no to widocznie nie zrozumiałeś po co było zamieszczanie kandydatów - po to tam się znalazł format, aby mieć porównanie - ja będę się w głosowaniu kierował zarówno formatem, organizatorami oraz (w przypadku imprez starych) jakością imprez
Draconis - FOR EVER !!!
moze nie wszyscyGajowy pisze:scimi a co ci za roznica??

dla mnie format turnieju jest jednym z najwazniejszych kryteriow.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Ważną kwestią jak już się wyłonią Mastery jest aby:
-dogagać się z datami i raz uzgodnione nie mogą ulec zmienie (na niekorzyć Mastera z uzgodnioną datą)
-formaty nie były zmieniane na zupełnie inne (ja jeszcze nie głosowałem ale preferuje Mastery na 2000+)
-dogagać się z datami i raz uzgodnione nie mogą ulec zmienie (na niekorzyć Mastera z uzgodnioną datą)
-formaty nie były zmieniane na zupełnie inne (ja jeszcze nie głosowałem ale preferuje Mastery na 2000+)
Zgadzam się - trzeba to rozpisać jak bodajże 3 lata temu. Najprościej będzie przyjąć zasadę - 1 master = 1 miesiąc, ewentualnie te 3 miesiące odstępu dodatkowo jeśliby był układ druga połowa miesiąca/pierwsza połowa następnego.Dalmar pisze:Ważną kwestią jak już się wyłonią Mastery jest aby:
Co do formatów - jeżeli by przeszły same duże mastery solowe to by było nudno i liczę, że wtedy organizatorzy którzy deklarowali jakieś modyfikacje formatów dokonają tego, bo teraz to gro masterów zrobiła się na 2250+ solo, a do tego większość deklaruje euro compy itp - lubię duże formaty, ale nie jestem też za Atakiem Klonów.
Draconis - FOR EVER !!!
Wymog jest wymogiem , jesli Ci to nie odpowiada nie musisz glosowac
Wstrzymaj sie jednak z glosem do czasu , az okaze sie czy ZG jest nowym czy starym osrodkiem , bo poki co wychodzi , ze jednak starym

Jest jeszcze Ostrow i Plock. Glosowania czy ZG jest nowym czy starym osrodkiem to po prostu strach przed konkurencja dla Bialegostoku i zrobienie przez z nich z tego wielkiego halo - ja to tak przynajmniej odbieram.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.
Niech lepiej plock, ostrów i białystok między soba konkurują.
dokladnie. to co probowano przeforsowac bez glosowania (dmp jako nowy osrodek) w polaczeniu z wczesniejszym robieniem glosowan czy nowe mastery maja miec luz wyglada jak kampania wspierajaca DMP i nic wiecej.szafa@poznan pisze:a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.
dobrze ze wyszlo jak wyszlo
Dokładnie to samo miałem na myśli.szafa@poznan pisze:a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.
Jakbym robił Wielkiego Dracona w Warszawie to też bym startował jako nowy ośrodek ?? Powiedzmy Draconis-Warszawa

A tak to przynajmniej kto zechce to zagłosuje na Białystok, inni na Ostrów, jeszcze inni na Płock - nowi niech walczą ze sobą. Wolałbym oczywiście walkę równą w jednym worku, ale to niestety w naszych warunkach spowodowałoby, że żadnych zmian by nie było, tylko wygrałoby 10 starych ośrodków. Oczywiście nie wiem, czy ktoś zauważył, ale to, że na nowy ośrodek trzeba choć 1 głos oddać, wcale nie sprawia, że 1 nowy ośrodek mastera na 100% dostanie. Przy pewnych rozkładach głosów może być tak, że np. głosy na nowe ośrodki się tak podzielą, że np. znajdzie się 10 ośrodków z dużo szczęśliwszym układem głosów, które będą miały tych głosów więcej.
Np. na 30 głosów:
1. Master A 30
2. Master B 30
3. Master C 30
4. Master D 30
5. Master E 28
6. Master F 28
7. Master G 26
8. Master H 26
9. Master I 22
10. Master J 20
11. Nowy Master A 18