PMOTM 12 Mengil i spolka
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMOTM 12 Mengil i spolka
Dlugo sie zastanawialem czy egzekutorow czy mengili wystawic do konkursu w koncu padlo na manflayersow Najbardziej obawialem sie malowania plaszczy ze skor bo nie wiedzialem jak osiagnac efekt martwej lekko gnijacej skory ale po malych radach przemosz. wzielem sie do pracy, jest to jedna z pierwszych moich prob malowania samymi glazami. Sam osobiscie jestem bardzo adowolony z efektu jaki wyszedl ale ocencie sami.
Zdjecia troszke chyba miejscami przeswietlone ale godzine walczylem z aparatem i tylko tyle udalo mi sie wycisnac
Na zywo do zobaczenia na Masterze Blasterze
Next: Dark Riders (do MB musze skonczyc )
Zdjecia troszke chyba miejscami przeswietlone ale godzine walczylem z aparatem i tylko tyle udalo mi sie wycisnac
Na zywo do zobaczenia na Masterze Blasterze
Next: Dark Riders (do MB musze skonczyc )
W moim subiektywnym odczuciu praca jak najbardziej na medal.
Bardzo fajnie wyszły twarze ,są wyraziste i przyciągają wzrok. Szczególnie podoba mi się muzyk. Jeśli mógłbyś ,proszę o jakieś wskazówki jak osiągnąć taki efekt:P
Przejścia płynne,super:) Na pancerzach ,szmatkach.
Kolorystyka( dobór kolory) pancerzy jest dość "kontrowersyjny":) ,ale to kwestia gustu. Jak dla mnie super, chciałbym za jakiś czas osiągnąć taki poziom wielki szacun za pracę.
Co do skór ,sam nie wiem wyglądają skórzaście, ale taki miał być efekt
-
- Pseudoklimaciarz
Nie wiem jak wygląda lekko gnijąca skóra bo nie miałem okazji tokowej oglądać, ale te płaszcze są genialne! Strasznie mi się podobają
ładna, czysta robota, dobre pierwsze wrażenie;)
po przyjrzeniu się razi troszkę kolor zbroi.. na nmm to nie wygląda a metalowe elementy są metalikami.. za to i zbroje i metaiki dość przyzwoicie wyszły:P
kusze mają jakieś dziwne prążki, jeśli to słoje jakieś to poiwinny mieć inny kształt.
czarne rękojeści broni wyglądają na niedokończone, i ogólnie drewno nie za bardzo wyszło- brak przejścia międyz krechami jasnymi a kolorem bazowym.
podstawki też nie w moim guście choć kontrastują z figurkami...
ale to wszystko detale bo praca bardzo udana i ładna kolorystycznie:)
po przyjrzeniu się razi troszkę kolor zbroi.. na nmm to nie wygląda a metalowe elementy są metalikami.. za to i zbroje i metaiki dość przyzwoicie wyszły:P
kusze mają jakieś dziwne prążki, jeśli to słoje jakieś to poiwinny mieć inny kształt.
czarne rękojeści broni wyglądają na niedokończone, i ogólnie drewno nie za bardzo wyszło- brak przejścia międyz krechami jasnymi a kolorem bazowym.
podstawki też nie w moim guście choć kontrastują z figurkami...
ale to wszystko detale bo praca bardzo udana i ładna kolorystycznie:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Masz rację- to nie jest nmm tylko po prostu szary kolor zbroi Mi to się bardzo podoba.vocal pisze:po przyjrzeniu się razi troszkę kolor zbroi.. na nmm to nie wygląda a metalowe elementy są metalikami.. za to i zbroje i metaiki dość przyzwoicie wyszły:P
- Corvus Albus
- Kretozord
Kolory mnie odstraszają. Precyzja super.
No, no, no!
Ładnie, ładnie. Skora na plecach nie do końca wygląda mi na zgniłą, ale na pewno wygląda jak ludzka skóra - ekstra robota!
Kolorystyka już utarta i nie ma co tu za dużo pisać. Ale widać jednak, że przy tym oddziale coś się zmieniło - nie ma ostrych czerwonych akcentów, wszystko jest blade i stonowane. Bardzo ładnie to wszystko się prezentuje.
A sztandarowy z zasłoniętym okiem to już w ogóle poezja
Chwała Ci za tę armię! Kozak jesteś i tyle! I można, nie? Trwa, bo trwa, ale jak się chce, to się umie, ładnie i porządnie.
P.S. Wydaje mi się, że muszę Cię odwiedzić i to jak najszybciej. Wiele modeli czeka na moje spojrzenie
Ładnie, ładnie. Skora na plecach nie do końca wygląda mi na zgniłą, ale na pewno wygląda jak ludzka skóra - ekstra robota!
Kolorystyka już utarta i nie ma co tu za dużo pisać. Ale widać jednak, że przy tym oddziale coś się zmieniło - nie ma ostrych czerwonych akcentów, wszystko jest blade i stonowane. Bardzo ładnie to wszystko się prezentuje.
A sztandarowy z zasłoniętym okiem to już w ogóle poezja
Chwała Ci za tę armię! Kozak jesteś i tyle! I można, nie? Trwa, bo trwa, ale jak się chce, to się umie, ładnie i porządnie.
P.S. Wydaje mi się, że muszę Cię odwiedzić i to jak najszybciej. Wiele modeli czeka na moje spojrzenie
Kolor zbroi taki mial byc jest jo jeden z efektow przewodnich w mojej armii tak jak turkus i pomarancz. Nudza mnie wiecznie fioletowe lub granatowe DEvocal pisze:po przyjrzeniu się razi troszkę kolor zbroi.. na nmm to nie wygląda a metalowe elementy są metalikami..
No tu sie zgodze mam jeszcze spory problem z malowaniem drewna ale do niedawna tez taki problem mialem z metalikami a juz jest niezle trzeba cwiczycvocal pisze:kusze mają jakieś dziwne prążki, jeśli to słoje jakieś to poiwinny mieć inny kształt.
widze ze te podstawki maja tyle samo przeciwnikow co zwolennikow Ja tam je lubie przypominaja mi (i chyba tylko mi ) spekana i jalowa ziemie Nagarothloler pisze:Wszystko fajne ale podstawki mi nie odpowiadają
No juz drugi roczek leci jak maluje ta armie ale w koncu na MB bedzie pierwszy master na ktorym bede mogl nimi zagrac jeszcze tylko jeden oddzial Dark ridersow potrzebnySławol pisze:Trwa, bo trwa, ale jak się chce, to się umie, ładnie i porządnie.