Anulowanie wyników paru turniejów Ligowych - afera dopiskowa
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Oj chłopaki widze ze chcecie kar to proszę.
Imo samo wykreślenie turnieju wystarczy, zadnych banow czy ujemnych pkt. bym nie dawał, jezeli sytuacja się powtórzy (gdziekolwiek w Polsce) można stosować jakies większe kary.
A jak chcecie to się przyznam , wiedziałem dobrze o tym ze będzie dopisane parę osob, prawda jest taka że Grzesiu chciał zadziałac na korzysc graczy od nas gdyż wysypali się mu ludzie i jechalismy do Tczewa z nadzieja ze te 20 osob bedzie, osoby wysypały się dzień przed turniejem, niestety ludzie tam mu nie sprzyjają (może jakiś pokłócony jest, nie dosc ze nie przychodza to jeszcze go wsypuja ;/) .
Imo samo wykreślenie turnieju wystarczy, zadnych banow czy ujemnych pkt. bym nie dawał, jezeli sytuacja się powtórzy (gdziekolwiek w Polsce) można stosować jakies większe kary.
A jak chcecie to się przyznam , wiedziałem dobrze o tym ze będzie dopisane parę osob, prawda jest taka że Grzesiu chciał zadziałac na korzysc graczy od nas gdyż wysypali się mu ludzie i jechalismy do Tczewa z nadzieja ze te 20 osob bedzie, osoby wysypały się dzień przed turniejem, niestety ludzie tam mu nie sprzyjają (może jakiś pokłócony jest, nie dosc ze nie przychodza to jeszcze go wsypuja ;/) .
Baniak...chcialbys byc mlodyn graczem, ktory byl ostatni na tym turnieju...zdobyl 1ptk i zaczac nowy sezon z -100ptk? bo sam wiem jak to jest... dla lokalnych graczy liczy sie to ze sa nr 622...a nie 675... jest to po jakiejsc czesci dla nich zabawa... i jakas mini satysfakcja... tak samo jak w toronto sie smialem z holanem, ze fajnie ze jestem w top 10 to wpadne do top 200 ligi w tym sezonie... (przy tym na ilu turniejach jestem to mnie to bawi...) z reszta punkty do ligi nei sa najwazniejsze (nie dla wszystkich) ...jak chcecie sie bic o ptk... to spoko...Osrodek ma zakaz zglaszania turniejow do ligi przez okres 3 miesiecy. Gracze obecni na turnieju zaczynaja nowy sezon z kara -100 punktow.
W TYM SEZONIE NIE MA NAGROD...WIEC DAJMY SOBIE ZE SPRAWA SPOKOJ...BO OPROCZ WYJAZDU NA ETC TO NIKT NIC NIE ZYSKAL...
chcecie walowac to luzik.. mnie tm wisi czy jestem 211 czy 181... a jak walczycie o zlote kalesony to super... najwyzej dostaniecie łatki jak ojciec dyrektor AS...
z tego miejsca popieram tez Gajowego, nie jestesmy profesjonalna liga...i do tej zabawy wiecej dokladamy, niz mozemy zyskac...
no sie rozpisalem...pozdro dla wszystkich...i wałujacych i swietej inkwizycji chcacej linczu i stosow..
@Młody
Tak jak Cie lubie i nasza bitwe z zeszlorocznego MM uwazam za najlepsza lekcje battla jaka dostalem w zyciu to troche nie halo tego co piszesz...
Winny definiuje swoja kare - LOL ?
@Gobo
Pisalem od poczatku tego tematu zeby karac tylko winnych...
"chcecie walowac to luzik.. " - no bez takich, troche powagi.
Mi tez to rybka czy jestem 166 czy 475, przeraza mnie natomiast fakt ze osoba ze scislej czolowki, ktora uwazalem za wzorowego gracza (tak w zachowaniu jak i w taktyce) pisze sobie spokojnie z usmiechem ze wiedzial - tak jakby to bylo normalne - TO NIE JEST K^&%@ NORMALNE.
Tak jak Cie lubie i nasza bitwe z zeszlorocznego MM uwazam za najlepsza lekcje battla jaka dostalem w zyciu to troche nie halo tego co piszesz...
Winny definiuje swoja kare - LOL ?
@Gobo
Pisalem od poczatku tego tematu zeby karac tylko winnych...
"chcecie walowac to luzik.. " - no bez takich, troche powagi.
