Bugman -> Chaos Dwarf Lord [ pomalowany ]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
likwidator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: likwidator »

Nieeeeeeee
nie rób nam tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Awatar użytkownika
Kol0

Post autor: Kol0 »

Tak mnie jakoś wzięło na konwertowanie (może to dzięki Twojej pracy 8) ) i też jest mi potrzebna dremelka.... :)
Treevill - mógłbyś podać linka, bo rozumiem że z allegro zamówiłeś ?

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

takiego linka podeslal mi Rapta

http://www.allegro.pl/item349665071_dre ... ancja.html

ale koles sprzedaje "gole" dremelki (bez frezow i uzywane) ale mimo to oplaca sie kupic skoro Rapta napisal ze towar jest ok

ja natomiast zdecydowalem sie kupic nowa i na ebayu poniewaz tak jest mi latwiej bo nie mieszkam w Polsce

moze w przyszlym tygodniu dremelka bedzie juz u mnie a wtedy wypruje flaki temu krasnoludowi

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Treevill pisze:moze w przyszlym tygodniu dremelka bedzie juz u mnie a wtedy wypruje flaki temu krasnoludowi
Biedny ten Bugman... Czarne chmury nad nim zawisły - to się dopiero nazywa "wiercić komuś dziurę w brzuchu"... Aż się zapowietrzyłem ze śmiechu :lol:

Czekamy! A tymczasem pozwolisz, że umieszczę to w swoim podpisie :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

:) spoko :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No tylko uwazajcie - to cudenko ma moc. 30 000 obrotow to nie przelewki, pierwsze wiertlo nie przetrzymalo 10 minut :P Poza tym powaznie rozwazam zakup okularow ochronnych.

I dodatkowa informacja - podobno tylko oryginalne chwytaki pasuja do Dremela. Koszt chwytaka 0,8 mm (idealnie na wiertla 1mm) to 15 zlotych (OBI). Mozna tez kupic chwytak uniwersalny (0,8mm - 3,5 mm bodajze) za 40 zlotych.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Raptaparat pisze:No tylko uwazajcie - to cudenko ma moc. 30 000 obrotow to nie przelewki, pierwsze wiertlo nie przetrzymalo 10 minut :P Poza tym powaznie rozwazam zakup okularow ochronnych.

I dodatkowa informacja - podobno tylko oryginalne chwytaki pasuja do Dremela. Koszt chwytaka 0,8 mm (idealnie na wiertla 1mm) to 15 zlotych (OBI). Mozna tez kupic chwytak uniwersalny (0,8mm - 3,5 mm bodajze) za 40 zlotych.
fakt ... glupio sie wyglada ale jakby co to oczy ma sie cale (tez pomysle nad jakas ochrona oczu)... kiedys przycinalem skalpelem jakis wiekszy element figurki i zlamalo sie ostrze ... pech chcial ze polecialo prosto w oko ... na szczescie uderzylo plasko a nie kantem ... mimo to bol byl straszny ...

a co do tych uchwytow to narazie nie kumam o co chodzi ... jak bede mal maszynke w swoich lapkach to skumam ... kupilem caly zestaw wiec powinno byc ok

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

To sa chwytaki (tuleje zaciskowe):
Obrazek

Mnie, jak bylem maly, do oka polecialy odlamki plastikowego opakowania od kinder niespodzianki. Nie pamietam jak to zrobilem, ze sie rozlecialo, w kazdym razie tez mialem szczescie - poprzyklejaly sie plasko do oka :]

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Jesteś zdolny Rapta. JA tam sobie przykliłem powiekę do gałki ocznej, jakoś rykoszetem kropla kleju znalazła mi się pod powieką...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Raptaparat pisze:No tylko uwazajcie - to cudenko ma moc. 30 000 obrotow to nie przelewki, pierwsze wiertlo nie przetrzymalo 10 minut :P Poza tym powaznie rozwazam zakup okularow ochronnych.

ja mam okulary ochronne...laboratoryjne... kosztowaly mnie 8 czy 10pln... kupilem je dawno temu jak jeszcze duzo siedzialem na labie chemicznym... naprawde bardzo zabezpieczaja... kiedys mi sie wydawalo ze sa zbedne...dopuki kawalki metalu po cieciu mi w oko nie poszly...

