Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Christos pisze:Wystarczy że ja sie śmieję.

Śmiech to zdrowie.
Podziel się radością.

Jeśli chodzi o Częstochowę – wolę usłyszeć, że Gajowy dał dupy, niż wdychać trujące ploty na forach i turniejach.
Dać dupy – orga sprawa. To zupełnie co innego niż wpisywać wyniki nieistniejących turniejów.
Żeby podsumować kwestię turniejów lokalnych dla wymiataczy.
Wiadomo, że jeśli do Częstochowy lub Torunia, z całym szacunkiem dla tych pięknych miast, przyjadą po punkty Robson, Darek Polit i Barbarossa, gracze drużyny która była najlepsza na świecie, to szanse, że zajmą inne miejsca niż pierwsze trzy – są niewielkie i żadnego ustawiania turnieju do tego nie trzeba.
Dla życia battlowego to nawet korzystne, że „po punkty do ligi” do małych ośrodków wymiatacze zaglądają.
System Masterów i lokali – jest dość przemyślany i korzystny dla środowiska (bez cudzysłowu).
Forum internetowe może z łatwością spełniać funkcje kontrolne, tylko bez pierdzenia, że „wicie, rozumiecie, oszukują”.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Lolo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lolo »

Młody pisze:
Przychodzi ile przychodzi, po co coś tu manipulować. Wychodzi na to że jakbym dopisał graczy (jak co poniektórzy robią na turniejach) to bym dobrze zrobił i by na mnie teraz psów nie wieszano.
O dopisywaniu graczy sie nie wypowiadaj , na jednym z lokali dopisano kilka osob , a Ty brales w nim udzial i byles tego w pelni swiadomy. Brakowalo punktow do ligi?

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

czytam czytam i nadziwić się nie mogę...

organizator któremu nie zależy na frekwencji (brakuje 2 osób żeby był Master) i któremu zwisa czy w jego miejscowości jest Master czy lokal jest dla mnie typem podejrzanym.

Sorry Młody ale gdybym tłukł się do Was na wybrzeże (lub do Gorzowa, jak kto woli), dojechałbym na miejsce i usłyszałbym że nie ma Mastera tylko lokal ( a organizator ma to w dupie i nie chce mu się poszukać doadatkowych 2 graczy) to bym się ostro wkurwił...
Na lokale to ja sobie mogę pojechać do Wrocławia...a jeśli taka atmosfera i takie rzeczy dzieją się na wybrzeżu to...cieszę się że mnie tam nie było. Cóż, organizacja turniejów klasy master to chyba nie jest zabawa dla chłopców w krótkich spodenkach :D

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Lolo pisze: O dopisywaniu graczy sie nie wypowiadaj , na jednym z lokali dopisano kilka osob , a Ty brales w nim udzial i byles tego w pelni swiadomy.
Wydaje mi się ze byłem na większej liczbie turniejow niz jeden na którym dopisywano ludzi a o jeszcze wiekszej liczbie słyszałem :roll:
Sorry Młody ale gdybym tłukł się do Was na wybrzeże (lub do Gorzowa, jak kto woli), dojechałbym na miejsce i usłyszałbym że nie ma Mastera tylko lokal ( a organizator ma to w dupie i nie chce mu się poszukać doadatkowych 2 graczy) to bym się ostro wkurwił...
Patrzac juz z czysto ligowego punktu widzenia, bo ciagle słysze zarzuty jak nie o tym ze odpisałem graczy, to ze ich nie sciagałem (jak widac zawsze mozna cos znalezc), Za wygranie mastera na 40 osob masz 200 pkt, za 2 miejsce jakies 190, zakładając ze ktos nawet wygra takiego mastera a ma ich zagranych 4 to pewnie nie duzo mu to da, bardziej korzystny jest duzy lokal za który mozna zgarnac wiecej punktow. Ja miałem w tym momencie wylane kompletnie ( miałem juz max za lokale, master na 40 osob nic mi nie dawał) takze nie zmieniałem w wynikach faktycznej liczby graczy. Poza tym powiedz mi czy magiczna łatka 'Master' ktora bedzie przy turnieju na ktorym nikogo nie dopisano i gra 38 osob, sprawi ze bedzie ci 2x lepiej niz na 38-osobowym lokalu ??
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Młody pisze:
Lolo pisze: O dopisywaniu graczy sie nie wypowiadaj , na jednym z lokali dopisano kilka osob , a Ty brales w nim udzial i byles tego w pelni swiadomy.
Wydaje mi się ze byłem na większej liczbie turniejow niz jeden na którym dopisywano ludzi a o jeszcze wiekszej liczbie słyszałem :roll:
mozesz rozwinac ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Asassello pisze:
Młody pisze:
mozesz rozwinac ?
Tzn co ?.
Wystarczy wspomniec nieszczesny sezon challangerowy, tam chyba co 2 challanger był 'wątpliwy' ;), to miałem na myśli.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Młody pisze:
Asassello pisze:
Młody pisze: Wydaje mi się ze byłem na większej liczbie turniejow niz jeden na którym dopisywano ludzi a o jeszcze wiekszej liczbie słyszałem :roll:
mozesz rozwinac ?
Tzn co ?.
Wystarczy wspomniec nieszczesny sezon challangerowy, tam chyba co 2 challanger był 'wątpliwy' ;), to miałem na myśli.
myslałem ze masz jakies świeże informacje o turniejach z ostatniego sezonu...
Obrazek

