Empire 2250 Białystok

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Empire 2250 Białystok

Post autor: Murmandamus »

Wymyśliłem coś takiego na najbliższy turniej. Jako żęlubie grywać niestandardowo raczej idziemy tak.

Wielki Mistrz Zakonu Północnej Gwiazdy. Konrad Adenauer został poproszony by dowodził wojskami Elektora Nordlandu w zastępstwie Theoedrica Gaussera gdy ten został złożony chorobą gdy miał prowadzić akcję oczyszczania swej prowincji z maruderów pozostałych po wojskach chaosu po najeździe Archaona.. Adenauer z radością przyjął ten honor gdyż chwała którą odznaczy się w walce spłynie na cały jego zakon.

Grand Master Konrad Adenauer
Sword of Power,Shroud of Magnus

Magister zakonu ognia jako bitewny czarodziej armii imperium w stopniu kapitana doradza Wielkiemu Mistrzowi w sprawach magicznych. Sam Thessus jest impulsywnym człowiekiem i ma ciągotki do walki w pierwszych szeregach za pomocą płomienistego miecza przywołanego swą mocą magiczną

Wizard 2lv Thessus Goris
2xDispell scroll

Mag kolegium metalu. Alchemik i farmaceuta Julius akompaniuje armii imperium wspomagając ich swą mocą magiczną. Podobnie jak Thessus ma stopień kapitana jednak nie podziela jego zamiłowania do ryzyka woląc uwalniać swe moce z tyłów swoich wojsk.

Wizard 2lv Julius Verne
rod of power , ring of volanos

Bataliony piechoty żołnierzy zawodowych Nordlandu składające się ze strzelców i włóczników oraz ich odziałów pomocniczych. Jest to trzon armii imperialnej a żołnierze Nordlandcy słyną z dzielności w walce i dzikości-prawdopodobnie pozostałości po dziedzictwie norsmeńskim.

10 Hangunners
makrsmen with hochland long rifle

25 spearmen full command
detach1: 9 swordsmen
detach2: 7 archers

25 Spearmen
detach1: 9 swordsmen
detach2: 7 archers

Rycerze z zakonu północnej gwiazdy którzy towarzyszą Wielkiemu mistrzowi w jego przedsięwzięciu w służbie elektora.

2x5 rycerze północnej gwiazdy muzyk

Altyleria z arsenału imperialnego magazynó floty dostosowane do użytku lądowego.

Great Cannon
Great Cannon

Doświadczeni Rajtarowie wyposarzeni przez gildię inżynierów w mordercze karabiny samopowtarzalne. Wszyscy co do jednego wywodzą się z Salezmund-stolicy Nordlandu.

6 Outriders
champion with hochland

Rycerze z wewnętrznego kręgu i zarazem przyboczni wielkiego mistrza.
Stanowią siłę uderzeniową z którą nie może się wiele równać w całym imperium

6 Rycerzy Północnej Gwiazdy full command
steel standart

Eksperymentalna broń imperium pobrana ze zbrojowni na potrzeby wielkiego mistrza. Jej obsługa w czasie wolnuym od służby pije na umór jako że z reguły obsługujący piekielniki nie zyją długo.

Hellblaster
Hellblaster

Komentarz:
Chciałem wcisnąć huntsmenów ale nie mam jak chyba że zrezygnuję z war bannera,ring of volanos, 6-stego outridera i po łuczniku.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Uuuuu, i jeszcze raz uuuu :D

Rozpiska Imperium na ponad 2 kafle i bez Ołtarzyka. Ponadto nie wiem czemu, ale Army Builder nie wyświetlił Ci błędu, bo masz wzięte 2 Helki zamiast 2 czołgów!

A tak bardziej na serio, to masz jedną z najciekawszych i chyba najbardziej świeżych rozpisek Imperium, jakie widziałem. Co prawda magia raczej słaba, ale ja też mam taką i liczę na farcik w rzucaniu czarów ;)
W sobotę z pewnością będę przyglądał się jak sobie radzisz i w sumie fajnie byłoby z taką rozpą zagrać, mój pomysł na armię możesz sobie zobaczyć tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9733

Miałem wystawić coś innego trochę (mag zamiast 1 big bossa) ale jako, że rozpa została wysłana przed chwilą przypadkowo właśnie taka, to z taką pojadę :D

