Chaośnicka masakra piłą łańcuchową

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cllaud
Plewa

Chaośnicka masakra piłą łańcuchową

Post autor: Cllaud »

mimo sympatii do elfów musiałem jednemu uciąć łeb mam nadzieje że nikt nie czuje się urażony. Proszę o wasze opinie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszelkie prawa zastrzeżone

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

pomysł fajny, ale wykonanie gorsze:
zero cieniiowanie, głowa elfa zamazana farbą, podstawka troche nie chlujna

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

zmien ta posypke na cos innego ... paskudztwo

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Nie mogłem rozpoznać co to jest, pomysł fajny, reszta troszkę do poprawki, dobrze że to nie woodziak xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

tzw. posypka idź stąd

Pomysł niezły ale wykonanie raczej słabe.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Cllaud pisze:Wszelkie prawa zastrzeżone
dobre! :lol:

Posypka faktycznie mocno chybiona, podobnie snieg (?).
Domyslam sie , ze to co warrior 3ma w rece to jest wlasnie glowa, ale naprawde ciezko jest dostrzec twarz. Poza tym jest kilka niedomalowanych miejsc - widac bialy podklad.
Generalnie model wymaga cieniowania - ot zwyklego blackliningu nawet.

Awatar użytkownika
Herkules
Mudżahedin

Post autor: Herkules »

Fajny pomysł...
Ale przemaluj głowe elfa
dokończ podstawke i będzie dużo lepiej

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Głowa elfa w porównaniu z figurką Chaosu nie jest pomalowana :) Czemu tak? Szczerze mówiąc - trochę zachlapana farbą jest ta głowa, nic na niej nie widać ;)

Czerwony pancerz wyszedł bardzo ładnie, równo i starannie nałożona farba, cieniowane rogi również nieźle wyszły. Przy pancerzu można by się pokusić o zapuszczenie poszczególnych segmentów washem z mieszanki czerwieni i czerni, sprawi to, że zbroja będzie wyglądać na bardziej przestrzenną i cięższą. To samo tyczy się tarczy, która jest pomalowana podstawowymi kolorami, ale brakuje wydobycia detali poprzez ich wyraźniejsze rozgraniczenie :)

A potem proponuję dodać trochę bieli do kolorów podstawowych i zaznaczyć krawędzie (hełm, pancerz, tarcza...). Na butach też przydałby się wash z czerni, a potem wyciągnięcie brązem i... kolejnym, jaśniejszym brązem - same załamania :)

Metaliki mogą być, nie są złe.

A podstawka? Dla mnie w ogóle się do niej nie przyłożyłeś, wygląda, jakbyś w ogóle o niej zapomniał... Wystarczy rzucić okiem na malowanie elfa, miecza i innych detali - i znów w porównaniu z żołnierzem Chaosu wypada to o wiele słabiej. Posypka nie jest zła moim zdaniem, ale jeśli już miałaby taka być, to proponuję sypać ją równo i starannie, ponadto można ją ugniatać czymś płaskim, np. pincetą, nożem... Wyjdzie z tego naprawdę niezłe podłoże, potem można jeszcze to podmalować, czy to normalnie, czy też "suchym pędzlem". Wykończenie podstawki naokoło też jest niestaranne.

Krótko mówiąc - nie jest źle, całkiem ładnie, ale wygląda na to, że tylko czerwonego bohatera potraktowałeś specjalnie, a resztę "po macoszemu"... Szkoda, bo mogła z tego być trochę lepsza praca. Nie zniechęcaj się za szybko i nie goń do mety, powoli :)

Pracuj dalej, czekam na kolejne modele!

P.S.
@Raptaparacie - a gdzie masz kota :shock: :?: Był spoko! Co tu robi ten "niebieskowłosy"? :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

widziałem na żywo:P normalnie prezentuje sie lepiej;) ale jak sam Cllaud przyznales, podstawka z dupy:P mowie Ci ,koperek z alberta to dobra rzecz na posypke:D w sumie pierwsza fotka najlepiej sie prezentuje.rogi mi sie podobaja;]a to biale na podstawce to pewnie spalona ziemia;]

Awatar użytkownika
Cllaud
Plewa

Post autor: Cllaud »

Dziękuje za słowa otuchy Sławol i tobie misiek :D. Teraz chciałbym troszkę się obronić jeśli chodzi o cieniowanie ja osobiście lubię delikatnie cieniowane figurki wiadomo każdy ma inny gust z tego co się orientuje wy lubicie głębokie cienie. No ale nic poza tym cienie są dużo lepiej widoczne w rzeczywistości. Tak samo jest z głową elfa w rzeczywistości wygląda lepiej ale teraz i tak stwierdzam ze jest do poprawki :D . Teraz podstawka hmm no cóż w sumie na obronne nic nie mam poza tym że innej posypki nie mam grunt to z piłowany węgiel a to białe zwęglony węgiel :P . Dzięki za rady na pewno jeszcze popracuje nad figurką.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Cllaud pisze: Teraz chciałbym troszkę się obronić jeśli chodzi o cieniowanie ja osobiście lubię delikatnie cieniowane figurki wiadomo każdy ma inny gust z tego co się orientuje wy lubicie głębokie cienie.
To nie jest kwestia lubienia badz nie. Elementy figurek w tej skali sa tak male, ze nie sa w stanie rzucic odpowiedniego cienia dlatego jako malarze to poprawiamy. Nawet rzezby w skali 1:1 i wieksze sie cieniuje/rozjasnia, zeby wydobyc szczegoly i mocniej zaznaczyc kontury. Tutaj nie ma co walczyc tylko 3ba nauczyc sie to robic.
Cllaud pisze:No ale nic poza tym cienie są dużo lepiej widoczne w rzeczywistości. Tak samo jest z głową elfa w rzeczywistości wygląda lepiej ale teraz i tak stwierdzam ze jest do poprawki :D
Nie przecze, jednak my tu oceniamy zdjecie.
Cllaud pisze:Teraz podstawka hmm no cóż w sumie na obronne nic nie mam poza tym że innej posypki nie mam grunt to z piłowany węgiel a to białe zwęglony węgiel :P .
Mysle , ze powinienes zaczac uzywac najtanszej i najbardziej dostepnej posypki - piasku.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

dosc slabo, choc idea szczytna ;) ...jak na taka dioramke to podstawka lipna... mogles sie bardziej postarac... krew na dioramie wyglada nawet niezle...ale postaraj sie wszystko pocieniowac...a krew mozesz pokyc water effectem ;)

ODPOWIEDZ