Mi tez to rybka czy jestem 166 czy 475, przeraza mnie natomiast fakt ze osoba ze scislej czolowki, ktora uwazalem za wzorowego gracza (tak w zachowaniu jak i w taktyce) pisze sobie spokojnie z usmiechem ze wiedzial - tak jakby to bylo normalne - TO NIE JEST K^&%@ NORMALNE.
masz racje bania... a co do mojego stwierdzenia, mzoe przesadzilem..ale naprawde to czy mlody ma 100ptk wiecej czy nie to w moim zyciu nic nie zmienia... na Tropiku w 2006 roku kolesie zajeli bodajrze 2 miejsce bo zwalowali 5 bitew zasade z kemlerem, a sedzia jej nie znal i im na to pozwolil... wiec wiesz... (w pozniejszej korespondencji sie do tego przyznal..) ...a co do kasowania wyniku tego turnieju to mozna... i tak na przyszly raz tego nie unikniemy.. ;/ wiec wrzucmy na luz... szkoda tylko, ze niektorzy sie tak zachowuja... szczegolnie ze za duzo im to nie daje a obciach potem tylko jest..
to ze ktos ukradl samochod na Florydzie zmienia cos w Twoim zyciu??
jesli Mlody z Thurionem beda reprezentowali kraj na ETC po czyms takim to mysle ze mozemy sobie dac spokoj z ta liga, a przynajmniej pseudo walka z korupcja czy robieniem afer.Młody pisze:Oj chłopaki widze ze chcecie kar to proszę.
jesli jako LL jestesmy bezsilni to po co sie osmieszac i publicznie to pokazywac? bo w to ze ktos bedzie mial jaja zeby popierac kary faktycznie dotykajace osoby winne nie wierze.
Ja nie definiuje kary, chcecie to sobie karajcie, liga za którą sie nic nie dostaje przez 2 lata, mimo ze objezdziłem tyle turniejow ze bania (no offense Michał) mała, nie powinna obchodzic. Thurion pewnie nie pojedzie na ETC takze kare dla niego juz macie ;p. Tak naprawdę ten turniej nic nam nie dał i teraz powinno być przestrogą dla wszystkich to co zrobilismy bo teraz tylko takie afery na wierzch wyłaza.
Co mnie martwi to że jak ja biore udział w dopiskach to od razu afera, a z pierdyliardem challengerow z ktorych moze 4 były uczciwe puszczono sprawę bokiem.
Co mnie martwi to że jak ja biore udział w dopiskach to od razu afera, a z pierdyliardem challengerow z ktorych moze 4 były uczciwe puszczono sprawę bokiem.
zaproponuj Darku jakies opcje glosowania oraz co najwazniejsze temat glosowania i masz moj glos poparcia
Ale na Tropiku były 4 bitwy, więc nie mógł przez 5 wałować.Gobo pisze:masz racje bania... a co do mojego stwierdzenia, mzoe przesadzilem..ale naprawde to czy mlody ma 100ptk wiecej czy nie to w moim zyciu nic nie zmienia... na Tropiku w 2006 roku kolesie zajeli bodajrze 2 miejsce bo zwalowali 5 bitew zasade z kemlerem, a sedzia jej nie znal i im na to pozwolil... wiec wiesz... (w pozniejszej korespondencji sie do tego przyznal..) ...a co do kasowania wyniku tego turnieju to mozna... i tak na przyszly raz tego nie unikniemy.. ;/ wiec wrzucmy na luz... szkoda tylko, ze niektorzy sie tak zachowuja... szczegolnie ze za duzo im to nie daje a obciach potem tylko jest..
Co więcej twierdzisz, że Malal ze Stachem umyślnie wałowali i się do tego przyznali, bo ja pierwsze słyszę.
mzoe i 4...kawal czasu temu to bylo... ale chyba 5...
1 dzien maielm tak
1. malal
2. niedbal
3. jerzyn i supel
2 dzien..
4. nie pamieta (moze jej nie bylo?)
5. ostatnia jaka gralismy bitwe to jakis chaos sie trafil...
jak jzu zainteresowanym napisalem...dawno to bylo..pameitam tylko sytuacje...a sedzia glowny i organizator potem z nami pare maili wymienil...i powiedzial tyle ze to byly zasady z WD..ktorych nie znal... i potem po doczytaniu okazalo sie ze zrobil blad i wskrzeszanie inaczej powinno przebiegac... ale luzik..jest dlugo juz po turnieju... a ja afery nichce robic...pamietam taka sytuacje (chodzi mi o to ze sedzia przyznal sie do bledu...takowe sie zdarzaja...)
pozdro
1 dzien maielm tak
1. malal
2. niedbal
3. jerzyn i supel
2 dzien..
