Empire 2250 Białystok
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Empire 2250 Białystok
Wymyśliłem coś takiego na najbliższy turniej. Jako żęlubie grywać niestandardowo raczej idziemy tak.
Wielki Mistrz Zakonu Północnej Gwiazdy. Konrad Adenauer został poproszony by dowodził wojskami Elektora Nordlandu w zastępstwie Theoedrica Gaussera gdy ten został złożony chorobą gdy miał prowadzić akcję oczyszczania swej prowincji z maruderów pozostałych po wojskach chaosu po najeździe Archaona.. Adenauer z radością przyjął ten honor gdyż chwała którą odznaczy się w walce spłynie na cały jego zakon.
Grand Master Konrad Adenauer
Sword of Power,Shroud of Magnus
Magister zakonu ognia jako bitewny czarodziej armii imperium w stopniu kapitana doradza Wielkiemu Mistrzowi w sprawach magicznych. Sam Thessus jest impulsywnym człowiekiem i ma ciągotki do walki w pierwszych szeregach za pomocą płomienistego miecza przywołanego swą mocą magiczną
Wizard 2lv Thessus Goris
2xDispell scroll
Mag kolegium metalu. Alchemik i farmaceuta Julius akompaniuje armii imperium wspomagając ich swą mocą magiczną. Podobnie jak Thessus ma stopień kapitana jednak nie podziela jego zamiłowania do ryzyka woląc uwalniać swe moce z tyłów swoich wojsk.
Wizard 2lv Julius Verne
rod of power , ring of volanos
Bataliony piechoty żołnierzy zawodowych Nordlandu składające się ze strzelców i włóczników oraz ich odziałów pomocniczych. Jest to trzon armii imperialnej a żołnierze Nordlandcy słyną z dzielności w walce i dzikości-prawdopodobnie pozostałości po dziedzictwie norsmeńskim.
10 Hangunners
makrsmen with hochland long rifle
25 spearmen full command
detach1: 9 swordsmen
detach2: 7 archers
25 Spearmen
Rycerze z zakonu północnej gwiazdy którzy towarzyszą Wielkiemu mistrzowi w jego przedsięwzięciu w służbie elektora.
2x5 rycerze północnej gwiazdy muzyk
Altyleria z arsenału imperialnego magazynó floty dostosowane do użytku lądowego.
Great Cannon
Great Cannon
Doświadczeni Rajtarowie wyposarzeni przez gildię inżynierów w mordercze karabiny samopowtarzalne. Wszyscy co do jednego wywodzą się z Salezmund-stolicy Nordlandu.
6 Outriders
champion with hochland
Rycerze z wewnętrznego kręgu i zarazem przyboczni wielkiego mistrza.
Stanowią siłę uderzeniową z którą nie może się wiele równać w całym imperium
6 Rycerzy Północnej Gwiazdy full command
steel standart
Eksperymentalna broń imperium pobrana ze zbrojowni na potrzeby wielkiego mistrza. Jej obsługa w czasie wolnuym od służby pije na umór jako że z reguły obsługujący piekielniki nie zyją długo.
Hellblaster
Hellblaster
Komentarz:
Chciałem wcisnąć huntsmenów ale nie mam jak chyba że zrezygnuję z war bannera,ring of volanos, 6-stego outridera i po łuczniku.
Wielki Mistrz Zakonu Północnej Gwiazdy. Konrad Adenauer został poproszony by dowodził wojskami Elektora Nordlandu w zastępstwie Theoedrica Gaussera gdy ten został złożony chorobą gdy miał prowadzić akcję oczyszczania swej prowincji z maruderów pozostałych po wojskach chaosu po najeździe Archaona.. Adenauer z radością przyjął ten honor gdyż chwała którą odznaczy się w walce spłynie na cały jego zakon.
Grand Master Konrad Adenauer
Sword of Power,Shroud of Magnus
Magister zakonu ognia jako bitewny czarodziej armii imperium w stopniu kapitana doradza Wielkiemu Mistrzowi w sprawach magicznych. Sam Thessus jest impulsywnym człowiekiem i ma ciągotki do walki w pierwszych szeregach za pomocą płomienistego miecza przywołanego swą mocą magiczną
Wizard 2lv Thessus Goris
2xDispell scroll
Mag kolegium metalu. Alchemik i farmaceuta Julius akompaniuje armii imperium wspomagając ich swą mocą magiczną. Podobnie jak Thessus ma stopień kapitana jednak nie podziela jego zamiłowania do ryzyka woląc uwalniać swe moce z tyłów swoich wojsk.
