Goblin Great Shaman
-4th Magic Level
-Horn of Urgok
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll
Goblin Shaman
-Goblin wolf Chariot
-2nd Magic Level
-Dispel Scroll
Goblin Big Boss
-General
-Goblin wolf Chariot
-Light Armour, Shield
-Nibbla's Itty Ring
-Mortog's Best Basha
Night Goblin Big Boss
-Great Cave Squig
-Light Armour, Shield
-Pipes of Doom
-Sword of Might
29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics
29 Night Goblins
-Netters
-Musician, Standard Bearer
-3 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
21 Night Goblins
-Shortbows
-Musician
-2 Fanatics
2 Snotling Bases
5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician
5 Goblin Wolf Riders
-Spears
-Musician
5 Forest Goblin Spider Riders
-Musician
4 Spear Chukkas
8 Squig Hoppers
3x Squig Herd
Doom Diver
2 Snotling Pomp Wagons
Total: 2250 (720 herosów)
O rozpisce słów kilka:
Magia jako taka jest: co turę mamy 8 kości + Itty Ring, czasem się rzuci Horn of Urgok też, wtedy 7 kości Powera. Z obroną magiczną nie powinienem mieć problemu: 5 DD i 3 Scrolle raczej zdołają mnie obronić ze 2-3 tury.
W strzelaniu też nie ma jakiejś rewelacji, ale źle też nie jest. Doom Diver i 4 Chukki zwykle mi się sprawdzają w tej ilości, czasem zamiast Pompek wkładam działo DoW (jak dopuszczone jest, koszt ten sam, więc rozpy nie zmienia), wtedy to już w ogóle mogę sobie postrzelać
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Siła uderzeniowa też jakaś niby jest, są Hopperzy, klocek Squigów, rydwany, pompki (czasem zamiast pompek są 2 trolle, koszt ten sam, więc rozpy nie zmieniają), heros na Squigu i wielkie klocki z siatkami, które potrafią zaskoczyć
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No i są przeszkadzajki w postaci Fastów, Snotów i dużej ilości Fanatyków. Nigdy jeszcze nie zabiły więcej przeciwnikowi niż mnie, a tym bardziej się nie spłacili, ale jestem zadowolony z ich działania "prewencyjnego". W tej rozpisce jest ich jakoś dużo (bo 12), ale po prostu mniej punktów w Herosach to więcej punktów w oddziałach, a u mnie oddziały jakie są każdy widzi... Jak skleję/przerobię trochę modeli, to liczba fanatyków powinna się skurczyć trochę, a pojawią się dodatkowe oddziały
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co wy na to?