Fajny dramatyzm, ale raczej nieuzasadniony. Tak czy inaczej FAQ jest w wielu miejscach sprzeczny (ze sobą, z AB WE itp.). Buble trzeba poprawiać niestety, szkoda, że na własną rękę.Tomash pisze:+1Jankiel pisze:Dla mnie to śmieć i tyle. Jeżeli tylko będzie jakaś możliwość by go zignorować, na pewno będę ja popierał. Nie będę padał na twarz przed wszystkim, co ma znaczek GW.
FAQed by GW
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
jesliby uznac runy na maszynach za magiczne przedmioty to krasnoludy maja sporo takich rzeczy, ale na herosa mozna wziac tylko MRoFlight(czy jak to to sie zwie) ;]Jankiel pisze:Oczywiście tylko WE mają magiczne przedmioty pozwalające na atak z dystansu, cała reszta nie ma takich mozliwości..
He też mają nawet więcej niż 1 ...Imperium również ma takowy. Dragon Bow bodajże. Ale to taki offtop
Problem w tym że "sprzeczność" jest celowa i naturalna dla czegoś co ma poprawiać nieprecyzyjne zasady - Uznanie tego FAQ za bubel uważam za cokolwiek przedwczesne - czy ktoś zebrał wszystkie te sprzeczności w 1 miejscu ?Fajny dramatyzm, ale raczej nieuzasadniony. Tak czy inaczej FAQ jest w wielu miejscach sprzeczny (ze sobą, z AB WE itp.). Buble trzeba poprawiać niestety, szkoda, że na własną rękę.
Tylko wtedy jak sobie do niego magcizne strzały wykupiszImperium również ma takowy. Dragon Bow bodajże. Ale to taki offtop
Niewiele jest do udowadniania. Co do reszty krajów, to wejdź sobie wpierw na zagraniczne fora. Potem powołuj się na obcokrajowców.udowadniać nam jaki ten FAQ jest do dupy a przy tym tworzyć polhammera. Wątpie żeby jeszcze w jakimś innym kraju oficjalne uściślenia GW były bojkotowane albo przerabiane
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Właśnie, jak tam odbiór tych FAQ na WTFie? Ktoś ma linka?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Tutaj zaczeła sie dyskusja na TWF o erracie
nie przeczytałem jeszcze całej, wiec nie zrelacjonuje.
pozdrawiam
nie przeczytałem jeszcze całej, wiec nie zrelacjonuje.
pozdrawiam
Na WTF jeszcze za bardzo nie ma. Na warseerze jest... "entuzjastyczny"
http://warseer.com/forums/showthread.ph ... 836&page=2
Jedyne, co mi się rzuciło w oczy w obydwu tematach, to nabijanie się z Kanadyjczyków, że takie pierdoły zamieszczają u siebie.
http://warseer.com/forums/showthread.ph ... 836&page=2
Jedyne, co mi się rzuciło w oczy w obydwu tematach, to nabijanie się z Kanadyjczyków, że takie pierdoły zamieszczają u siebie.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2008, o 19:19 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czy ja wiemJankiel pisze:Tylko wtedy jak sobie do niego magcizne strzały wykupiszImperium również ma takowy. Dragon Bow bodajże. Ale to taki offtop
Kod: Zaznacz cały
Dragon Bow 25 points
The Dragon Bow has a range of 36" and Strength 6. Any hits from this bow count as being from a magical weapon.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
-
- Mudżahedin
WTF przenika entuzjamem wyklarowanych zasad , brakuje orgazumow amerykanow
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Hyyy? A lifetaker? Jeśli ma niemagiczne ataki to kupa i nie postrzela się do wraithów czy innych spirit hostów. Jedna z moich ulubionych broni. chlip. Delfy oberwały rykosztem. Nienawiiiiiiiiiiiiiść!!!!
Gram Imperium uważam, to za uczciwie postawione... Nie VP z pozostawienie niedobitego czołgu, czołg jest maszyną, musi być. razem z nimi wystawiany, Efekt dzwonu na niego działa i wszystko jasne ...kurka_z_podworka pisze:D6 ran z savem, do przeżyciaKrzysiekW pisze:Słowem, wesolutko!
Gorzej z brass orb bo tam jest 3d6 i chyba jednak bez sava
Co do Brass Orba - zaprojektowano 3D6 dla czołgu posiadającego 30 punktów struktury, nie widzę przeciwwskazań, aby skoro punkty czołgu podzielono przez trzy to i rzucać 1D6. Czołgu nie zniszczy z automatu a "warzywo" z niego może skutecznie zrobić...
