Do Białegostoku jadę z rozpiską bardzo podobną do tej, jednak z powodu braku CSa na tym turnieju będzie wyglądała minimalnie inaczej (granie normalnie, bez CompScore na 2 magach raczej nie wychodzi, dlatego zamiast G. Big Bossa będę miał w Białymstoku drugiego Goblin Shamana). A oto i rozpiska:
Goblin Great Shaman
-4th Magic Level
-Horn of Urgok
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll
Goblin Shaman
-Goblin wolf Chariot
-2nd Magic Level
-Dispel Scroll
Goblin Big Boss
-General
-Goblin wolf Chariot
-Light Armour, Shield
-Nibbla's Itty Ring
-Mortog's Best Basha
Night Goblin Big Boss
-Great Cave Squig
-Light Armour, Shield
-Pipes of Doom
-Sword of Might
29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics
29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
2 Snotling Bases
5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician
5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician
5 Forest Goblin Spider Riders
-Musician
4 Spear Chukkas
8 Squig Hoppers
3x Squig Herd
Doom Diver
2 Snotling Pomp Wagons
Total: 2250 (720 herosów)
O rozpisce słów kilka:
Magia jako taka jest: co turę mamy 8 kości + Itty Ring, czasem się rzuci Horn of Urgok też, wtedy 7 kości Powera. Z obroną magiczną nie powinienem mieć problemu: 5 DD i 3 Scrolle raczej zdołają mnie obronić ze 2-3 tury.
W strzelaniu też nie ma jakiejś rewelacji, ale źle też nie jest. Doom Diver i 4 Chukki zwykle mi się sprawdzają w tej ilości, czasem zamiast Pompek wkładam działo DoW (jak dopuszczone jest, koszt ten sam, więc rozpy nie zmienia), wtedy to już w ogóle mogę sobie postrzelać
Siła uderzeniowa też jakaś niby jest, są Hopperzy, klocek Squigów, rydwany, pompki (czasem zamiast pompek są 2 trolle, koszt ten sam, więc rozpy nie zmieniają), heros na Squigu i wielkie klocki z siatkami, które potrafią zaskoczyć
No i są przeszkadzajki w postaci Fastów, Snotów i dużej ilości Fanatyków. Nigdy jeszcze nie zabiły więcej przeciwnikowi niż mnie, a tym bardziej się nie spłacili, ale jestem zadowolony z ich działania "prewencyjnego". W tej rozpisce jest ich jakoś dużo (bo 12), ale po prostu mniej punktów w Herosach to więcej punktów w oddziałach, a u mnie oddziały jakie są każdy widzi... Jak skleję/przerobię trochę modeli, to liczba fanatyków powinna się skurczyć trochę, a pojawią się dodatkowe oddziały
Co wy na to?
O&G na CS by Furion
Shino drogi kolego, albo ja kupię okulary, alb TYShino pisze:nielegalne na cs masz 4 charioty
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9417
Gdzie tu jest zapis o Chariotach??
A tak BTW, przez przypadek wysłałem tę rozpę jako moją rozpiskę na Bitwę o Białystok i zagram nią, a co! Czas goblinów jest bliski
oryginalne ale raczej nudne.Reyki pisze:Chore.
Czyli w stylu OŁ.
ciekawe ile bitew z rzędu mozna cieszyc sie tym, że kilkunastu fanatyków lata w tę i z powrotem...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ostro. Ale armia nawet podoba mi się. Czysto goblińśka. Masa tchórzliwych małych zielonych paskud gotowych zalać wroga lub uciec. A trudno się do tego zbliżyć z uwagi na dużą ilość fanatyków.Moimi mrocznymi elfami podjąłbym się walki z tym choć na wstępie utraciłbym swe wsparcie ridersów. Z imperium miałbym problem chyba że pobrałbym mortaryi jakoś celował. Magia na poziomie:średnia z tendencją do silnej. No i poruszanie tyloma fanatykami jest fajne a jazda zaczyna się gdy niektórzy we własne odziały wejdą heh. Do tego te Zęmbacze(squigi chyba że ktoś woli nazwę paszczaki). Zabawne do czasu gdy "...gdy przetoczą się przez twój regiment w końcu wiesz że nie ma się z czego śmiać"...
W nieskończonośćAsassello pisze:oryginalne ale raczej nudne.Reyki pisze:Chore.
Czyli w stylu OŁ.
ciekawe ile bitew z rzędu mozna cieszyc sie tym, że kilkunastu fanatyków lata w tę i z powrotem...
A ta serio, to normalnie nie wychodzę poza 6-7 fanatyków. Ale jako, że slotów Rare dublować nie mogę, a normalnie są tam 2 Giganty, herosów musiałem lekko przyciąć, to czymś muszę dopełnić punkty. Specjale zajęte, fastów więcej nie mam, więc zostają klocki
Ale też się przymierzam do innego rozdysponowania punktów, żeby uniknąć choć paru (co najmniej 3) fanatyków. Wszedłby za to fast, czy coś.