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Poprostu lodzio miodzio!!! Super klimat! 2 oddziały spearmenów wymiatają. Choć jeden z nich mógłbyś na halabardy zamienić. A huntsmenów faktycznie fajnie by było wcisnąć :P Wreszcie ktoś gra na Grand Masterze. Wielki szacun!!! To jest to co lubię najbardziej.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Speary lubię najbardziej bo są najcharakterystyczniejsze dla nordlandu. Lubie Wielkiego Mistrza chociarz wolę osobiście generała Imperium Tutaj jego dowodzenie wynika z historii armii że dowodzi za swego Elektora który zachorował. Zastanawiam siętylko czy go nieco nie obciąć. Czy ten sword of power jest mu niezbędny, czy nie wystarczyłaby lanca po prosty a zanuab dałbym jakiś orb of thunder czy coś. Bo całun magnusa istotny jest na to 2 mr i to że będzie pomykał w rycerzach wewnętrznego kręgu.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Po dzisiejszej walce ze strażnikami miejskimi w Radomiu stwierdzam że macie w tym mieście chore pomysły(np dzisiaj mi ulice zabrali).

Ta rozpiska potwierdza moje zdanie.Jest chora i nieturniejowa ale świetnie sie nią gra(grałem podobną).

Pozdrowienia z Radomia.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Co w niej takiego chorego? Nie turniejowa tak bo tam większość ludzi jedzie na pałę. A ta rozpiska najbardziej mi sie podoba od całej reszty na tym forum, wszytko sie raczej trzyma kupy i na pewno miło dla oka na stole wygląda.

Murmandamus widać że jedziesz pograć a nie wygrać na ten turniej May Sigmar fight by your side.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Ja tez jade pograc i dla tego wystawiam softowe TK oparte na carrionach.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Ba w Radomiu ostatnio sporo remontów dróg się porobiło-nareszcie.

Zobaczymy może coś się ugra. Mój styl zaczepno obronny będę tu stosował. Zresztą kto poza skirmisherami i wykopywaczami ośmięli się podejść pod helblastera a zwłąszcza dwa. Niewielkie zmiany kosmetyczna co najwyżej zastosuję np dodając huntsmenów.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Murmandamus pisze:Ba w Radomiu ostatnio sporo remontów dróg się porobiło-nareszcie.

Zobaczymy może coś się ugra. Mój styl zaczepno obronny będę tu stosował. Zresztą kto poza skirmisherami i wykopywaczami ośmięli się podejść pod helblastera a zwłąszcza dwa. Niewielkie zmiany kosmetyczna co najwyżej zastosuję np dodając huntsmenów.
Ja podejdę pod Hellblastery :D Mając 5 klocków piechoty, 3 fasty, rydwany, hopperów i kolesia na dużym Squigu będziesz musiał się sporo napocić, coby wybrać w co strzelić :D

Także do zobaczyska w Białymstoku i może ze sobą zagramy :)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Uff klimatyczna rozpa bez altara i 2x tanka i 4x dział. :shock:

Zarąbista ;)
miki pisze:.Na koniec zaśpiewam mój hymn o tym jakie armie lubię.

,,My jesteśmy kościoluby hopsa sa ,hopsa sa ,wybielałe nasze czuby ,hopsa sa ,hej ! " :twisted:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Nie mogę się zdecydować do końca nad konfiguracją Grand Mastera.
Czy zostawić jak jest? Ale kusi mnie możliwość:

a)lanca zwykłą+shroud of magnus+orb of thunder+huntsmeni
b)lanca zwykła+laurels of victory+huntsmenia+banner of arcane warding na inner circle
c)sword of power+laurels+banner of arcane warding na iC ale bez huntsmenów.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

c

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

ugrane wyniki
1 bitwa: 0 przeciw High Elfom
2 bitwa: 16 przeciw Tomb Kingom
3 Bitwa: 7 przeciw Bretonii
4 Bitwa: 16 przeciw High Elfom
5 Bitwa: 7 przeciw High Elfom

Hellblastery dawały radę gdy nie miałymisfirea. Jeden raczył zadać smokowi 3 rany gdy działa zniosły za blisko inie dały rady. Grand Master wymiata a Outriderzy też czasem potrafią zrobić komuś krzywdę.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Gratulacje, myślałem że będzie trochę gorzej. Napisał byś jeszcze o reakcji przeciwników na widok takiej armii.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Hehe. Generalne zdziwienie. Unoszenie brwi u jednego z zaskoczenia że nie ma czołgów i altara i więcej dział. U jednego chyba jakiś uśmiech widziałem... a może mi sięwydawało...Tak jak możnaby się spodziewać. Zresztą nie tylko przeciwnicy się zdziwili kiedy mówiłem co mam.

ODPOWIEDZ