O&G na CS by Furion

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

O&G na CS by Furion

Post autor: tomekjar »

Do Białegostoku jadę z rozpiską bardzo podobną do tej, jednak z powodu braku CSa na tym turnieju będzie wyglądała minimalnie inaczej (granie normalnie, bez CompScore na 2 magach raczej nie wychodzi, dlatego zamiast G. Big Bossa będę miał w Białymstoku drugiego Goblin Shamana). A oto i rozpiska:

Goblin Great Shaman
-4th Magic Level
-Horn of Urgok
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll

Goblin Shaman
-Goblin wolf Chariot
-2nd Magic Level
-Dispel Scroll

Goblin Big Boss
-General
-Goblin wolf Chariot
-Light Armour, Shield
-Nibbla's Itty Ring
-Mortog's Best Basha

Night Goblin Big Boss
-Great Cave Squig
-Light Armour, Shield
-Pipes of Doom
-Sword of Might

29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics

29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics

21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics

21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics

21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics

2 Snotling Bases

5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician

5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician

5 Forest Goblin Spider Riders
-Musician

4 Spear Chukkas

8 Squig Hoppers

3x Squig Herd

Doom Diver

2 Snotling Pomp Wagons

Total: 2250 (720 herosów)

O rozpisce słów kilka:
Magia jako taka jest: co turę mamy 8 kości + Itty Ring, czasem się rzuci Horn of Urgok też, wtedy 7 kości Powera. Z obroną magiczną nie powinienem mieć problemu: 5 DD i 3 Scrolle raczej zdołają mnie obronić ze 2-3 tury.
W strzelaniu też nie ma jakiejś rewelacji, ale źle też nie jest. Doom Diver i 4 Chukki zwykle mi się sprawdzają w tej ilości, czasem zamiast Pompek wkładam działo DoW (jak dopuszczone jest, koszt ten sam, więc rozpy nie zmienia), wtedy to już w ogóle mogę sobie postrzelać :D
Siła uderzeniowa też jakaś niby jest, są Hopperzy, klocek Squigów, rydwany, pompki (czasem zamiast pompek są 2 trolle, koszt ten sam, więc rozpy nie zmieniają), heros na Squigu i wielkie klocki z siatkami, które potrafią zaskoczyć ;)
No i są przeszkadzajki w postaci Fastów, Snotów i dużej ilości Fanatyków. Nigdy jeszcze nie zabiły więcej przeciwnikowi niż mnie, a tym bardziej się nie spłacili, ale jestem zadowolony z ich działania "prewencyjnego". W tej rozpisce jest ich jakoś dużo (bo 12), ale po prostu mniej punktów w Herosach to więcej punktów w oddziałach, a u mnie oddziały jakie są każdy widzi... Jak skleję/przerobię trochę modeli, to liczba fanatyków powinna się skurczyć trochę, a pojawią się dodatkowe oddziały :)

Co wy na to?

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Chore.

Czyli w stylu OŁ.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nielegalne na cs :P masz 4 charioty :P

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Shino pisze:nielegalne na cs :P masz 4 charioty :P
Shino drogi kolego, albo ja kupię okulary, alb TY :P
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9417
Gdzie tu jest zapis o Chariotach??

A tak BTW, przez przypadek wysłałem tę rozpę jako moją rozpiskę na Bitwę o Białystok i zagram nią, a co! Czas goblinów jest bliski ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

en system to generalnie upgrade'owane Euro
mysloalem, ze tu :P ale spoko ;) jak nie trzeba max 3 rydwanow to ok ...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Reyki pisze:Chore.

Czyli w stylu OŁ.
oryginalne ale raczej nudne.
ciekawe ile bitew z rzędu mozna cieszyc sie tym, że kilkunastu fanatyków lata w tę i z powrotem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ostro. Ale armia nawet podoba mi się. Czysto goblińśka. Masa tchórzliwych małych zielonych paskud gotowych zalać wroga lub uciec. A trudno się do tego zbliżyć z uwagi na dużą ilość fanatyków.Moimi mrocznymi elfami podjąłbym się walki z tym choć na wstępie utraciłbym swe wsparcie ridersów. Z imperium miałbym problem chyba że pobrałbym mortaryi jakoś celował. Magia na poziomie:średnia z tendencją do silnej. No i poruszanie tyloma fanatykami jest fajne a jazda zaczyna się gdy niektórzy we własne odziały wejdą heh. Do tego te Zęmbacze(squigi chyba że ktoś woli nazwę paszczaki). Zabawne do czasu gdy "...gdy przetoczą się przez twój regiment w końcu wiesz że nie ma się z czego śmiać"...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Asassello pisze:
Reyki pisze:Chore.

Czyli w stylu OŁ.
oryginalne ale raczej nudne.
ciekawe ile bitew z rzędu mozna cieszyc sie tym, że kilkunastu fanatyków lata w tę i z powrotem...
W nieskończoność :D

A ta serio, to normalnie nie wychodzę poza 6-7 fanatyków. Ale jako, że slotów Rare dublować nie mogę, a normalnie są tam 2 Giganty, herosów musiałem lekko przyciąć, to czymś muszę dopełnić punkty. Specjale zajęte, fastów więcej nie mam, więc zostają klocki ;)

Ale też się przymierzam do innego rozdysponowania punktów, żeby uniknąć choć paru (co najmniej 3) fanatyków. Wszedłby za to fast, czy coś.

ODPOWIEDZ