- Paraszczak
- Falubaz
Chyba cie bog oposcil.pelcu pisze: Co do Brass Orba - zaprojektowano 3D6 dla czołgu posiadającego 30 punktów struktury, nie widzę przeciwwskazań, aby skoro punkty czołgu podzielono przez trzy to i rzucać 1D6. Czołgu nie zniszczy z automatu a "warzywo" z niego może skutecznie zrobić...
To znaczy ze jak teraz za czolg jest vp po 10W to ja mam dostac 8 bolcow a nie 4 na 2k, bo tak bedzie uczciwie? rofl
gram skavenami, ale jestem przeciwny, by brass orb, czy dzwon zadawal obrazenia ST. Sądząc z tego co wymyśla GW w FAQ-ach dadzą Weapon-teamom i jezzailom swoisty proximity, pomimo 7 ed.
Ha! Teraz będę kazał fotografować moją gębę, po tym jak przeciwnik się przeteleportuje do lasu i zaszarżuje mnie w następnej turze...
aha i powiedzcie mi- update wyszedł tylko do imperium, WE i HE? czy zmienili coś jeszcze?
Ha! Teraz będę kazał fotografować moją gębę, po tym jak przeciwnik się przeteleportuje do lasu i zaszarżuje mnie w następnej turze...
aha i powiedzcie mi- update wyszedł tylko do imperium, WE i HE? czy zmienili coś jeszcze?
Brass Orb to auto hity, auto woundy bez armour save... w wersji z 6ed zadajesz minimalnie 3 rany na czołgu a maksymalnie 18.Paraszczak pisze:Chyba cie bog oposcil.pelcu pisze: Co do Brass Orba - zaprojektowano 3D6 dla czołgu posiadającego 30 punktów struktury, nie widzę przeciwwskazań, aby skoro punkty czołgu podzielono przez trzy to i rzucać 1D6. Czołgu nie zniszczy z automatu a "warzywo" z niego może skutecznie zrobić...
To znaczy ze jak teraz za czolg jest vp po 10W to ja mam dostac 8 bolcow a nie 4 na 2k, bo tak bedzie uczciwie? rofl
Teraz Czołg jest do D już po 4-5... Wtedy przedmiot nie miał możliwości zniszczyć automatycznie czołgu, a zadawał mu maksymalnie ok. 59,99% a minimalnie 9,99% obrażeń
i teraz w wersji 1D6 ran może mu zadać maksymalnie 60%, a minimalnie 10%...
To był tylko pomysł, gdyby już ktoś się skusił na grzebanie w FAQ i wyciąganie czegoś z g...
Akurat bolce nie mają problemów z czołgiem...
PS. A Boga w to nie mieszaj...
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, o 08:27 przez pelcu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie to ciekawi jak teraz GW widzi sam aspekt teleportacji kiedy jakaś jednostka przeciwnika siedzi w lesie - coś czuję że jeśli nie da się ustawić cal od przeciwnika to wchodzą z automata w combat
Ogólnie po tym faqu można na wszystko patrzeć do góry nogami i co najwazniejsze mieć racje
A swoją drogą trzeba przypatrzyć się wszystkim magiczno podobnym przedmiotom - np. czy BSB wampirów z regenką może brać dodatkowo 50 punktów wampirzych szmocy...
Ogólnie po tym faqu można na wszystko patrzeć do góry nogami i co najwazniejsze mieć racje
A swoją drogą trzeba przypatrzyć się wszystkim magiczno podobnym przedmiotom - np. czy BSB wampirów z regenką może brać dodatkowo 50 punktów wampirzych szmocy...
Wow, trzeba blokować lasy i to czymś twardym, bo inaczej wjazd w tyłek. Cudo ^^
Pelcu wydaje mi się, po tym FAQ, że boga jednak nie ma, więc mieszanie go chyba nikomu nie zaszkodzi ^^
Ja mam jeszcze prośbę: jakby ktoś mógł wrzucić cytat z fury of the kurunos (nie mam pojęcia jak to się pisze) z AB WE.
Pelcu wydaje mi się, po tym FAQ, że boga jednak nie ma, więc mieszanie go chyba nikomu nie zaszkodzi ^^
Ja mam jeszcze prośbę: jakby ktoś mógł wrzucić cytat z fury of the kurunos (nie mam pojęcia jak to się pisze) z AB WE.