Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarmol
Warzywo

Post autor: Jarmol »

Kocham Cię :)
I swoją drogą, czy Q Knights są cokolwiek warci?

Awatar użytkownika
Luuuczek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Luuuczek »

mam pytanko jakim cudem udało Ci się wyciągnąć +6 CR ?
Virtue of Duty [30] +1
BS- +1
War Banner +2
Rank - +1
...... ?????

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

za rank +2...masz 8 Realmow i BSB...co daje 9 modeli..szereg za kazde 3 modele...czytaj +2 ;)

co do QK...ja uwazam ze tak...sa jak realmi...sila 5...save przed ostrzalem 2+... ale jak ugrzezna to dalej wala z S5... no i przerzut paniki...i to wszystko za 4pts ;) ...tylko ze w combacie maja save 3+...chyba ze z bronia reczna to sila 4 i save 2...oplaca sie ;]

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: errant »

a jak sie polaca, to na ile pkt. ??

kuli.
Wałkarz

Post autor: kuli. »

mam pytanko co do Questów. Czy jeżeli szarżują i na początku wybiorą broń dwuręczną. To czy w fazie walki przeciwnika mogą zmienić na jednoręczną :?: Chodzi mi po prostu o to czy broń można zmienić co faze walki czy jak się wybierze na początku jedną to trzeba nią walczyć aż się wyrżnie przeciwnika albo on nas :twisted:

P.S. Errant, ja questów wystawiam praktycznie zawsze :) jest to jedyny oddział który jak ugrzężnie w piechocie to jeszcze może coś zrobić bo ma nadal siłę 5

Awatar użytkownika
errant

:? wystarczy wagon errantow, zeby zmiesc przeciwnika :)

kuli.
Wałkarz

starczy starczy:D:D jednak gorzej jeżeli im coś nie wyjdzie pewnego... to z walką 3 i siłą 3 dużo nie zrobią :?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jak zaszarzujesz errantantami w hammererów z BSB puszką i chcesz to przepchnąc w 1 turze walki to zycze powodzenia

Awatar użytkownika
Luuuczek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Luuuczek »

Gobo pisze:za rank +2...masz 8 Realmow i BSB...co daje 9 modeli..szereg za kazde 3 modele...czytaj +2 ;)
Czyli mam rozumieć że za każde pełne 3 modele jeźdzców mam +2 do CR ?
Bo jeśli tak jak piszesz za każde 3 modele +2 to chyba bedzie wiecej niż +6 ? : >

a jak jest w innych armiach może wiecie ? też +1 do CR bo jeśli chodzi o gre z moimi znajomymi to zawsze gralismy ze za Ranka dostawalismy +1 i o tylko jednego ...
załóżmy orki mające 5 linii podczas walki miały do CR +1 za ranka a nie +5 .... ( +1 od jednej linii )
chyba że źle coś kumam co Gobo napisał :)))

ehhh weekendy i Bretońskie Piwo :P :)))

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

czytaj ze zrozumieniem. Oczywiście , że za jeden szereg dostajesz +1 do CR. 8 rycerzy i hero to razem 9 jeźdźców. Są ustawieni w 3 szeregach po trzech i dzięki temu mają 2 dodatkowe szeregi, czyli 1+1=2
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, o 11:45 przez Kokesz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
errant

a jak gracie na Questach to ile ich bierzecie, 8 i paladyn albo BSB??

kuli.
Wałkarz

no najlepszym rozwiązaniem według mnie jest pierwszy szereg 5 questów.

czyli żeby jeszcze dostać bonus za szereg to 9 i paladyn

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

kuli. pisze:mam pytanko co do Questów. Czy jeżeli szarżują i na początku wybiorą broń dwuręczną. To czy w fazie walki przeciwnika mogą zmienić na jednoręczną :?: Chodzi mi po prostu o to czy broń można zmienić co faze walki czy jak się wybierze na początku jedną to trzeba nią walczyć aż się wyrżnie przeciwnika albo on nas :twisted:

P.S. Errant, ja questów wystawiam praktycznie zawsze :) jest to jedyny oddział który jak ugrzężnie w piechocie to jeszcze może coś zrobić bo ma nadal siłę 5
widze, ze wszyscy olali kolege, wiec ja napisze...stanowczo NIE ;] ...jak szarzujesz z jakas bronia to walczysz nia juz caly combat ;) ...tylko hero ma zasade ze moze szarzowac z lanca a potem zmienic ja na magic weapon ;)

Awatar użytkownika
errant

:P nie moze paladyn z questing vow nie moze miec lancy :P

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

ehhh, czy napisalem, ze chodzi mi o qesta...podalem to jako wyjatek...ze jedyna mozliwosc wymiany broni w trakcie combatu...to bretonski hero...lanca w magic weapon ;) ...nie lap mnie za slowka...

kuli.
Wałkarz

mam pytanko co do rozwalenia jednego oddziału :x

chodzi mi o greatswordow z imperium... Czym ich pokonać :?: mają zawsze liderke 8 a co dopiero gdy jeszcze jest BSB. Po prostu po szarży ugrzęza się w nich a oni mają cały czas siłę 5... jak tak jest to całą grę się tłukę... czy jest na to jakiś sposób oprócz nie atakowania ich :?: (nie gram jakoś długo dlatego nie wiem jak niszczyć takie jednostki)

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

No więc jest taka ,że szarżujesz od flanki albo wpieprzasz się Gralami ,Errantami z EB lub Realmami z 6 do CR na wstępie.

Proste i logiczne.

Pozdro

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Albo robisz im placek z trebusza, też ciekawa opcja.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

po co? wpadasz lanca i gryfem...outnumber fear...chlopcy stoja an 2x1...jak maja bsb to 2x1/re-roll... proste i skuteczne...a jak nie to wpadasz gralowcami i realmami...w 2 tury sie przetniesz przez nich ;]

kuli.
Wałkarz

sorki ale chyba mnie ktoś ostro wy**ujał :x :evil: niby greatswordsmeni mają liderke "nieobniżalną" czyli tam mogą przegrać o sto punktów a itak kulają na ld 8 dlatego są dla mnie straszni ale tu sie okazuje że oni jednak tego nie mają :?: :twisted: bo jak nie mają no to problemu nie ma, tłuc można tak samo jak każdy inny oddział :)

To bym o wyjaśnienie prosił w sprawie tej liderki greatswordsmenów (mają według AB zasadę stubborn, czyli jak ona wkońcu działa :?: )

ODPOWIEDZ