4. nie pamieta (moze jej nie bylo?)
5. ostatnia jaka gralismy bitwe to jakis chaos sie trafil...
jak jzu zainteresowanym napisalem...dawno to bylo..pameitam tylko sytuacje...a sedzia glowny i organizator potem z nami pare maili wymienil...i powiedzial tyle ze to byly zasady z WD..ktorych nie znal... i potem po doczytaniu okazalo sie ze zrobil blad i wskrzeszanie inaczej powinno przebiegac... ale luzik..jest dlugo juz po turnieju... a ja afery nichce robic...pamietam taka sytuacje (chodzi mi o to ze sedzia przyznal sie do bledu...takowe sie zdarzaja...)
pozdro
Pytanie bardzo proste - zresztą sporo osób się za taką opcją już wypowiedziałoGajowy pisze:zaproponuj Darku jakies opcje glosowania oraz co najwazniejsze temat glosowania i masz moj glos poparcia
Czy jesteś za tym aby anulować wyniki turniejów lokalnych w Lidze 2007-2008 na których wystąpiły nieprawidłowości związane z dopisywaniem graczy:
TAK
NIE
ok Darku, a co dalej?
jakies dodatkowe glosowanie w sprawie ewentualnych kar dla "dopisywaczy" ??
ostatecznie anulowanie tych turniejow nic nie zaszkodzi tym ktorzy o to zabiegali a zabierze pkty niewinnym, mysle te sprae powinnismy zamknac i wyznaczyc konkretne kary dla przyszlych przylapanych "nasladowcow"
jakies dodatkowe glosowanie w sprawie ewentualnych kar dla "dopisywaczy" ??
ostatecznie anulowanie tych turniejow nic nie zaszkodzi tym ktorzy o to zabiegali a zabierze pkty niewinnym, mysle te sprae powinnismy zamknac i wyznaczyc konkretne kary dla przyszlych przylapanych "nasladowcow"
Popieram glsoowanie.
Truepunk: kara powinna byc adekwatna do czynu.
Do tej konkretnej sytuacji kara wystarczy. Jest potepienie aktu dopisania, nie ma dotkliwej kary. (czyli zgadzam sie z Gajowym)
Na przyszlosc mozemy sie pozastanawiac jak karac kolejne takie sytuacje... ale mysle, ze niezaliczenie turnieju do ligi to jest wystarczajace...
Napewno nie mozna karac graczy, raczej jeslibysmy mieli wprowadzac kary to zrobilbym cos w stylu kara dla tego co przeslal wyniki (czyli glowny organizator turnieju wlasciwie) zeby on byl odpowiedzialny za uczciwosc wynikow. W ten sposob nie poddalby sie naciskom...
Inna sytuacja jest, jak jest odpowiedzialnosc zbiorowa: challangery - kazdy gracz sie godzil na dopiski, inna jak jedna osoba odpowiada tylko za to - wtedy on dopilnuje, zeby wszystko bylo ok.
Czyli takie troche rozwiazanie systemowe, czego sie domagal Thurion. Tylko, ze jeszcze nie wiem jaka kara moglaby byc adekwatna... Napewno akcje w stylu wywalenie z ligi czy zakaz wystepu na etc albo jakis turniejach nie wchodza w gre... moze jakies ujemne punkty?
Truepunk: kara powinna byc adekwatna do czynu.
Do tej konkretnej sytuacji kara wystarczy. Jest potepienie aktu dopisania, nie ma dotkliwej kary. (czyli zgadzam sie z Gajowym)
Na przyszlosc mozemy sie pozastanawiac jak karac kolejne takie sytuacje... ale mysle, ze niezaliczenie turnieju do ligi to jest wystarczajace...
Napewno nie mozna karac graczy, raczej jeslibysmy mieli wprowadzac kary to zrobilbym cos w stylu kara dla tego co przeslal wyniki (czyli glowny organizator turnieju wlasciwie) zeby on byl odpowiedzialny za uczciwosc wynikow. W ten sposob nie poddalby sie naciskom...
Inna sytuacja jest, jak jest odpowiedzialnosc zbiorowa: challangery - kazdy gracz sie godzil na dopiski, inna jak jedna osoba odpowiada tylko za to - wtedy on dopilnuje, zeby wszystko bylo ok.
