Chaos Dwarfs up. 09.05
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
sproboj zrobic tak jak ja zrobilem to w mojej konwersji tego tunderasa
zrob to w trzech etapach (mozesz i nawet podzielic sobie to na wiecej etapow) ... warstwami duzo latwiej sie robi niz z jednego duzego kawalka gsu ... oczywiscie miedzy kazda warstwa musisz odczekac az gs calkowicie wyschnie
ozdoby zrobilem swierzym gsem ale mozna zrobic plaski placek (na kawalku foli) i poczekac az wyschnie ... pozniej wytnij strzalki skalpelem i przyklej je super glutem...na koncu zrob storzek z gsu i przylep go do helmu
zrob to w trzech etapach (mozesz i nawet podzielic sobie to na wiecej etapow) ... warstwami duzo latwiej sie robi niz z jednego duzego kawalka gsu ... oczywiscie miedzy kazda warstwa musisz odczekac az gs calkowicie wyschnie
ozdoby zrobilem swierzym gsem ale mozna zrobic plaski placek (na kawalku foli) i poczekac az wyschnie ... pozniej wytnij strzalki skalpelem i przyklej je super glutem...na koncu zrob storzek z gsu i przylep go do helmu
pamietaj nie spiesz sie ... przedewszytkim dokladnosc ... najlepiej dzis zrob pierwsza warstwe i ten plaski placek ... droga warstwe jutro rano a wieczorem trzecia warstwe ... storzek i strzalki przylep we wtorek rano ... zrobienie takiego helmu zajmuje troche czasu
dluto do gs maczam w wodzie i wygladzam ... mozna tez poprostu zamoczyc palec w wodzie i delikatnie wygladzac ... niektorzy tez stosuja wazeline techniczna (bez skojarzen )
Starałem się zrobić tak jak Treevill, ale nie wyszło mi idealnie.Holgin pisze:tylko czapke taką bardziej jak Treevill zrób, tzn "równiejszą"
Ale to pierwszy raz robiłem taką czapkę, myślę że przy trzeciej/piątej/dziesiątej będzie już równa płaska i taka jak być powinna
Teraz się zastanawiam czy najpierw go malować czy konwertować wszystko inne (dużo tego jest: warriorzy, blunderbussi, sorcererzy, maszynki itp itd)
- likwidator
- "Nie jestem powergamerem"
Najpierw Konwertuj .
przy okazji poćwiczysz lepienie z green staffa
Niezły nawe pomysł z tymi dwarfkami
przy okazji poćwiczysz lepienie z green staffa
Niezły nawe pomysł z tymi dwarfkami
Za niskie mają te czapy
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
brody jak ta lala,
aczkolwiek faktycznie czapki trochę małe, ale zawsze możesz je powiększyć
wypadało by porobić otwory w tych spluwach
jak to zrobisz to będzie bajera, ale wg mnie będzie jeszcze brakować jakiegoś kwiatka przy kożuchu, dodaj im trochę mroku <zło i występek>
aczkolwiek faktycznie czapki trochę małe, ale zawsze możesz je powiększyć
wypadało by porobić otwory w tych spluwach
jak to zrobisz to będzie bajera, ale wg mnie będzie jeszcze brakować jakiegoś kwiatka przy kożuchu, dodaj im trochę mroku <zło i występek>
- monsterstar
- Chuck Norris
fajny patent.... co ważne oryginalna armia i to mi się podoba...
lubie takie oglądać... xD
lubie takie oglądać... xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl