Pogadajmy tym razem o grywalnością Hunterów czyli Łowców
Moderator: Afro
karta..? a to nie gwozdz czasem?
Moim zdaniem Skaven dobrze zrobił, że odkopał temat, przedstawił huntera, którym gra i który jest skuteczny. Jak tylko będę miał okazje - wypróbuję. Przy 9 LD ta głupota rzeczywiście wydaje się drobnostką (Już na Bruiserze za każdym razem zdawałem...). Zastanawiałbym się też nad Greyback Pelt.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Na dzień dzisiejszy mam dwóch łowców w rozpie:
Bolek ma na wyposażeniu bonufacego i filemona, siege breakera oraz wyrdstone.
Lolek ma na wyposażeniu reksia i szarika, +1t, fistful, słomka.
Chłopcy genialnie spisują się na haje. Jest to praktycznie jedyna broń zasięgowa, która robi turbowrażenie na herosie na smoku - jak w niego trafisz to wiadomo, 2+, no save i pewnie ward na 5+ - to samo z darkami. Nie ma innego sposobu na smoki elfickie. Poza tym czasem postraszysz nawet lorda chaosu, a teraz kiedy patrzysz na bloodzia, to to moze być jedyna broń jaka ci zostanie by go zabić...
Bolek ma na wyposażeniu bonufacego i filemona, siege breakera oraz wyrdstone.
Lolek ma na wyposażeniu reksia i szarika, +1t, fistful, słomka.
Chłopcy genialnie spisują się na haje. Jest to praktycznie jedyna broń zasięgowa, która robi turbowrażenie na herosie na smoku - jak w niego trafisz to wiadomo, 2+, no save i pewnie ward na 5+ - to samo z darkami. Nie ma innego sposobu na smoki elfickie. Poza tym czasem postraszysz nawet lorda chaosu, a teraz kiedy patrzysz na bloodzia, to to moze być jedyna broń jaka ci zostanie by go zabić...
Ja Huntera używałem kilka razy, 2 razy zginął zanim cokolwiek zrobił, raz uprawiał jogging po okolicznych lasach, raz strzelał i nie trafił ani razu i raz ubił 4 Thunderersów... drogi i nieprzydatny, takie moje zdanie. Chyba jedynie figurkę ma świetną
Jakby Hunter miał M&F to jeszcze... Można by się nad nim zastanowić z Greyback Pelt, gdyby nie to że zabrania wtedy Yhetee - a one są u mnie stałą pozycją, więc Hunter pozostaje tylko do gier towarzyskich.
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Hunter nie sprawdził mi się ani razu! Jak grałem z "zielonymi" to nie trafił ani razu, a na końcu został zjedzony przez Goblin Wolfs Heavy Cavalry
Z krasnoludami nic nie zrobił z siłą 5...
Smutna prawda: Hunter i Slavegiant są niegrywalni...a szkoda.
Z krasnoludami nic nie zrobił z siłą 5...
Smutna prawda: Hunter i Slavegiant są niegrywalni...a szkoda.
Wiesz, jeśli przegrywa z 5 wolfów mówi się - pech, keidys smok chaosu kolegi przegrał z 5light cavalery khemrii...a wiemy jakie to trudne jest...
Co do krasi.
Z siłą 5 jest ciężko na krasie, chyba że walka z obsługą machin - wtedy i tak chodzi o jednego trupka i outnumber, tak więc radzę brać siege albo chociaż słomke. Killing blow też jest straszakiem na pakerniaków!
Co do krasi.
Z siłą 5 jest ciężko na krasie, chyba że walka z obsługą machin - wtedy i tak chodzi o jednego trupka i outnumber, tak więc radzę brać siege albo chociaż słomke. Killing blow też jest straszakiem na pakerniaków!
