smerfne hity. sierzant weteranow skonczony. [5.04.08]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Niewiercone lufy storm boltera
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
uf uf uf. zabujcze tempo jak dla mnie. no ale, termin jest termin. po nocy i ranku cisniecia wyglada tak:
p.s sloneczko miga to lepsze fotki walnalem.
p.s sloneczko miga to lepsze fotki walnalem.
no... mijmy nadzieje ze bedzie wyzszy
ale dzieki.
jutro pewnei dodam gotowe ladnie obrobione fotki gotowego ladnie pomalowanego weterana
ale dzieki.
jutro pewnei dodam gotowe ladnie obrobione fotki gotowego ladnie pomalowanego weterana
skonczona. niech ktos mi powie ze male fotki i chya juz porzadne
pozdrawiam.
a tu macie adres na cmon
http://www.coolminiornot.com/189642
pozdrawiam.
a tu macie adres na cmon
http://www.coolminiornot.com/189642
No wreszcie! Tylko czemu takie małe fotki?
Bardzo ładnie
Podoba się:
-kolor pancerza,
-NMM,
-rozjaśnienia,
-kompozycja,
-szmatka
Nie podoba się:
-topór - blady trochę, mało podkreślone zagłębienia, przez co wydaje mi sie po prostu szary... poza tym wtapia się w tło raczej, a odcina się od modelu...
-sztandar - niebieski jest OK, ale jakiś taki mało urozmaicony... Nie wiem, podobnie sprawa się ma, jak z toporem... Omega jest OK
-wieniec/koraliki 50/50, ale już niech będą, wyjaśniliśmy to sobie
-soczewki w hełmie są OK, ale rozjaśnianie jest zgoła inne, niż na hełmie - bliki i rozjaśnienia znajdują się po odwrotnych stronach... Tak ja to widzę tylko
Zdjęcia są OK, ale lepiej prezentowały się przy normalnym świetle, a nie sztucznym tle - widać to było szczególnie na podstawce. Aha, i staranniej wycinaj figurkę, bo widać krawędzie Poza tym kolor tła sprawia, że model wydaje się blady... Poważnie
Poza tym praca jest pomalowana bardzo ładnie i widać, że poziom Ci się podnosi! Oby tak dalej!
Bardzo ładnie
Podoba się:
-kolor pancerza,
-NMM,
-rozjaśnienia,
-kompozycja,
-szmatka
Nie podoba się:
-topór - blady trochę, mało podkreślone zagłębienia, przez co wydaje mi sie po prostu szary... poza tym wtapia się w tło raczej, a odcina się od modelu...
-sztandar - niebieski jest OK, ale jakiś taki mało urozmaicony... Nie wiem, podobnie sprawa się ma, jak z toporem... Omega jest OK
-wieniec/koraliki 50/50, ale już niech będą, wyjaśniliśmy to sobie
-soczewki w hełmie są OK, ale rozjaśnianie jest zgoła inne, niż na hełmie - bliki i rozjaśnienia znajdują się po odwrotnych stronach... Tak ja to widzę tylko
Zdjęcia są OK, ale lepiej prezentowały się przy normalnym świetle, a nie sztucznym tle - widać to było szczególnie na podstawce. Aha, i staranniej wycinaj figurkę, bo widać krawędzie Poza tym kolor tła sprawia, że model wydaje się blady... Poważnie
Poza tym praca jest pomalowana bardzo ładnie i widać, że poziom Ci się podnosi! Oby tak dalej!
I wciąż nienawiercone lufy
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
fotki przy swietle dziennym tj sloneczym.
czekaj, bo nielapie o co Ci chodzi z tymi soczewkami
ze odwrotnie powinny byc bliki a odwrotnie rozjasnienie?
blik jest tam skad pada swiatla, tzn w strone zrobla. wiec chyba jest dobrze tak mi sie przynajmnije wydaje
czekaj, bo nielapie o co Ci chodzi z tymi soczewkami
ze odwrotnie powinny byc bliki a odwrotnie rozjasnienie?
blik jest tam skad pada swiatla, tzn w strone zrobla. wiec chyba jest dobrze tak mi sie przynajmnije wydaje
Jakiego koloru użyłeś do zbroi ? taki mdły ,to pewnie Vallejo ?
czarny, bialy i ultramarines blue. nie. cytadelka to byla.