motyl...wspolczuje z tym klejem w oku :(

co do uciskow...to kumpel poraadzil zeby kupic imadlo obrotowe i zaciski z "krokodylkiem" ;] musze to sobie sprawic.... wiecej niz 30pln nie powinno mnie to wyjsc ;D

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

oooooo jjjjjjjjeeeeeeee !!!!!! mam dremelke .... co za maszyna ... cudo
krasnolud przeszedl kolejne tortury ... ale za lepinie gsem zabiore sie jutro bo niedlugo ide na piwo :)

oto moja nowa zabawka
Obrazek

maly minus - nie calkiem paduje mi zestaw koncowek (zestaw dedykowany jest dla budowniczych makiet kolejowych ... sprzedawany przez znanego producenta kolejek Marklin) wiec trzeba bedzie dokupic jakies drobne frezy ... w instrukcji oslugi jest spis dodatkow wzraz z numerami katalogowymi wiec nie bedzie problemow z szukaniem tego co jest mi potrzebne

wielki plus - przedluzka z mala rekojescia

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

kurcze, wygląda naprawdę super... ja już kupiłem, niestety nie Dremla, czekam aż przyjedzie.
http://www.allegro.pl/item349886917_mul ... remel.html
Myślicie że się opłacało ?

a krasnal przekozacki. Szkoda mi tylko takiego fajnego modelu....
aha, beczki zostają bugmenowe czy tez coś z nimi będziesz robił ?

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Powiedz jak Ci się będzie sprawować ta wiertarka bo też bym ją kupił:)

Awatar użytkownika
Grafik

Post autor: Grafik »

Ja również :-) także testuj i daj znać.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

dremelke na razie raz uzywalem i jestem bardzo zadowolony z zakupu ... ale jej moc poznam gdy przyjda do mnie zamowione wczoraj frezy (glowica o srednicy 0,8 mm i 1,9 mm )

a teraz nowe fotki ... stara broda posza do smieci

Sławol - dziekuje za Twoj krytyczny post ... dal mi kopa w zad i krasnolud wyglada o wiele lepiej

Obrazek

Obrazek

na pierwszy rzut oka dwa srodkowe dredy moga wydawac sie monotonne ale sa na nich zrobione obrecze podobne do tych oryginalnych ... po malowaniu beda doskonale widoczne

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Treevill pisze:Sławol - dziekuje za Twoj krytyczny post ... dal mi kopa w zad i krasnolud wyglada o wiele lepiej
Miło, nie ma za co :)

Żebyś wiedział! Teraz to jest broda, a nie druty/sprężyny! =D> A jeszcze Cię pomęczę - może jakieś kosmyki na końcach, za obręczami już? Żeby takie równo obcięte te dready nie były :)

No i amulet się wewnątrz pojawił - super!

Dawaj dawaj. I tak szkoda Bugmana, ale w konwersjach najpiękniejsze jest to, że takiego modelu nikt inny nie ma. A Bugmana można sobie zdobyć i żadna frajda z tego, że jesteś kolejnym posiadaczem znanej wszem i wobec figurki ;)

Ale mi się podoba ta czapa... no nie mogę :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Bardzo fajnie wyszło.

Czy na tej czapie będą jeszcze jakieś emblematy?

Awatar użytkownika
Kol0

Post autor: Kol0 »

Tak, broda teraz wygląda o wiele lepiej. Ten medalion też wygląda bardzo sympatycznie :)
Powodzenia! ;)

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

teraz jest jeszcze świetniejszy :D poprzednia broda zła nie była, ale teraz jak widać pancerz na brzuchalu i bardzo fajną klamrę wygląda jeszcze lepiej ;]
jakieś kły mu zrobisz ? :D

P.S. wiertareczkę już wypróbowałem, śmiga ładnie, można brać :D

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Czy na tej czapie będą jeszcze jakieś emblematy?
oczywiscie ze beda ... jak to u CD bedzie czacha i strzaly plus jakies pierdulki
jakieś kły mu zrobisz ?
tak ... zamierzam powiekszyc mu warge i dodac kiel lub dwa ... tez mysle nad powiekszeniem nochala tak jak to zrobilem w poprzedniej mojej konwersji (temat PMOTM 10 - WYNIKI!!!! )

ODPOWIEDZ