Nieglosujace osoby w glosowaniach
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Nieglosujace osoby w glosowaniach
Uprawnionych do glosowania jest ok 40 osob , ale z reguly glosow jest ok 30. Jaki macie pomysl , aby zmobilizowac ludzi do glosowania ? Moim zdaniem dobra opcja jest wyznaczenie pewnego progu % glosowan i jesli dany czlonek LL go nie bedzie mial to wylatuje...
ja jestem za zmiana w regulaminie odnosnie przyjmowania ludzi do ll. bo zrobi sobie ktos 2 turnieje w roku i jest na ll. i to nie jest jedynie moje zdanie, ale rowniez ludzi, ktozy na ll nie sa, takich jak np. robson.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
powodem takiej slabej aktywnosci sa glupie glosowania.
ja np nie wiem po co 4 glosowania w sprawie kasy za mastery.
Podobnie jak głosowanie czy DMP to nowy ośrodek.
Część głosowań jest po prostu bez sensu i nie kazde głosowanie posiada opcje ktora mi odpowiada.
Więc brak głosu mojego czy tez innych osob mozna liczyc jako wstrzymujący się.
W głosowaniach ważnych biore udział.
ja np nie wiem po co 4 glosowania w sprawie kasy za mastery.
Podobnie jak głosowanie czy DMP to nowy ośrodek.
Część głosowań jest po prostu bez sensu i nie kazde głosowanie posiada opcje ktora mi odpowiada.
Więc brak głosu mojego czy tez innych osob mozna liczyc jako wstrzymujący się.
W głosowaniach ważnych biore udział.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Wiesz z tymi glosowaniami , ktore wymieniles to sie z Toba zgadzam , ze sa glupie tylko widzisz , niektorzy sie ich "domagali"...
Ja często nie głosuję bo mi dana sprawa wisi kompletnie i myślę, że tak samo wisi ona łódzkiemu środowisku WFB, które mnie na to stanowisko oddelegowało. Tak jak w niektórych sprawach, które uważam za znaczące głos zabieram i nawet jestem w stanie się kłócić długo i wytrwale tak w głosowaniach typu "sposób zbierania kasy" brać udziału nie zamierzam.
A licky boom boom down!!!
osoby, które nagminnie nie głosują powinny być usuwane za brak aktywności
Co do głosowań - ostatnio widzę straszny zalew głosowań w stylu: "czy dyplomy wydrukujemy na papierze białym, kremowym, czerpanym, z odzysku czy jaki tam chcecie"; kolejne tygodnie głosowań czy na deser zjeść jabłko, gruszkę, po czym ktoś krzyczy, że nie lubi ani jabłek ani gruszek - no paranoja -> nawet mi, osobie raczej aktywnej w głosowaniach odechciało się wszystkiego.
Teraz priorytety:
1. Wybór masterów.
2. Ukonstytuowanie nowej LL od początku nowego sezonu (1 maj)
3. Wybór 3 moderatorów (nawet jakby miało się okazać, że będą to te same osoby - trudno, głosować trzeba będzie)
4. Wybór 5ciu członków LS (j/w
Co dalej to się okaże jak nowa LL zacznie działać.
Co do głosowań - ostatnio widzę straszny zalew głosowań w stylu: "czy dyplomy wydrukujemy na papierze białym, kremowym, czerpanym, z odzysku czy jaki tam chcecie"; kolejne tygodnie głosowań czy na deser zjeść jabłko, gruszkę, po czym ktoś krzyczy, że nie lubi ani jabłek ani gruszek - no paranoja -> nawet mi, osobie raczej aktywnej w głosowaniach odechciało się wszystkiego.
Teraz priorytety:
1. Wybór masterów.
2. Ukonstytuowanie nowej LL od początku nowego sezonu (1 maj)
3. Wybór 3 moderatorów (nawet jakby miało się okazać, że będą to te same osoby - trudno, głosować trzeba będzie)
4. Wybór 5ciu członków LS (j/w
Co dalej to się okaże jak nowa LL zacznie działać.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Scimi powtorze sie , znasz moje zdanie na temat niektorych glosowan , ale jak ktos lubi byc upierdliwy to nie ma problemu - dopoki odpowiednia liczbe glosow bedzie mial zeby zalozyc glosowanie dopoty bede je zakladal i moje zdanie nie ma nic do tego...
btw. moglbys czesciej uzywac swoich uprawnien moderatorskich , zeby zrobic jakies glosowanie , podliczyc cos itp , bo hasla "ruszcie dupy" , albo wypisywanie co trzeba zrobic to troche malo...
btw. moglbys czesciej uzywac swoich uprawnien moderatorskich , zeby zrobic jakies glosowanie , podliczyc cos itp , bo hasla "ruszcie dupy" , albo wypisywanie co trzeba zrobic to troche malo...
pragne zauwazyc, iz spieszenie sie z zakladaniem idiotycznych glosowan rowniez powinno byc troche ukrocone...
Dlatego przeglosowalismy niedawno zwiekszenie wymaganej liczby glosow do zalozenie glosowania do 7...
scimi poruszyl wazne tematy, kiedy bedziemy znali sklad nowej LL, skoro zostal nam czas do jutra? proponuje dac w kazdym glosowaniu opcje:
x) wstrzymuje sie
x) wstrzymuje sie
Jerzyn, a masz jakis pomysl na inny sposob przyjmowania do ll? Bo mozliwe, ze masz racje, ze to co jest teraz idealne nie jest, ale jakos alternatywy nie ma
a system jaki jest teraz sie w miare sprawdza.
Swoja droga, teraz jest, ze 3 turniejow potrzeba aby byc na ll. (looknalem w regulaminie)
Co do reszty, to opcja wstrzymuje sie w kazdym glosowaniu pewnie podniesie ilosc glosujacych. Ja np. zawsze glosuje, a jak nie wiem na co mam glosowac, to sie wstrzymuje, ale nie wszyscy wiedza, ze mozna sie wstrzymac
.
Aha i a propos 7 osob do glosowania to trzeba zaktualizowac regulamin w punkcie 3.8 (tak mi sie natchnelo jak szukalem o tych turniejach potrzebnych do bycia na ll) - niech ktos kto sie tym zajmuje to zrobi
.
pzdr

