Bitwa o Białystok, 10-11.05.2008
Bo po pierwsze primo bedziecie mieli jeszcze jedną okazje aby w tym roku nas odwiedzicSupeł pisze:ja bym go zgłosił jako mastera na szybko, a ll by przegłosowała i macie mastera już tera i tak go dostaniecie - czemu nie z tak grubej rury?
Po drugie primo na tym turnieju nie ma wymogu pomalowanej armii i dopuszczalne sa jakies delikatne proksy.
Szkoda ze nei przyjedziecie w piatek uchlać sie z nami... ale wypijemy za wasze zdrowie Niestety nie wiem czy bedzie ktos w stanie was odebrac w sobote rano z pociagu (jako ze kierowcy w piatek popija pewnie), wiec albo bierzecie taxi (koszt jakies 10zl max) albo autobusik z pod dworca (choc lepiej taxi zeby miec pewnosc ze sie nie zgubicie ), i do 10 to zdazycie sie zapisc, armie wyjac, i figurki rozstawic...Marek Golan pisze:Jest pociag o 6.49 ze wschodniego - w Białymstoku o 8.53.
Chyba jedyny sensowny.
dobra to jeszcze 2 pytania do organizatorow, moze i glupie ale dla mnie wazne.....
"*Obowiązują zasady 7 edycji wraz z najnowszymi uściśleniami sędziowskimi.
-Dopuszczone armie:
*Wszystkie armie z 7 edycji (Dwarfs, Orcs and Goblins, Empire, High Elves, Vampire Counts)
*Pozostałe armie z 6 edycji
*Storm of Chaos tylko dla armii, które nie mają jeszcze podręcznika do 7 edycji "
1: jest obecnie 7ed, kodex mam z 6ed, moj kodex do 7ed wychodzi za kilka miechow wiec pytam grac zgodnie z 7ed czy z kodexem do 6ed?? przy czym zaznaczam ze turniej jest zgodnie z zasadami z 7ed...
2: sluszalem ze mozna wystawiac proxy. czyto prawda??
"*Obowiązują zasady 7 edycji wraz z najnowszymi uściśleniami sędziowskimi.
-Dopuszczone armie:
*Wszystkie armie z 7 edycji (Dwarfs, Orcs and Goblins, Empire, High Elves, Vampire Counts)
*Pozostałe armie z 6 edycji
*Storm of Chaos tylko dla armii, które nie mają jeszcze podręcznika do 7 edycji "
1: jest obecnie 7ed, kodex mam z 6ed, moj kodex do 7ed wychodzi za kilka miechow wiec pytam grac zgodnie z 7ed czy z kodexem do 6ed?? przy czym zaznaczam ze turniej jest zgodnie z zasadami z 7ed...
2: sluszalem ze mozna wystawiac proxy. czyto prawda??
skoro nie ma jeszcze kodeksu do 7ed. to jak chcesz na nim grać?
Zasady armii masz z 6ed. kodeksu, zasady mechaniki gry z aktualnego rulebooka czyli 7ed. Proste?
co do proxów:
Zasady armii masz z 6ed. kodeksu, zasady mechaniki gry z aktualnego rulebooka czyli 7ed. Proste?
co do proxów:
Na turnieju nie obowiązuje wymóg pomalowanej armii, można używać proxów (ale do granicy przyzwoitości, pownny mięć przynajmniej adekwatne podstawki), jednakże posiadanie pomalowanej i spełniającej WYSIWYG armii będzie hojnie punktowane.
Wrocilem wlasnie z kolejnej sesji klubowej robienia makiet... coż powiem tylko tyle:
taki obelisk slaanesha to sie nawet Jerzynowi nie snił (a będzie się snił po nocach po turnieju....) Zobaczycie na miejscu, choc co domyslniejsze osobniki mogą zgadnąc jak taki obelisk moze wygladac...
taki obelisk slaanesha to sie nawet Jerzynowi nie snił (a będzie się snił po nocach po turnieju....) Zobaczycie na miejscu, choc co domyslniejsze osobniki mogą zgadnąc jak taki obelisk moze wygladac...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- swieta_barbara
- habydysz
Okej - jak wyglada wyjazd ekipy warszawskiej na turniej? Mam brac figurki?