Czyli takie troche rozwiazanie systemowe, czego sie domagal Thurion. Tylko, ze jeszcze nie wiem jaka kara moglaby byc adekwatna... Napewno akcje w stylu wywalenie z ligi czy zakaz wystepu na etc albo jakis turniejach nie wchodza w gre... moze jakies ujemne punkty?
Napewno nie wchodza w gre poniewaz?Marek Golan pisze:Napewno akcje w stylu wywalenie z ligi czy zakaz wystepu na etc albo jakis turniejach nie wchodza w gre... moze jakies ujemne punkty?
No jakby to oddac w poscie...
po pierwsze, taka kara wydaje mi sie za ostra
po drugie, karanie w ten sposob jest troche niewlasciwe... z punktu widzenia ligi zalezy jej na jak najwiekszej ilosci gracz, zabranianie grania jest takie troche przeciw hobby, jakos z powodu glupiego incydentu nie pozwalac grac... nie wiem jak to wyjasnic. To tak jakby przeciw calemu hobby, w ktorym chodzi przeciez o granie. Wg mnei wtedy wszyscy traca. To cos jak z liga wloska, nie zabronili grac acmilanowi czy juve, tylko ukarali go ujemnymi punktami,bo jak druzyna nie gra, to wszyscy na tym traca: kibice, pilkarze, cala liga, caly football swiatowy, tu podobnie tylko w mniejszym zakresie
po trzecie i najwazniejsze, byloby to trudne do egzekwowania i rodzilo koljene konflikty. Ktos by sie wypial na taki zakaz i pozwoli grac takiemu graczowi w jego trunieju, bo to kolega i znowu powstaloby milion tematow/postow czy a) caly turniej nie liczyc do ligi b) nie liczyc wyniku tylko temu graczowi c) zbanowac wszystkich na etc i wszystkie mastery d) skasowac cala lige
ide spac
po pierwsze, taka kara wydaje mi sie za ostra
po drugie, karanie w ten sposob jest troche niewlasciwe... z punktu widzenia ligi zalezy jej na jak najwiekszej ilosci gracz, zabranianie grania jest takie troche przeciw hobby, jakos z powodu glupiego incydentu nie pozwalac grac... nie wiem jak to wyjasnic. To tak jakby przeciw calemu hobby, w ktorym chodzi przeciez o granie. Wg mnei wtedy wszyscy traca. To cos jak z liga wloska, nie zabronili grac acmilanowi czy juve, tylko ukarali go ujemnymi punktami,bo jak druzyna nie gra, to wszyscy na tym traca: kibice, pilkarze, cala liga, caly football swiatowy, tu podobnie tylko w mniejszym zakresie
po trzecie i najwazniejsze, byloby to trudne do egzekwowania i rodzilo koljene konflikty. Ktos by sie wypial na taki zakaz i pozwoli grac takiemu graczowi w jego trunieju, bo to kolega i znowu powstaloby milion tematow/postow czy a) caly turniej nie liczyc do ligi b) nie liczyc wyniku tylko temu graczowi c) zbanowac wszystkich na etc i wszystkie mastery d) skasowac cala lige
ide spac
glos winnego.Cześć Tu Grzegorz Pawlikowski z Tczewa (Heinrich). Nie wiem do kogo się zgłosić, a na LL pisać nie mogę. Mam pytanie. Czy jeśli zrezygnuję z prezesowania moim klubem, z członkowska w nim oraz nie będę przez rok organizował turniejów (zresztą nawet nie mam ochoty już wogóle) to czy mogę liczyć że ani Tczewski Klub Fanów Fantastyki "Gryf" ani jego członkowie nie poniosą żadne kary (ban na 3 miesiące na rok cokolwiek) za to co JA zrobiłem?
imo - nie ma sensu karac graczy, czy udupiac nowy osrodek, skoro organizator sam chce poniesc kare...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Wydaje mi sie ze tylko pare osob jest oburzona ta sytuacja... dla reszty jak widze to norma i nic zlego. PZPN to leszcze przy nas...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Nie banować.
Nie dawać zakazu organizacji dla heinrichów ani zadnych innnych klubów.
Anulowac wyniki turnieju, powinno starczyć.
Dopisać do regulaminu ligi: wałki dopisywania i oszustwa organizatorów beda karane anulowaniem wyników i banem z LL na x czasu.
Nie dawać zakazu organizacji dla heinrichów ani zadnych innnych klubów.
Anulowac wyniki turnieju, powinno starczyć.
Dopisać do regulaminu ligi: wałki dopisywania i oszustwa organizatorów beda karane anulowaniem wyników i banem z LL na x czasu.