Lolo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lolo »

Młody masz sie czym chwalić. Jak tacy ludzie maja nas reprezentowac " na zewnatrz" to ja wole sie nie identyfikowac z naszymi "pro" gamerami oraz cala ta ligowa smietanka. Wałowanie w grze na plastikowe ludziki to żenua. Moim zdaniem pomysł o punktowaniu tylko za Mastery jest idealnym rozwiazaniem w istniejacych realiach.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Lolo, to ty wywołałes to dopisywanie ludzi, mozesz podac jakies fakty - nazwe turnieju, date, ilu mniejwiecej było dopisanych? itp :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Dla mnie jedyną różnicą miedzy masterem, a lokalem jest to ze na mastery przyjeżdża więcej osób z różnych miejsc Polski, a co za tym idzie gra jest ciekawsza, można zdobyć jakieś nowe doświadczenia, poznać nowych ludzi.

Jeśli miałbym pojechać gdzieś na mastera, który na miejscu okazał by się większym lokalem - różnicy żadnej by mi to nie zrobiło.

Chyba panowie zgubiliście gdzieś sens gry i czerpaną z niej przyjemność?

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

przyjemność z gry jest natomiast czasem nieprzyjemnie sie z kimś gra :)

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

wracam z weekendu a tu patrze i czytam te idiotyzmy. Ludzie co wy ćpaliście bo to chyba mocne jest :?: po co rzucacie oskarżeniami nie mając dowodów i nie będąc na tym turnieju.Ja byłem nawet trochę wcześniej jak ludzie zaczynali sie schodzi i do końca zapisów stałem przy stoliku, sory ale to niczyja wina że ludzi nie było, zamiast gadać głupoty zajęli byście się czymś pożytecznym

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Podzielam zdanie Christosa

Pomyliliście niebo z gwiazdami odbite na powierzchni stawu.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Murmandamus pisze:Podzielam zdanie Christosa

Pomyliliście niebo z gwiazdami odbite na powierzchni stawu.

Zjadłeś "nocą"

"odbite nocą na powierzchni stawu". ;)

Ech chyba wrócę do Sapka, zamiast siedzieć na forum ;)

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Ileś tam osób, z Gdańska, Torunia, Poznania, twierdzi, że nie widzieli aby ktos poza Thurionem, opuścił tur przed pierwszą bitwą. Ktoś tam pisze, że tego dnia w okolicy grała także 40k, więc koleś łążący gdzieś z walizką to niekoniecznie był battlowiec niecnie opuszczający sale aby Młody mógł sobie pojechac na wycieczke do Włoch. Nie ma żadnych, jak dotąd, podstaw, aby uważać, że akurat w tym zakresie był jakiś wałek.