Swoja droga, teraz jest, ze 3 turniejow potrzeba aby byc na ll. (looknalem w regulaminie)
Co do reszty, to opcja wstrzymuje sie w kazdym glosowaniu pewnie podniesie ilosc glosujacych. Ja np. zawsze glosuje, a jak nie wiem na co mam glosowac, to sie wstrzymuje, ale nie wszyscy wiedza, ze mozna sie wstrzymac

Aha i a propos 7 osob do glosowania to trzeba zaktualizowac regulamin w punkcie 3.8 (tak mi sie natchnelo jak szukalem o tych turniejach potrzebnych do bycia na ll) - niech ktos kto sie tym zajmuje to zrobi

pzdr
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, o 12:45 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.
myslalem ze 2 turnieje wystarcza
poza tym nie ma raczej jawnej weryfikacji na bierzaca, mailo byc cos z organizowaniem turniei przynajmniej raz na pol roku, ale nie pamietam, czy przeszlo. tak jak jest tabelka z aktywnoscia czlonkow, tak powinna byc tez taka z iloscia zorganizowanych lokali dla klubow, ktorzy maja juz swojego przedstawiciela. na razie nie mam innego pomyslu, niz te 3 lokale, jak cos wymysle, to napisze na pewno

poza tym nie ma raczej jawnej weryfikacji na bierzaca, mailo byc cos z organizowaniem turniei przynajmniej raz na pol roku, ale nie pamietam, czy przeszlo. tak jak jest tabelka z aktywnoscia czlonkow, tak powinna byc tez taka z iloscia zorganizowanych lokali dla klubow, ktorzy maja juz swojego przedstawiciela. na razie nie mam innego pomyslu, niz te 3 lokale, jak cos wymysle, to napisze na pewno

Jerzynek to ja widze , ze ty nie na biezaco , bo wlasnie co pol roku jest takze wymog , ktory zostal przeglosowany spory czas temu ( zeby zostac na ll trzeba zorganizowac 3 lokale przy czym conajmniej 1 w pol roku)Jerzyn pisze:myslalem ze 2 turnieje wystarcza![]()
Jesssssss massssssta murzyn juz bierze sie do roboty.Marek Golan pisze:Aha i a propos 7 osob do glosowania to trzeba zaktualizowac regulamin w punkcie 3.8 (tak mi sie natchnelo jak szukalem o tych turniejach potrzebnych do bycia na ll) - niech ktos kto sie tym zajmuje to zrobi .
Na powaznie , nie bede aktualizowal regulaminu etapami , zrobie aktualizacje od razu calego , gdyby ktos nei byl upierdliwy to moglby juz teraz nowy regulamin stanac , a teraz trzeba czekac do 12 maja , az zobaczymy ktora opcja kwoty za mastery wygra.
nie pamietam po prostu czesc wynikow
ale tabelka moglaby sie pojawic

ale tabelka moglaby sie pojawic

w sumie jakimis aktualizacjami itp moglbym sie zajac zeby byl porzadek, musialbym dostac tylko odpowiednie dokumenty/uprawnienia czy co tam potrzebne jest