"umie grac" typowy przykład "BPTOS" jesli zakładasz wyjściowo że jesteś lepszy od przeciwnika to równie dobrze omżesz to zsigować i wtedy oszczędzisz ludziom odpowiadania na posty ... Oświecę cię jeśli przeciwnik "umie grać" tym co ma to 2 odział do cc nie podołają - zwłaszcza że i jeden i drugi to nie specjalni sprinterzy ( 14" i 15" szarży )Jak dla mnie to wystarczający atak gdy się tym umie zagrać przy dobrym wybieraniu celów i wcześniejszym ich zmiękczaniu przez magie i ostrzał da radę.
No właśnie widzisz ... mnie się nie kończy na cannonach w przeciwieństwie do ciebie i do autora rozpiski ... Pistoliersi to 10 strzałów 5 hitów i w zależności od celu 2 albo 3 W - za mało żeby ściągnąć lataczy albo innych harserów celujących na cannony - 10 kuszników to przy bardzo dobrych wiatrach 5 hittow ( zakładamy bliski ) i dokładnie tyle samo woundów - turniejowa rozpiska powinna miec między 30 a 60 strzałów ... facet wystawia 15 i ma za pomocą tegoStrzelanie Tobie kończy się na cannonach? Bo ja w rozpisce widzę kuszników i pistollersy którzy są w stanie niszczyć mniejsze oddziały, wystrzelać fasty.
a) "zmiękczać" wroga przed szarża - twój pomysł
b) zastrzelić latacze albo fasty targetujące cannony
c) wygrac shooting ze strzelaczami przeciwnika
3 zadania - 2 odziały 15 strzałów ...
No straszne straszne dlatego że albo się koncentrujesz na magii albo na magicznej obronie - 4 diss scrolle do tego rod of power ma sie ni jak do tego zamysłu - fakt jesteś elastyczny ale po kij ci to skoro i tak wydajac tyle ptk w czarodziejow nie powinienes nigdy uzywac roda do obrony ... chcesz sie bronic - zciagasz magic levele bierzesz 2 caddiego ( glupota ) generala zamieniasz na archelctora - moze byc an koniu nawet i jazda ...4 mag... straszne... jak dla mnie to już jest dobrze magiczna rozpiska.
"umiec grac" - czyli niestety nieuleczalny przypadek ... no to mnie naucz jak sprawic zeby HE nie utlukly ci ich z bolcow , lucznikow itd ZANIM wleci w nich star dragon ? Flagów wystawia sie albo 15 z champem albo 20 albo 25 ponizej sa strata czasu bo lapia tylko armie bez strzelania - 60 pts jeszcze sie da przezyc ale strate rare slota nie bardzo ... zwlaszcza dla odzialu ktory kazdy kto "umie grac" zciagnie w odpowiednim momencie - albo nie czekaj lucznikow i bolce sciagnie 15 strzalow z kusznikow i pistolow ...Kolejny raz nie masz racji, wytrzymają szarżę nawet star dragona tylko trzeba umieć na nich grać.
ogolnie rozpiska jest plewna bo ani nie jest turniejowa ani przyjacielska - na turniej za slaba na kolegow za nudna ... takie jest moje zdanie - wez sparuja ja sobie z moja zpostowana na tym forum zobaczysz jaka jest roznica ...