Tak się składa, że pamietnego dnia rano, jak zwaliłem się koło 11z lóżka zobaczyłem na komórce nieodebrane połączenie od Błażeja, którego widuje wyłącznie przy okazji turów. Domyśliłem się, że jego telefon w sobote rano dotyczył wyciągniecia mnie na tur, bo pewnie chłopakom brakuje obsady. Znaczy starali się.

Ale na wszelki wypadek, dla dobra polskiej piłki, tfu polhammera, pokrzyczmy że jest wałek. Temat w ramki, dołączyć do CV i starać sie o pracę w Fakcie albo w Superexpresie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

podoba mi sie chlapaki z pomorza ze bronicie wasze srodowisko ale prawda jest taka ze Mlody nie postapil w porzadku

Gdybym ja robil turniej, to znalazlbym 40 graczy, tak zeby byc w porzadku dla czlowieka ktory przyjechal dla Ciebie (dla punktow oczywiscie tez) 400 kilometrow.

Co do dopisywania graczy, to wiem ze w srodowisku warszawskim taka procedura nie ma miejsca i nigdy by nie miala bo jest jeszcze kilka uczciwych osob w tym miescie.

Zal pl dla pomorza a Lolo moglbys rozwinac swoja wypowiedz...
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Fisch już pisałem że nie chodzi o bronienie chłopaków ze Snota (czy konkretnie Młodegow tym wypadku). Jakbym go złapał na wałowaniu to sam bym mu... od serca powiedział.

Na razie jednak nie widzę konkretnych dowodów, a wręcz przeciwnie dowody wskazują, że wała nie było.

Co do nie-mastera to faktycznie szkoda, że nie wypaliło, ale jak jeszcze raz przeczytasz posta rafa (czy moje wcześniejsze) to sie zorientujesz że chłopaki starali sie uzbierać wymagany limit osób.

Co do "czlowieka ktory przyjechal..." to przecież już wielokrotnie było pisane, że mógł zagrać armią Scimiego. Ja jakbym jechał 400km i trafił na taka minę to chociaż bym sobie pograł. Ale widocznie niektórzy są ponad to i wolą kręcić sie w te i nazad zamiast zająć sie przyjemniejszymi rzeczami.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Nawet do mnie Thurion napisal bym wpadl... ale akurat tamten weekend mi nie pasowal. Wiec wydaje mi sie ze chlopaki sporo zrobily by frekwencja byla, starali sie chyba zmobilizowac cale pomorze skoro o takich starych od dawna obijajacych pierdach jak ja sobie przypomnieli.

No i nie dopisali przyjezdni, malo z wawy, malo z bydgoszczy (albo nikt, not siur tutaj). trudno, nie udalo sie.

Czy powinni sciagac na sile 40 gracza czy nie (czy nawet 2 wiecej graczy) - zdania sa rozne, z jednej strony na sile robienie mastera, z drugiej dotrzymywanie obietnicy mastera na sile. Jednym sie oplacalo bardziej to drugim inna rzecz. Takie zycie. Ja uwazam, ze skoro mialby byc master to powinnmo sie tych graczy sciagnac, ale chlopaki sie staraly by frekwencja byla, co sam na wlasnej skorze doswiadczylem wiec w tej kwestii nie powinno byc jakichkolwiek zarzutow.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

zamiast gadać głupoty zajęli byście się czymś pożytecznym
Idź na spacer.

Bardzo dobrze, że wszystkie takie sprawy są wyjaśniane, żeby później żadni pyskacze nie krzyczeli, ze liga to bajoro. Gdyby taka sytuacja zdarzyła się w Krakowie, to byłby to doskonały dowód na to, jak cała czołówka ligi jest zdegenerowana. I mógłbyś sobie z wyższością pojeździć po LL.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Fakt faktem, ze moznaby podebatowac jakie zmiany wprowadzic by ukrocic POTENCJALNE walki o ktorych wszedzie sie pisze.

Chociaz imo bedzie to cholernie trudne, liga wfb to nie orange ektraklasa i LL to nie PZPN... odgornych kontroli przeciez sie nie nie wprowadzi

Zablokowany