HE 1k na magii
Ok, kolejna poprawka:
Mage 170 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Jewel of the Dusk
Dispel Scroll
Mage 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Ring of Fury
Silver Wand
10 Archers 115 Pts
Musician
Repeater Bolt Thrower 100 Pts
7 Shadow Warriors 112 Pts
10 Swordmasters 218 Pts
Standard; Musician
Banner of Sorcery
Casting Pool: 7+d3
Dispel Pool: 4
Pozdrawiam
Pelzak
Mage 170 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Jewel of the Dusk
Dispel Scroll
Mage 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Ring of Fury
Silver Wand
10 Archers 115 Pts
Musician
7 Shadow Warriors 112 Pts
10 Swordmasters 218 Pts
Standard; Musician
Banner of Sorcery
Casting Pool: 7+d3
Dispel Pool: 4
Pozdrawiam
Pelzak
SM na WL
2 SW na 2 WL
i masz piekna, w miare standardowa rozpiske HE na magii na te punkty
pozdrawiam
2 SW na 2 WL
i masz piekna, w miare standardowa rozpiske HE na magii na te punkty
pozdrawiam
Hmm..
HE..
Magia z domeny niebios i zycia.
Jeśli grasz na magii to radził bym dużo corowych jednostek - jeśli wystawisz dużo specjali w małej liczbie modeli to będą szybko padać, lub uciekać ;]
1 bolec - i tak nim długo nie postrzelasz..
Rydwan - spoko nawet 2x
spearmanów x2 odzialiki
Oczywiście będziesz sie bronił a nie atakował..
Jednakże myśle ze granie na tylu czarodziejach ( przy 1000pkt) nie ma sensu, raz dwa Ci ich ubiją albo łucznikami albo lataczami.. ;]
Taka moja rada
HE..
Magia z domeny niebios i zycia.
Jeśli grasz na magii to radził bym dużo corowych jednostek - jeśli wystawisz dużo specjali w małej liczbie modeli to będą szybko padać, lub uciekać ;]
1 bolec - i tak nim długo nie postrzelasz..
Rydwan - spoko nawet 2x
spearmanów x2 odzialiki
Oczywiście będziesz sie bronił a nie atakował..
Jednakże myśle ze granie na tylu czarodziejach ( przy 1000pkt) nie ma sensu, raz dwa Ci ich ubiją albo łucznikami albo lataczami.. ;]
Taka moja rada
to nie VI edtitionMoriar pisze: Magia z domeny niebios i zycia.
/
Mam propozycję - przeczytaj podręcznik do 6 i 7 edycji następnie army booki HE do 6 i 7 edycji. Gdy już dokonasz tego zbożnego dzieła zrozumiesz różnicę.
Chyba nie oczekujesz, że wymienię ci różnice pomiędzy każdym lore'em czy też, że będę ci tłumaczył nowe zasady rzucania czarów. Chyba, że pragniesz abym przepisał również nową tabelkę miscastów...
Przykro mi - no can do.
Chyba nie oczekujesz, że wymienię ci różnice pomiędzy każdym lore'em czy też, że będę ci tłumaczył nowe zasady rzucania czarów. Chyba, że pragniesz abym przepisał również nową tabelkę miscastów...
Przykro mi - no can do.
- Bretonnian krzywy
- Powergamer Rozpiskowy
Ja obstawiałbym raczej na opcje zamiast pierwszych PG We i zamiast drugich Shadow Warriorsów.
moja rozpa na 1 K wygląda tak
Mage 2lvl 175 ptk
silver wand, ten kamyk co dodaje 1 kostke magii co ture, DS
Magia Niebios
Mage 1lvl 115 ptk
DS
Do woru choć proponuje fire
20 spearów 200 pkt
tiranoc chariot 85pkt
2x bolec 200pkt
10 swordmasterow command + magic banner 230pkt
chyba ktoś przezyje 1005 pkt nie?
TAKTYKA swordzi w lasku ;speary ochraniają bolce i magów, chariot przy sperach ale tak z 5 cali od niego; Bolcami eliminacja maszyn potem magów i regimentów ewe fastów speary przytrzymują wrogów a magowie riezać ich z magii hmm a swordzi siedzą w lasku i w odpowiedniej chwili wypadają siekająć co słabszych
Mage 2lvl 175 ptk
Magia Niebios
Mage 1lvl 115 ptk
DS
20 spearów 200 pkt
tiranoc chariot 85pkt
2x bolec 200pkt
TAKTYKA swordzi w lasku ;speary ochraniają bolce i magów, chariot przy sperach ale tak z 5 cali od niego; Bolcami eliminacja maszyn potem magów i regimentów ewe fastów speary przytrzymują wrogów a magowie riezać ich z magii hmm a swordzi siedzą w lasku i w odpowiedniej chwili wypadają siekająć co słabszych
nie mozna laczyc tych dwoch przedmiotów na jednym magu.Rychu pisze:moja rozpa na 1 K wygląda tak
Mage 2lvl 175 ptk
Magia Niebios
Mage 1lvl 115 ptk
DS
20 spearów 200 pkt
tiranoc chariot 85pkt
2x bolec 200pkt
poza tym po co ci az 10 SM jak maja siedziec tylko w lesie.
to juz lepiej daj 5 WL z BoS (latwiej uciekna z lasu) albo 5 PG - wiecej ostrzału wytrzymaja.
pozdrawiam
speary mać przeciwników bo tak nie mam czym (ewe. swordzi ale są za drodzy i jakby wjechała w nich jzda too.. zniej by wiele nie zostało siła 5 czyli sciaga sava o 2 ale jak jazda odda to jak zrani sword automatycznie schodzi :/) ale dzieki za ten pomysł moze 10 luczników + 5 swordów/1 rydwan?