Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Moje przemyślenia odnośnie systemu wybierania ósemki:

Napisałem i rozważyłem kilka systemów. Przemyślałem systemy opublikowane tutaj. Wnioski:

Każdy system który powstał do tej pory jest albo bardzo dziurawy albo dziurawy. Wszystko rozbija się o to, że ocenianie po małej ilości bitew jest niemiarodajne, wymaganie od 20 ludzi żeby zaliczyli 6-7 masterów na duże punkty jest niemożliwe, ze względu na to, że ludzie pracują / uczą się nie jest możlie zorganizowanie turnieju eliminacyjnego na Euro (pomysł ten istnieje tylko w sferze abstrakcji - za dużo warunków jest do spełnienia żeby miał prawo wypalić) jest również niemożliwe.

Miejsce w lidze jest również niemiarodajne, jeżeli rozmawiamy o top50-70-100. Znam kilku graczy, którzy są w stanie nawiązać równorzędną walkę z osobami z tej i obecnej reprezentacji, a ponieważ zaliczyli tylko kilka turniejów - w lidze zajmują któreśtam miejsca.

Propozycja challenge o miejsce (bodajże Scimitar przytoczył) jest naprawdę super, niestety z przyczyn technicznych pozostaje utopią. W wersji minimum należałoby rozegrać jakieś 3-4 bitwy z każdym członkiem, co w przypadku gdy odległość między graczami jest większa niż 350km jest... bardzo trudne.

System wyboru na podstawie top3 ligi jest do dupy, jak każdy inny który został do tej pory wymyślony. Zmienianie czegoś złego na... to samo, tylko w innej formie, jest niepotrzebne.

Pomysł o wynikach masterów jest jeszcze do przełknięcia, chociaż to taki sam shit jak to co jest do tej pory, bo problemy pozostają takie same.

Jak na razie, problem top8 (na następny rok) pozostaje bez rozwiązania.

Pozdrawaim
Furion

ps.
Młody pisze:Ale wole decydować ;-)
N/c

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Młody pisze:Ale wole decydować ;)
i? jesli beda chcieli to darek z robsonem cie i tak przeglosje wiec to chyba az takiego znaczenia nie ma...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shino, zgubiłeś istotę wypowiedzi ;-)
Młody pisze:
Kruti pisze:
Paffeu pisze: bo Młody wypadnie z grona decyzyjnego wtedy :P
No i co z tego? Na Euro i tak pojedzie przecież...
Ale wole decydować ;-)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kruti pisze:
A rypanie wszystkich w tyłek na organizacji turniejów to jest ścisłe trzymanie się zasad!

Wy wszyscy patrzacie a nie widzicie. TAK- można wydymać kumpli przy grze w małe ludki, ale NIEEEEE - nie można dla porządku zmienić sposobu wyboru jakiejś tam ekipy w trakcie sezonu. Musimy przecież pamiętać, że są pewne zasady. Są w życiu pewne priorytety....

Ja pierdolę - jakie to smutne jest
Propozycja Robsona de facto zmienia TOP 3. Jeżeli wg was majstrowanie przy wynikach sezonu jest ok, to wcale to nie lepsze od dopisania kogoś na turnieju.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Scimitar pisze:
Kruti pisze:
A rypanie wszystkich w tyłek na organizacji turniejów to jest ścisłe trzymanie się zasad!

Wy wszyscy patrzacie a nie widzicie. TAK- można wydymać kumpli przy grze w małe ludki, ale NIEEEEE - nie można dla porządku zmienić sposobu wyboru jakiejś tam ekipy w trakcie sezonu. Musimy przecież pamiętać, że są pewne zasady. Są w życiu pewne priorytety....

Ja pierdolę - jakie to smutne jest
Propozycja Robsona de facto zmienia TOP 3. Jeżeli wg was majstrowanie przy wynikach sezonu jest ok, to wcale to nie lepsze od dopisania kogoś na turnieju.
Ja pierniczę. Ciągle to samo. Jasne, że nie lepsze. Ale skoro można dopisać to i pomajstrujcie. Jeden kij na jakim szczeblu wały się aplikuje
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Kruti, po co jątrzysz?
Sytuacja z Tczewem - jest juz prawie rozwiazana (zaraz glsoowanie na LL)
Sytuacja z Mastermindem - niejasna - dopuki nic nowgo sie nie pojawi, sprawe mozna uznac za niebyla.

Wybor skladu na Euro na ten sezon - ustalony na poczatku tego sezonu, juz go nie zmieniamy.