Wizard 2lv Julius Verne
rod of power , ring of volanos
Bataliony piechoty żołnierzy zawodowych Nordlandu składające się ze strzelców i włóczników oraz ich odziałów pomocniczych. Jest to trzon armii imperialnej a żołnierze Nordlandcy słyną z dzielności w walce i dzikości-prawdopodobnie pozostałości po dziedzictwie norsmeńskim.
10 Hangunners
makrsmen with hochland long rifle
25 spearmen full command
25 Spearmen
Rycerze z zakonu północnej gwiazdy którzy towarzyszą Wielkiemu mistrzowi w jego przedsięwzięciu w służbie elektora.
2x5 rycerze północnej gwiazdy muzyk
Altyleria z arsenału imperialnego magazynó floty dostosowane do użytku lądowego.
Great Cannon
Great Cannon
Doświadczeni Rajtarowie wyposarzeni przez gildię inżynierów w mordercze karabiny samopowtarzalne. Wszyscy co do jednego wywodzą się z Salezmund-stolicy Nordlandu.
6 Outriders
champion with hochland
Rycerze z wewnętrznego kręgu i zarazem przyboczni wielkiego mistrza.
Stanowią siłę uderzeniową z którą nie może się wiele równać w całym imperium
6 Rycerzy Północnej Gwiazdy full command
steel standart
Eksperymentalna broń imperium pobrana ze zbrojowni na potrzeby wielkiego mistrza. Jej obsługa w czasie wolnuym od służby pije na umór jako że z reguły obsługujący piekielniki nie zyją długo.
Hellblaster
Hellblaster
Komentarz:
Chciałem wcisnąć huntsmenów ale nie mam jak chyba że zrezygnuję z war bannera,ring of volanos, 6-stego outridera i po łuczniku.
Uuuuu, i jeszcze raz uuuu
Rozpiska Imperium na ponad 2 kafle i bez Ołtarzyka. Ponadto nie wiem czemu, ale Army Builder nie wyświetlił Ci błędu, bo masz wzięte 2 Helki zamiast 2 czołgów!
A tak bardziej na serio, to masz jedną z najciekawszych i chyba najbardziej świeżych rozpisek Imperium, jakie widziałem. Co prawda magia raczej słaba, ale ja też mam taką i liczę na farcik w rzucaniu czarów![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
W sobotę z pewnością będę przyglądał się jak sobie radzisz i w sumie fajnie byłoby z taką rozpą zagrać, mój pomysł na armię możesz sobie zobaczyć tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9733
Miałem wystawić coś innego trochę (mag zamiast 1 big bossa) ale jako, że rozpa została wysłana przed chwilą przypadkowo właśnie taka, to z taką pojadę![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Rozpiska Imperium na ponad 2 kafle i bez Ołtarzyka. Ponadto nie wiem czemu, ale Army Builder nie wyświetlił Ci błędu, bo masz wzięte 2 Helki zamiast 2 czołgów!
A tak bardziej na serio, to masz jedną z najciekawszych i chyba najbardziej świeżych rozpisek Imperium, jakie widziałem. Co prawda magia raczej słaba, ale ja też mam taką i liczę na farcik w rzucaniu czarów
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
W sobotę z pewnością będę przyglądał się jak sobie radzisz i w sumie fajnie byłoby z taką rozpą zagrać, mój pomysł na armię możesz sobie zobaczyć tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9733
Miałem wystawić coś innego trochę (mag zamiast 1 big bossa) ale jako, że rozpa została wysłana przed chwilą przypadkowo właśnie taka, to z taką pojadę
Poprostu lodzio miodzio!!! Super klimat! 2 oddziały spearmenów wymiatają. Choć jeden z nich mógłbyś na halabardy zamienić. A huntsmenów faktycznie fajnie by było wcisnąć
Wreszcie ktoś gra na Grand Masterze. Wielki szacun!!! To jest to co lubię najbardziej.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Speary lubię najbardziej bo są najcharakterystyczniejsze dla nordlandu. Lubie Wielkiego Mistrza chociarz wolę osobiście generała Imperium Tutaj jego dowodzenie wynika z historii armii że dowodzi za swego Elektora który zachorował. Zastanawiam siętylko czy go nieco nie obciąć. Czy ten sword of power jest mu niezbędny, czy nie wystarczyłaby lanca po prosty a zanuab dałbym jakiś orb of thunder czy coś. Bo całun magnusa istotny jest na to 2 mr i to że będzie pomykał w rycerzach wewnętrznego kręgu.