Wiem, wiem, że fotki przy dziennym, ale z tym tłem się trochę popsuło
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, chodzi mi o coś takiego:
http://ladne.pl/cms/images/73.jpg
Najpierw głębia koloru i pełnia kształtu, a "nad tym" odblask
Tak mi się wydaje przynajmniej
Zgadza się, ale myślę, że w tym miejscu właśnie powinien być widoczny kolor soczewek, a trochę za nim (rozjaśnieniem) w tylnej części - odblask Chodzi mi o podłużny kształt soczewekSiasek pisze:blik jest tam skad pada swiatla, tzn w strone zrobla. wiec chyba jest dobrze tak mi sie przynajmnije wydaje
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, chodzi mi o coś takiego:
Tak mi się wydaje przynajmniej
Sławol pisze:chodzi mi o coś takiego:
ho hooo, sławek czy ty za duzo odemnie nie wymagasz?
no ok, bede sie staral nastepnym razem, bo juz kolejnego sierzanta weteranow robie
Dobra praca Trochę się opanowałeś z tym syfem. Podoba mi się kolor i ogóly wygląd zbroii. Sam męczę sie z czarna i wstanie jestem tylko hightlighty zrobić na krawędziach Szacun Co do wad to niepodoba mi sie sztandar, topór, bolter. Gdzieniegdzie trochę płynnosci w przejściach brak. Ale to tam
Ja? Nie Umiesz, umiesz!Siasek pisze:ho hooo, sławek czy ty za duzo odemnie nie wymagasz?
W tym przypadku rozjaśniłeś także tył soczewek, a to by mi sugerowało ostre źródło światła z drugiej strony, czyli w sumie dwa Ale ładnie jest, tak mi się tylko w oczy rzuciło No i musiałem się przyczepić do czegoś, no! A przy okazji wejść Ci na ambicję i "zachęcić" do doskonalenia warsztatu
A i tak miło było obejrzeć model z klasycznymi soczewkami, a nie z OSL ciągle
Chodziło mi o takie soczewki:
http://www.coolminiornot.com/86813
A może to po prostu kwestia przyzwyczajenia?
no supcio wyszedł:) nad srebrnym nmm popracuj trochę, kontrastów brakuje jak w złotym;) ściemniania głównie. siekiera na tym najbardziej cierpi, ta dioda na niej mogłaby mieć inny kolor i już by ciekawiej było.
oczka fajne, rzucają się w oczy;]
nie jestem za to pewien zadrapań na szmatach i banerze.. o ile na pancerz wyglądają świetnie to na materiałach jakoś inaczej to powinno chyba wyglądać...
a no i mamy drobną niekonsekwencję w postaci tej masy zadrapań i prawie zera brudu ale to detal;)
dawaj kolejnego veterana!:D
oczka fajne, rzucają się w oczy;]
nie jestem za to pewien zadrapań na szmatach i banerze.. o ile na pancerz wyglądają świetnie to na materiałach jakoś inaczej to powinno chyba wyglądać...
a no i mamy drobną niekonsekwencję w postaci tej masy zadrapań i prawie zera brudu ale to detal;)
dawaj kolejnego veterana!:D
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
fajne.. mi sie akurat topor najbardziej podoba.. nie jest taki blyszczacy.
czemu prawie wszystkie MNMy musza wygladac jak wypolerowany metal? :/
ogolnie to jak patrze na model to wydaje mi sie ze koles stoi w cieniu a nie na swietnie oswietlonym terenie - bardzo mile dla oka
(a moze to zasluga tła)
pozdrawiam
czemu prawie wszystkie MNMy musza wygladac jak wypolerowany metal? :/
ogolnie to jak patrze na model to wydaje mi sie ze koles stoi w cieniu a nie na swietnie oswietlonym terenie - bardzo mile dla oka
(a moze to zasluga tła)
pozdrawiam