Teraz czas na konstruktywna dyskusje nad przyszlym systemem doboru na Euro.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Marek Golan pisze: Sytuacja z Mastermindem - niejasna - dopuki nic nowgo sie nie pojawi, sprawe mozna uznac za niebyla.
A mi się wydawało ze juz jest jasne :roll:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

No mowie, nalezy uznac za niebyla. Nie chce sie opowiadac jednoznacznie po ktorejs ze stron. :P

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Marek Golan pisze:Kruti, po co jątrzysz?
Hmmm... No sam nie wiem po co. MOŻE PO TO, żeby przed następną tego typu akcją wziąć chociaż pod uwagę możliwość jątrzenia przez stetryczałego ramola skoro ostracyzm środowicha nie wchodzi w rachubę
Marek Golan pisze:Nie chce sie opowiadac jednoznacznie po ktorejs ze stron.
Ibidem
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ustalony na poczatku tego sezonu, juz go nie zmieniamy.
Nawet jeżeli zajęcie miejsca w top3 udało się dzięki oszustwie?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Zdaje się że turniej w Tczewie nic nie zmienia w TOP 3, więc nie wiem Jankiel o co Ci chodzi? (tak przynajmniej kilka osób twierdziło w tym temacie). Zdaje się że nawet anulowanie wyników tego tura (o co tak bardzo niektórzy walczą) nie wpłynie na czołówkę rankingu.

Poza tym czy ktoś poddaje w wątpliwość przydatność Młodego w drużynie?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Christos pisze:Poza tym czy ktoś poddaje w wątpliwość przydatność Młodego w drużynie?
Christos, PRZYDATNOŚĆ ?? O czy chciałbyś, żeby w polskiej reprezentacji piłki nożnej grał np. seryjny morderca, gwałciciel, pedofil albo oszust, który pomimo popełnionych czynów nadal jest np. świetnym napastnikiem ? Ja bym nie chciał. To chodzi o moralność- jeśli skład na ETC jedzie tylko po to, żeby wygrać, to ok, ale jeśli mają zakładać biało-czerwone koszulki z napisem Polska, to według mnie nie tylko kryterium przydatności powinno być brane pod uwagę.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Dalmar pisze:
Gobos pisze:
Robson pisze:dodatkowo w tym roku zdecydowaliśmy się nie brać szczurów i jest problem z młodym, który jako że zajął 3 miejsce w lidze na Euro pojechać musi... tylko inną armią.
brawo - bardzo sluszna decyzja! na ograniczenia euro szczurki w wersji mlodego sa slabe.
Tyle produkujecie tych postów że nie nadążam czytać :?

Zgadzam się - rozpiska Skavenów Młodego na zasady Euro jest słaba (choć normalne polskie zasady jest ok, choć nie the best) - jedyna słuszna koncepcja Skavenów na Euro to Eshin.
Skwara dwa lata temu miał najlepszy wynik z całego składu Eshinem i często wychodził jako 1 bądz 3 - co mówi moim zdaniem samo za siebie.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zdaje się że turniej w Tczewie nic nie zmienia w TOP 3, więc nie wiem Jankiel o co Ci chodzi?
Faktycznie, sprawdziłem - nic to nie zmienia. Młody ma 7 lokali na maksa, więc skasowanie jednego nic nie znaczy.
Pewnie tak. Ale jest to bez znaczenia, bo po pierwsze Młody gra z automatu, po drugie to top 3 ustala skład i to on ustalają, kto jest przydatny, a kto nie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

adeon pisze:
Christos pisze:Poza tym czy ktoś poddaje w wątpliwość przydatność Młodego w drużynie?
Christos, PRZYDATNOŚĆ ?? O czy chciałbyś, żeby w polskiej reprezentacji piłki nożnej grał np. seryjny morderca, gwałciciel, pedofil albo oszust, który pomimo popełnionych czynów nadal jest np. świetnym napastnikiem ? Ja bym nie chciał. To chodzi o moralność.
Trochę nie ten kaliber mimo wszystko.

Ja rozumiem, o co Ci chodzi, ale nie zapomnij o tym że Młody nie dopisał nikogo na tym turnieju. Zrobił to organizator. Ok Młody o tym wiedział, ale niekoniecznie jest za to odpowiedzialny.

Problem w tym, że zagadnienie dopisywania stało sie tak częste, że widocznie dla niektórych stało się czymś normalnym. Wielokrotnie czytałem na forum o tym, ale jakoś do tej pory wszystko rozmywało sie po kątach.
Znalazło się w końcu parę osób, które mówi o tym otwarcie (Hainrich, Młody, Thurion) więc postanowiliście zrobić z nich kozłów ofiarnych. Wydaje sie Wam, że to oczyści środowisko. Bzdura.
Ciekawe czy by się psy na Młodym wieszało gdyby dopisał na Mastermindzie osoby do wymaganego limitu??

Zastanawiający jest też fakt, że w sumie tak mało osób bierze udział w tej dyskusji. Gdzie się podziali organizatorzy turniejów?

"Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień"

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

adeon pisze: Christos, PRZYDATNOŚĆ ?? O czy chciałbyś, żeby w polskiej reprezentacji piłki nożnej grał np. seryjny morderca, gwałciciel, pedofil albo oszust, który pomimo popełnionych czynów nadal jest np. świetnym napastnikiem ?.
2 słowa:
Dariusz Dudka
kiedys:
Tomasz Hajto

Beenhaker o Dudce wprost powiedzial ze to go g. obchodzi co kiedys tam jak byl mlody zrobil, liczy sie dla niego jak gra i jaka ma teraz dyspozycje.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Christos pisze:"Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień"
Czyli tez brales udzial w dopisywaniu ? BO JA NIE.

Przyznali sie (gratulacje za odwage) wiec nie mozna karac - mam gdzies taka normalnosc.
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

thurion pisze:
adeon pisze: Christos, PRZYDATNOŚĆ ?? O czy chciałbyś, żeby w polskiej reprezentacji piłki nożnej grał np. seryjny morderca, gwałciciel, pedofil albo oszust, który pomimo popełnionych czynów nadal jest np. świetnym napastnikiem ?.
2 słowa:
Dariusz Dudka
kiedys:
Tomasz Hajto

Beenhaker o Dudce wprost powiedzial ze to go g. obchodzi co kiedys tam jak byl mlody zrobil, liczy sie dla niego jak gra i jaka ma teraz dyspozycje.
Jeśli by specjalnie złamał nogę rywalowi o pozycję to nie sądzę, żeby nadal tak mówił...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

jesli tak stawiamy sprawe to po ch. bylo robic wielka afere?
tylko sobie krwii wszyscy napsuli a skonczylo sie jak zawsze

ustalmy ze w dopisywaniu nie ma nic zlego, albo chociaz nie robcie na drugi raz wielkich afer bo to tylko osmiesza lige i pokazuje jej nie moc.

mozna zrobic glosowanie czy jestesmy za kara (a jedyna realna to wlasnie ban na ETC za probe oszukiwania przy wybieraniu kandydatow, cala reszta tak naprawde nie bedzie zadna kara) dla formalnosci.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Christos pisze:Zastanawiający jest też fakt, że w sumie tak mało osób bierze udział w tej dyskusji. Gdzie się podziali organizatorzy turniejów?
Nie odzywam się, bo nie widzę remedium. Albo widzę, ale zostało już "skryklane". ;)
W całej powyższej sytuacji przykre dla mnie jest, że Heinrich który mial na tyle honoru i odwagi, ze się przyznał, zostanie ukarany. W jego przypadku proponowałbym jakąś karę "honorową", boż ekara jednak musi być, to wg mnie nie podlega dyskusji. Wszyscy inni którzy dopisywali, będą się śmiać z frajera który się przyznał. To nie fair. Niech się nazywa karą, niech ma element dotkliwości, ale bez przesady. To pierwszy przypadek, do tego Heinrich przyznał się sam, i to uznałbym za okoliczności mocno łagodzące. a kolejne przypadki wycinać ogniem i żelazem.

Dużo osób wie, kto dopisuje, na których turniejach dopisywano, ale to najczęściej jest ich środowisko. A nikt nie chce "u swoich" podpaść. I tak to się kręci.
Po pierwsze, cięzko będzie będzie wyłapać takie przypadki bez sygnału od kogoś "stamtąd".
Po drugie - forma kary. Karanie organizatora, to pewne. Tylko jak? Kara musi być na tyle dotkliwa, żeby dopiski były nieopłacalne, ale z drugiej strony nie powinien to być np. ban orga, bo zalezy nam na środowisku. Okresowy zakaz prac w LL i cos jeszcze?
Organizator to nie jedyna osoba której dopisanie może się opłacać, to też wiemy. Karać graczy? Ale jak wyselekcjonowac tych którym dopisek się opłacał? Chyba, że rzeczywiście poleciec po wszystkich, wtedy sami gracze będą pilnować żeby takich akcji nie było. I to jest wg mnie dość drastyczne, ale jakieś wyjście.
No i jak pisze TP. Albo trza się poważnie wziąć za temat (tylko jak?) albo porzucić, bo tylko sobie postrzelamy na wiwat.
Na razie tyle, może jeszcze coś mi przyjdzie do głowy.

Zablokowany