THE_END pisze:Zgadzam się w 100% - chodzi o to że taka "sztuczka" jest dokładnie tak samo "sportowa" jak overguessing albo deklarowanie niemożliwych szarż - dokładnie niczym się od tego nie różni JESLI weźmiemy pod uwagę interpretację pod tytułem - jeśli model jest chempionem i on stoi na przedzie kolumny to pomimo braku chala MUSZE deklarować że to jego atakuje ...ta dyskusja już powoli trąci głupotą
Deklaracja że atakuję się champa jest opcją
"Enemy models CAN direct attacks against chempions and kill them"
Czy jest gdzieś zasada mówiąca że musze deklarować ataki w model z którym się stykam jeśli jest to jedyny model który mogę zaatakować z odziału ?
za to twój wniósł wiele do dyskusji Forum jest po to żeby się tym doświadczeniem dzielić - tak więc jeśli byłbyś łaskaw rozwinąć swoją rozbudowaną wypowiedź jeszcze troszkę bardziej byłbym niezmiernie wdzięcznyJak dla mnie to Twój post jest totalną pomyłką świadczącą o braku jakiegokolwiek doświadczenia.
Napewno nie na stronie 81 - przy czym pamiętaj że champion jest traktowany jako charakter TYLKO w 3 konkretnych przypadkach więc jeśli jest coś o tym gdzieś indziej to bardzo prosze w miarę możliwości podziel się ze mną nr strony.Jest, w rulebooku.