FAQed by GW

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Barbarossa pisze:
Torres pisze:ST ma załogę w postaci jednego inżyniera, który nawet może strzelić z pistoletu.
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że wg. RB załoga musi być na osobnej podstawce od maszyny wojennej.
Sam narzekasz na RAW, po czym chwilkę później go stosujesz ^^

Mimo wszystko jeżeli ta errata zagości oficjalnie w UK też będzie mi smutno i tęskno za niektórymi uściśleniami. W kilku miejscach można się z LS nie zgadzać, ale uściślenia bardzo spójne. Po czym wychodzi bubel made in china (jak matchboxy swego czasu) i weź się baw człowieku...

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

A musimy przyjąć faq jeśli wejdzie w uk?

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Czy musimy przyjąć oficjalną erratę GW? Trudne pytanie ^^

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Na interpretację Mark of Khorne musieliśmy się zgodzić, więc...

GW po prostu pisze niespójne zasady. Autor booka sobie ma wizję, coś tam napisze, ale potem inni interpretują zapewne inaczej jak miał na myśli. Powinni pisać zasady spójne, jednoznaczne i przede wszystkim dawać dobrym graczom do potestowania. To co powiedzmy nadaje się na rynek brytyjski, gdzie ludzie tworzą zbalansowane rozpiski nijak nie przykłada się do gier turniejowych w krajach najlepszych graczy, bo tam rozpy się podkręca do granic możliwości. Gdyby książki były na równym lub zbliżonym poziomie to pół biedy, ale naprawdę są spore dysproporcje - pożyjemy, zobaczymy.
Na razie mamy 5 booków na nową edycję - orki spoko, HE mają debilną zasadę ASF na całej armii, ale przejdą jeszcze, VC i demony mocno podkręcone, Imperium z cudownymi wynalazkami w postaci altara i czołgów (2+!!). Ktoś nie pomyślał po prostu. W kolejce nowe DE, Chaos jeszcze w tym roku - ciekaw jestem w którą to stronę zmierza. Jeżeli kolejne booki nie będą odstawać znacząco od VC i demonów, czy też imperium, to będzie ok - każdy będzie wyginał, ale walka będzie wyrównana.

Boli mnie aspekt testowania zasad przez GW. Gry komputerowe takie jak Starcraft są testowane dłuuuuugo przez graczy, obecnie Starcraft 2 też testują i pewnie tak prawie rok im to zajmie, ale dzięki temu jak gra wyjdzie to każda z frakcji będzie na tyle zbalansowana, że nie będzie jechała drugiej jak chce, by być zjechaną przez kolejną. Co szkodzi GW zaprząc do testów dobrych graczy z Polski, Danii, Włoch czy skąd tam jeszcze, dać im booka, a raczej beta-zasady do nowej armii i niech grają ze sobą, dzielą się uwagami, wyłapują przeginki, niedociągnięcia, nieścisłości. Bo czasem czytając potem te FAQi czy zasady w książkach gryzące się z RB, albo zasady w RB niespójne ze sobą, mam wrażenie, że znajomość zasad tej gry u samych designerów jest nie lepsza niż u 10-12 latków w moim klubie, którzy dopiero co się uczą grać.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Tomash pisze:Jezu...

Są takie chwile, kiedy jestem dumny z Polhammera tworzonego przez LS, jego logiczności i konsekwencji.
święte słowa spaminatora
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Reyki pisze:Errata imperialna mi się podoba.
chyba to sobie wrzuce do sygnaturki

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Scimitar pisze:Na interpretację Mark of Khorne musieliśmy się zgodzić, więc...
No bez jaj. Grający chaosem dostali po prostu darmowego cukierka z okazji wyjścia 7th ed. rulebooka, który został im słusznie z powrotem odebrany (jako nienależny przy tym koszcie punktowym) z przywróceniem szóstoedycyjnej równowagi w zasadzie Marka. Więc tutaj akurat wszystko było OK.

Co do reszty erraty - proponuję olać. Serio. Wolę Polhammera od tych potworków.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Wymyslilem nowy slogan reklamowy

GW - we like to FAQ things up

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Tomash pisze:Jezu...

Są takie chwile, kiedy jestem dumny z Polhammera tworzonego przez LS, jego logiczności i konsekwencji.
Wyszły trzy zestawy spójnych i logicznych uściśleń, minimalnie (w jednym bodaj punkcie) różniących się od siebie.

LS, Duńczycy, DW.

Po czym, najwidoczniej sprowokowane przez Barba, GW wydało FAQ.
Bełkotliwy zestaw losowo złożonych do kupy zdań.

To wszystko wina Barba - było się z koszulkami "GW-we just don't give a FAQ" nie wychylać.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

GW - FAQ ALL
powiem ze fajnie sie to czyyta do piwka

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

podoba mi się to z moonstonem i zachowywaniem łuku dla eternali wildów i magów :D i jeszcze S&S :D lo ho ho :D

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

jestem pod wrażeniem profesjonalnego podejścia do kwestii zasad. jako gracz WE, powiem tylko, że mimo fajnej dopałki tej armii, to nie podoba mi się to to w zupełności...

a najbardziej bawi strzelanie niemagicznymi strzałami z magicznych łuków...

(o, i errata do WE już jest na brytyjskiej stronie GW)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2008, o 11:24 przez grzech76, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

o lol a ja 2tyg przed tymi nowinkami bylem w sklepie GW w canadzie i narzekalem ze Faq GW nie wypuszcza zadnych . sorry chlopaki :)

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Wszystkie erraty są już na stronie GW UK

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wyczuwam dość mocną decyzję - czy wyrzucić przemyślane i sensowne uściślenia do kosza, bo "w FAQ stoi inaczej", czy też świadomie odrzucić te FAQ i rozwijać Polhammera, wytyczanego przez Listę Sędziowską i Werewolf Library?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

In LS we trust :D

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Dobra, dobra. Bez jaj. Jest oficjalnie, więc trzeba stosować. Co z tego, że to głupota. Nie my wymyślamy tą grę.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Kupię dużo dryad i 2 treemany, tanio \=

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

squiq pisze:Wszystkie erraty są już na stronie GW UK
straszne :shock: :? :? :roll: :(

<patrzy na horyzont w poszukiwaniu 4 Jeźdźców Apokalipsy>

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

trikk pisze:Kupię dużo dryad i 2 treemany, tanio \=
chyba przestane wystawiac orly i wayow, a se drugiego brokula dolepie :D No i konieczny moonstone :D Wildów akurat mam 17 :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