Nieglosujace osoby w glosowaniach

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nieglosujace osoby w glosowaniach

Post autor: Ziemko »

Uprawnionych do glosowania jest ok 40 osob , ale z reguly glosow jest ok 30. Jaki macie pomysl , aby zmobilizowac ludzi do glosowania ? Moim zdaniem dobra opcja jest wyznaczenie pewnego progu % glosowan i jesli dany czlonek LL go nie bedzie mial to wylatuje...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

rozmawialismy juz o tym na NG... osobiscie mysle ze to dobry pomysl...jezeli pojawi sie wiecej glosow poprarcia proponuje glosowanie ;)

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

popieram

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja jestem za zmiana w regulaminie odnosnie przyjmowania ludzi do ll. bo zrobi sobie ktos 2 turnieje w roku i jest na ll. i to nie jest jedynie moje zdanie, ale rowniez ludzi, ktozy na ll nie sa, takich jak np. robson.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

powodem takiej slabej aktywnosci sa glupie glosowania.

ja np nie wiem po co 4 glosowania w sprawie kasy za mastery.
Podobnie jak głosowanie czy DMP to nowy ośrodek.

Część głosowań jest po prostu bez sensu i nie kazde głosowanie posiada opcje ktora mi odpowiada.
Więc brak głosu mojego czy tez innych osob mozna liczyc jako wstrzymujący się.

W głosowaniach ważnych biore udział.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

przychylam się do zdania Reykiego

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiesz z tymi glosowaniami , ktore wymieniles to sie z Toba zgadzam , ze sa glupie tylko widzisz , niektorzy sie ich "domagali"...

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Ja często nie głosuję bo mi dana sprawa wisi kompletnie i myślę, że tak samo wisi ona łódzkiemu środowisku WFB, które mnie na to stanowisko oddelegowało. Tak jak w niektórych sprawach, które uważam za znaczące głos zabieram i nawet jestem w stanie się kłócić długo i wytrwale tak w głosowaniach typu "sposób zbierania kasy" brać udziału nie zamierzam.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

osoby, które nagminnie nie głosują powinny być usuwane za brak aktywności

Co do głosowań - ostatnio widzę straszny zalew głosowań w stylu: "czy dyplomy wydrukujemy na papierze białym, kremowym, czerpanym, z odzysku czy jaki tam chcecie"; kolejne tygodnie głosowań czy na deser zjeść jabłko, gruszkę, po czym ktoś krzyczy, że nie lubi ani jabłek ani gruszek - no paranoja -> nawet mi, osobie raczej aktywnej w głosowaniach odechciało się wszystkiego.

Teraz priorytety:
1. Wybór masterów.
2. Ukonstytuowanie nowej LL od początku nowego sezonu (1 maj)
3. Wybór 3 moderatorów (nawet jakby miało się okazać, że będą to te same osoby - trudno, głosować trzeba będzie)
4. Wybór 5ciu członków LS (j/w

Co dalej to się okaże jak nowa LL zacznie działać.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Scimi powtorze sie , znasz moje zdanie na temat niektorych glosowan , ale jak ktos lubi byc upierdliwy to nie ma problemu - dopoki odpowiednia liczbe glosow bedzie mial zeby zalozyc glosowanie dopoty bede je zakladal i moje zdanie nie ma nic do tego...

btw. moglbys czesciej uzywac swoich uprawnien moderatorskich , zeby zrobic jakies glosowanie , podliczyc cos itp , bo hasla "ruszcie dupy" , albo wypisywanie co trzeba zrobic to troche malo...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

pragne zauwazyc, iz spieszenie sie z zakladaniem idiotycznych glosowan rowniez powinno byc troche ukrocone...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dlatego przeglosowalismy niedawno zwiekszenie wymaganej liczby glosow do zalozenie glosowania do 7...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

scimi poruszyl wazne tematy, kiedy bedziemy znali sklad nowej LL, skoro zostal nam czas do jutra? proponuje dac w kazdym glosowaniu opcje:

x) wstrzymuje sie

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ktoś mnie zawsze ubiegnie jeśli chodzi o założenie głosowania :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Jerzyn, a masz jakis pomysl na inny sposob przyjmowania do ll? Bo mozliwe, ze masz racje, ze to co jest teraz idealne nie jest, ale jakos alternatywy nie ma :) a system jaki jest teraz sie w miare sprawdza.
Swoja droga, teraz jest, ze 3 turniejow potrzeba aby byc na ll. (looknalem w regulaminie)

Co do reszty, to opcja wstrzymuje sie w kazdym glosowaniu pewnie podniesie ilosc glosujacych. Ja np. zawsze glosuje, a jak nie wiem na co mam glosowac, to sie wstrzymuje, ale nie wszyscy wiedza, ze mozna sie wstrzymac :P.

Aha i a propos 7 osob do glosowania to trzeba zaktualizowac regulamin w punkcie 3.8 (tak mi sie natchnelo jak szukalem o tych turniejach potrzebnych do bycia na ll) - niech ktos kto sie tym zajmuje to zrobi :).

pzdr
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, o 12:45 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

myslalem ze 2 turnieje wystarcza :P
poza tym nie ma raczej jawnej weryfikacji na bierzaca, mailo byc cos z organizowaniem turniei przynajmniej raz na pol roku, ale nie pamietam, czy przeszlo. tak jak jest tabelka z aktywnoscia czlonkow, tak powinna byc tez taka z iloscia zorganizowanych lokali dla klubow, ktorzy maja juz swojego przedstawiciela. na razie nie mam innego pomyslu, niz te 3 lokale, jak cos wymysle, to napisze na pewno :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jerzyn pisze:myslalem ze 2 turnieje wystarcza :P
poza tym nie ma raczej jawnej weryfikacji na bierzaca, mailo byc cos z organizowaniem turniei przynajmniej raz na pol roku, ale nie pamietam, czy przeszlo. tak jak jest tabelka z aktywnoscia czlonkow, tak powinna byc tez taka z iloscia zorganizowanych lokali dla klubow, ktorzy maja juz swojego przedstawiciela. na razie nie mam innego pomyslu, niz te 3 lokale, jak cos wymysle, to napisze na pewno :)
Jerzynek to ja widze , ze ty nie na biezaco , bo wlasnie co pol roku jest takze wymog , ktory zostal przeglosowany spory czas temu ( zeby zostac na ll trzeba zorganizowac 3 lokale przy czym conajmniej 1 w pol roku)
Marek Golan pisze:Aha i a propos 7 osob do glosowania to trzeba zaktualizowac regulamin w punkcie 3.8 (tak mi sie natchnelo jak szukalem o tych turniejach potrzebnych do bycia na ll) - niech ktos kto sie tym zajmuje to zrobi .
Jesssssss massssssta murzyn juz bierze sie do roboty.

Na powaznie , nie bede aktualizowal regulaminu etapami , zrobie aktualizacje od razu calego , gdyby ktos nei byl upierdliwy to moglby juz teraz nowy regulamin stanac , a teraz trzeba czekac do 12 maja , az zobaczymy ktora opcja kwoty za mastery wygra.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Spoko :). Sorry, ze to tak zabrzmialo.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

nie pamietam po prostu czesc wynikow ;) :P
ale tabelka moglaby sie pojawic :P

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

w sumie jakimis aktualizacjami itp moglbym sie zajac zeby byl porzadek, musialbym dostac tylko odpowiednie dokumenty/uprawnienia czy co tam potrzebne jest

ODPOWIEDZ