Mastery w sezonie 07/08 a mastery w sezonie 08/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

w perspektywie głosowań fajnie by też było ustalić, kto z organizatorów zamierza korzystać z jakiegoś comp scora.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

nie my(no chyba ze delikatny, tak jak ten tegoroczny).
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Koszu
Chuck Norris

mam namyśli raczej CS-y typu pomysłów Furiona, Kołaty i tym podobne.
myślę że głosowanie będzie wtedy dobrym wyznacznikiem, co gracze sądzą na temat Comp scorów.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobrym wyznacznikiem bedzie frekwencja na turnieju, na ktorym bedzie CS. :P

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

W Krakowie całkiem możliwe , że zrobimy 2250 EURO bo to bardzo fajny format lub zwykłe limited , ale stawiam na to drugie ;)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No to chciałbym przed oddaniem głosu wiedzieć jaki ostatecznie gdzie format (przynajmniej punktowy), a nie że zagłosuję na turniej 2000+ a się potem okaże masterem na małe punkty, albo odwrotnie
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

scimi a co ci za roznica??

przeciez glosujemy na organizatorow a nie zasady gry.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

no to widocznie nie zrozumiałeś po co było zamieszczanie kandydatów - po to tam się znalazł format, aby mieć porównanie - ja będę się w głosowaniu kierował zarówno formatem, organizatorami oraz (w przypadku imprez starych) jakością imprez
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Gajowy pisze:scimi a co ci za roznica??

przeciez glosujemy na organizatorow a nie zasady gry.
moze nie wszyscy :wink:
dla mnie format turnieju jest jednym z najwazniejszych kryteriow.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Ważną kwestią jak już się wyłonią Mastery jest aby:
-dogagać się z datami i raz uzgodnione nie mogą ulec zmienie (na niekorzyć Mastera z uzgodnioną datą)
-formaty nie były zmieniane na zupełnie inne (ja jeszcze nie głosowałem ale preferuje Mastery na 2000+)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dalmar pisze:Ważną kwestią jak już się wyłonią Mastery jest aby:
-dogagać się z datami i raz uzgodnione nie mogą ulec zmienie (na niekorzyć Mastera z uzgodnioną datą)
Zgadzam się - trzeba to rozpisać jak bodajże 3 lata temu. Najprościej będzie przyjąć zasadę - 1 master = 1 miesiąc, ewentualnie te 3 miesiące odstępu dodatkowo jeśliby był układ druga połowa miesiąca/pierwsza połowa następnego.

Co do formatów - jeżeli by przeszły same duże mastery solowe to by było nudno i liczę, że wtedy organizatorzy którzy deklarowali jakieś modyfikacje formatów dokonają tego, bo teraz to gro masterów zrobiła się na 2250+ solo, a do tego większość deklaruje euro compy itp - lubię duże formaty, ale nie jestem też za Atakiem Klonów.
Draconis - FOR EVER !!!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ja mam pytanie co do glosowania na mastery. Jak nie chce glosowac na cala 10 to wogole mam rezygnowac z glosowania? :roll: bo zapis mowiacy o przymusie zaglosowania na 1 nowy osrodek uwazam za bezsensowny calkowiecie :x

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

to zagłosuj na ten który masz najbliżej, ot co ;)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Znaczy Zielona Gorke :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wymog jest wymogiem , jesli Ci to nie odpowiada nie musisz glosowac ;) Wstrzymaj sie jednak z glosem do czasu , az okaze sie czy ZG jest nowym czy starym osrodkiem , bo poki co wychodzi , ze jednak starym :? :roll:

Koszu
Chuck Norris

no tak wychodzi właśnie, z czego wynika że Białystok będzie miał mastera na 100%

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jest jeszcze Ostrow i Plock. Glosowania czy ZG jest nowym czy starym osrodkiem to po prostu strach przed konkurencja dla Bialegostoku i zrobienie przez z nich z tego wielkiego halo - ja to tak przynajmniej odbieram.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.

Niech lepiej plock, ostrów i białystok między soba konkurują.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

szafa@poznan pisze:a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.
dokladnie. to co probowano przeforsowac bez glosowania (dmp jako nowy osrodek) w polaczeniu z wczesniejszym robieniem glosowan czy nowe mastery maja miec luz wyglada jak kampania wspierajaca DMP i nic wiecej.
dobrze ze wyszlo jak wyszlo

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:a jak na mnie bezsensem jest idea nowego mastera jak DMP jest akndydatem do niego - bo wiadomo ze dostanie max glosow.

Niech lepiej plock, ostrów i białystok między soba konkurują.
Dokładnie to samo miałem na myśli.
Jakbym robił Wielkiego Dracona w Warszawie to też bym startował jako nowy ośrodek ?? Powiedzmy Draconis-Warszawa :D

A tak to przynajmniej kto zechce to zagłosuje na Białystok, inni na Ostrów, jeszcze inni na Płock - nowi niech walczą ze sobą. Wolałbym oczywiście walkę równą w jednym worku, ale to niestety w naszych warunkach spowodowałoby, że żadnych zmian by nie było, tylko wygrałoby 10 starych ośrodków. Oczywiście nie wiem, czy ktoś zauważył, ale to, że na nowy ośrodek trzeba choć 1 głos oddać, wcale nie sprawia, że 1 nowy ośrodek mastera na 100% dostanie. Przy pewnych rozkładach głosów może być tak, że np. głosy na nowe ośrodki się tak podzielą, że np. znajdzie się 10 ośrodków z dużo szczęśliwszym układem głosów, które będą miały tych głosów więcej.

Np. na 30 głosów:
1. Master A 30
2. Master B 30
3. Master C 30
4. Master D 30
5. Master E 28
6. Master F 28
7. Master G 26
8. Master H 26
9. Master I 22
10. Master J 20
11. Nowy Master A 18
12. Nowy Master B 10
13. Nowy Master C 2

To tak przykładowo np. :) Tak więc nic tutaj nie jest zdeterminowane. Natomiast przy DMP w puli na Nowe mastery, to raczej rozkład tych głosów byłby bardziej bliski temu:
DMP 23
Nowy master A 3
Nowy master B 2
Nowy master C 2
Draconis - FOR EVER !!!

Zablokowany