Po dzisiejszej walce ze strażnikami miejskimi w Radomiu stwierdzam że macie w tym mieście chore pomysły(np dzisiaj mi ulice zabrali).
Ta rozpiska potwierdza moje zdanie.Jest chora i nieturniejowa ale świetnie sie nią gra(grałem podobną).
Pozdrowienia z Radomia.
Ta rozpiska potwierdza moje zdanie.Jest chora i nieturniejowa ale świetnie sie nią gra(grałem podobną).
Pozdrowienia z Radomia.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Co w niej takiego chorego? Nie turniejowa tak bo tam większość ludzi jedzie na pałę. A ta rozpiska najbardziej mi sie podoba od całej reszty na tym forum, wszytko sie raczej trzyma kupy i na pewno miło dla oka na stole wygląda.
Murmandamus widać że jedziesz pograć a nie wygrać na ten turniej May Sigmar fight by your side.
Murmandamus widać że jedziesz pograć a nie wygrać na ten turniej May Sigmar fight by your side.
Ja tez jade pograc i dla tego wystawiam softowe TK oparte na carrionach.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ba w Radomiu ostatnio sporo remontów dróg się porobiło-nareszcie.
Zobaczymy może coś się ugra. Mój styl zaczepno obronny będę tu stosował. Zresztą kto poza skirmisherami i wykopywaczami ośmięli się podejść pod helblastera a zwłąszcza dwa. Niewielkie zmiany kosmetyczna co najwyżej zastosuję np dodając huntsmenów.
Zobaczymy może coś się ugra. Mój styl zaczepno obronny będę tu stosował. Zresztą kto poza skirmisherami i wykopywaczami ośmięli się podejść pod helblastera a zwłąszcza dwa. Niewielkie zmiany kosmetyczna co najwyżej zastosuję np dodając huntsmenów.
Ja podejdę pod HellblasteryMurmandamus pisze:Ba w Radomiu ostatnio sporo remontów dróg się porobiło-nareszcie.
Także do zobaczyska w Białymstoku i może ze sobą zagramy
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Nie mogę się zdecydować do końca nad konfiguracją Grand Mastera.
Czy zostawić jak jest? Ale kusi mnie możliwość:
a)lanca zwykłą+shroud of magnus+orb of thunder+huntsmeni
b)lanca zwykła+laurels of victory+huntsmenia+banner of arcane warding na inner circle
c)sword of power+laurels+banner of arcane warding na iC ale bez huntsmenów.
Czy zostawić jak jest? Ale kusi mnie możliwość:
a)lanca zwykłą+shroud of magnus+orb of thunder+huntsmeni
b)lanca zwykła+laurels of victory+huntsmenia+banner of arcane warding na inner circle
c)sword of power+laurels+banner of arcane warding na iC ale bez huntsmenów.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ugrane wyniki
1 bitwa: 0 przeciw High Elfom
2 bitwa: 16 przeciw Tomb Kingom
3 Bitwa: 7 przeciw Bretonii
4 Bitwa: 16 przeciw High Elfom
5 Bitwa: 7 przeciw High Elfom
Hellblastery dawały radę gdy nie miałymisfirea. Jeden raczył zadać smokowi 3 rany gdy działa zniosły za blisko inie dały rady. Grand Master wymiata a Outriderzy też czasem potrafią zrobić komuś krzywdę.
1 bitwa: 0 przeciw High Elfom
2 bitwa: 16 przeciw Tomb Kingom
3 Bitwa: 7 przeciw Bretonii
4 Bitwa: 16 przeciw High Elfom
5 Bitwa: 7 przeciw High Elfom
Hellblastery dawały radę gdy nie miałymisfirea. Jeden raczył zadać smokowi 3 rany gdy działa zniosły za blisko inie dały rady. Grand Master wymiata a Outriderzy też czasem potrafią zrobić komuś krzywdę.
Gratulacje, myślałem że będzie trochę gorzej. Napisał byś jeszcze o reakcji przeciwników na widok takiej armii.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Hehe. Generalne zdziwienie. Unoszenie brwi u jednego z zaskoczenia że nie ma czołgów i altara i więcej dział. U jednego chyba jakiś uśmiech widziałem... a może mi sięwydawało...Tak jak możnaby się spodziewać. Zresztą nie tylko przeciwnicy się zdziwili kiedy mówiłem co mam.