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Goblinów było 9 i w nich jakiś boss dlatego byli heavy
Wracając do tematu to Hunterem nie da się nawet jakieś zasadzki zrobić. Jak się znajdzie na flance to strzelać nie może, bo się ruszał. A jak się nie ruszał to ilu Chaośników wystrzela? Dwóch jak ma się szczęście
Pozostaje plus taki, że ma ładną figurkę (oprócz tygrysów, bo bardziej kwadratowych figurek nie ma)
Wracając do tematu to Hunterem nie da się nawet jakieś zasadzki zrobić. Jak się znajdzie na flance to strzelać nie może, bo się ruszał. A jak się nie ruszał to ilu Chaośników wystrzela? Dwóch jak ma się szczęście
Pozostaje plus taki, że ma ładną figurkę (oprócz tygrysów, bo bardziej kwadratowych figurek nie ma)
Potencjał...?ksuM pisze:Ja natomiast spróbuję dzisiaj tyranta i 3 hunterów z 6 psami + 4 oddziały 9-ciu trapperów + 3 bulle z AHW + 2 X 4 IG + 2 scrappy + 2 gorgery.
Ma potencjał ta armia.
Nie dość, że nie masz żadnej ochrony magicznej, to w ogóle nie masz wiele do bicia.
Ogry to nie WE, nie da się zrobić armii strzelających skirmisherów, ganiających po lasach, ideą OK jest mocny cios w walce wręcz
Jeżeli już chcesz brać hunterów, weź chociaż jednego butchera, magia jest jedną z najsilniejszych stron ogrów, trzeba to wykorzystać.
Pozdrawiam
Ja mam wrażenia takie z hunterów, że chłopcy mocno się przydają.
Wiadomo, czasem można pójść w magię, ale niesie to za sobą pewne problemy. Przede wszystkim mag jest w regimencie, a więc moze go przez to osłabiać (nie ma takiej siły jak reszta np. ironów), z drugiej strony jest prawie najwytrzymalszym magiem w tej grze no i rzuca zaklęcia, które niszczą psychicznie niektóre armie.
Ma za to też dużą turbo wadę: mały zasięg. W praktyce by zaklęcia działały na oddział to musi byc w nim magik.
Hmm to był off top
Co do huntera. Macie racje, takich chaośników od biedy zabijemy może dwóch. Tyle że ile jest ich przeważnie w oddziale?4? PO tem spokojnie już można ich rozbić ciosami z s6-8 i iść do domu. Chaos to przeważnie:
-smok,
-jakieś dragon ogry,
-2-3 oddziały kawy,
-pieski, maruderzy,
-demony.
Hunter dobrze nadaje się na zmiękczanie celów, ale ogromnym jego bonusem jest fakt, że wraz z kociakami ma us7...a wiec kasuje szeregi itd.
Wiadomo, czasem można pójść w magię, ale niesie to za sobą pewne problemy. Przede wszystkim mag jest w regimencie, a więc moze go przez to osłabiać (nie ma takiej siły jak reszta np. ironów), z drugiej strony jest prawie najwytrzymalszym magiem w tej grze no i rzuca zaklęcia, które niszczą psychicznie niektóre armie.
Ma za to też dużą turbo wadę: mały zasięg. W praktyce by zaklęcia działały na oddział to musi byc w nim magik.
Hmm to był off top
Co do huntera. Macie racje, takich chaośników od biedy zabijemy może dwóch. Tyle że ile jest ich przeważnie w oddziale?4? PO tem spokojnie już można ich rozbić ciosami z s6-8 i iść do domu. Chaos to przeważnie:
-smok,
-jakieś dragon ogry,
-2-3 oddziały kawy,
-pieski, maruderzy,
-demony.
Hunter dobrze nadaje się na zmiękczanie celów, ale ogromnym jego bonusem jest fakt, że wraz z kociakami ma us7...a wiec kasuje szeregi itd.
Powiem tyle - zazdroszczę Ci, Bogins, bo mi hunterzy nigdy się nie sprawdzili
Wystawiłem ich parę razy, bo są niezwykle klimatyczni, ale poza tym faktem nic za nimi nie przemawia :/
Gdyby chociaż mieli move & fire i opcję na great weapon... ehh
Pozdrawiam
Wystawiłem ich parę razy, bo są niezwykle klimatyczni, ale poza tym faktem nic za nimi nie przemawia :/
Gdyby chociaż mieli move & fire i opcję na great weapon... ehh
Pozdrawiam