a ten FAQ miesza tyle bo u nas jest zasada że wszystko jest zabronione chyba że jest dozwolone a oni wyznają zasadę wszystko jest dozwolone chyba że jest zabronione
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
imo moonstone troche inny ma opis jak it came from below wiec nie.Kal_Torak pisze:Z teleportem dużo zależy jak wygląda skuteczność blokowania lasów przez przeciwnika (nie mówię tu o nawet automatyczne wejście w combat) ale np. tak jak przy wykopywaniu się skorpionów kiedy nie mają miejsca - jednostki są odsuwane żeby zrobić miejsce na ich wykopanie sie.
koniec fazy ruchuCiekaw jestem czy dojdzie do takiej sytuacji, że wedrujacy oddzial lasem zostanie zaszarżowany przez coś - odpowiedz gracza na szarże - TELEPORUJE SIĘ
Ja mam jeszcze prośbę: jakby ktoś mógł wrzucić cytat z fury of the kurunos (nie mam pojęcia jak to się pisze) z AB WE.
The Fury of Kurnous
On any round of combat in which the Wild Riders did not charge they gain +1 Atack.
Moonstone of the Hidden Ways
One use only
If the character and any unit they have joined is wholly within a wood at the end of the Move phase, the character and unit may be removed from the table and replaced anywhere that is also wholly within a wood, facing in any direction and in any formation.
Bueehehehe, a to z kolei tez dobrekurka_z_podworka pisze:To mogę już robić pod czołg rydwanową podstawkę?
Zrobimy, co będzie trzeba. Ja bym potraktował tego FAQ jako wskazówkę, jak pewne sprawy widzi GW. Zresztą, jak ktoś chce, to zawsze może robić turniej na zasadach GW, bez uściśleń sędziowskich.LS, nie robcie akcji w stylu lejemy na czesc rzeczy w faq.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A po cholerę, przecież masz punkty za tanka automatycznie...Lukaszxx pisze:o lol
Q:how does (...)the brass orb work on ST
A: simply translate structure points to wounds.
chyba zacznę ten przedmiot wystawiać na turniejach
Wlasciwie statystyki w armybookach to tez wskazowki.Jankiel pisze:Zrobimy, co będzie trzeba. Ja bym potraktował tego FAQ jako wskazówkę, jak pewne sprawy widzi GW. Zresztą, jak ktoś chce, to zawsze może robić turniej na zasadach GW, bez uściśleń sędziowskich.LS, nie robcie akcji w stylu lejemy na czesc rzeczy w faq.
Ja bym uścislił, że za każdy rozwalony W STanka przeciwnik otrzymuje 30 VP. Tak bedzie sprawiedliwie.TruePunk pisze:Wlasciwie statystyki w armybookach to tez wskazowki.Jankiel pisze:Zrobimy, co będzie trzeba. Ja bym potraktował tego FAQ jako wskazówkę, jak pewne sprawy widzi GW. Zresztą, jak ktoś chce, to zawsze może robić turniej na zasadach GW, bez uściśleń sędziowskich.LS, nie robcie akcji w stylu lejemy na czesc rzeczy w faq.
GW widzi star-dragona z S7, ale to wskazowka dla graczy - nie ma zadnego powodu, zeby nie uscislic ze ma S5, prawda?
zdziwisz sie, ale trafiłes w sednoTruePunk pisze:Wlasciwie statystyki w armybookach to tez wskazowki.Jankiel pisze:Zrobimy, co będzie trzeba. Ja bym potraktował tego FAQ jako wskazówkę, jak pewne sprawy widzi GW. Zresztą, jak ktoś chce, to zawsze może robić turniej na zasadach GW, bez uściśleń sędziowskich.LS, nie robcie akcji w stylu lejemy na czesc rzeczy w faq.
GW widzi star-dragona z S7, ale to wskazowka dla graczy - nie ma zadnego powodu, zeby nie uscislic ze ma S5, prawda?
GW robi bag za bagiem (nawet w faqach), nic dziwnego ze sedziowie probuja rozwiklac łamigłówke i podziwiam ich za elastycznoscTruePunk pisze:Wlasciwie statystyki w armybookach to tez wskazowki.Jankiel pisze:Zrobimy, co będzie trzeba. Ja bym potraktował tego FAQ jako wskazówkę, jak pewne sprawy widzi GW. Zresztą, jak ktoś chce, to zawsze może robić turniej na zasadach GW, bez uściśleń sędziowskich.LS, nie robcie akcji w stylu lejemy na czesc rzeczy w faq.