Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

The Dreadlord is much better when you see the miniature for real. And it has options...

The Corsairs, well enuff said, they DO make you wet your pants when you see them for real.

AFAIK there are no new models for Hellebron, Tullaris and Kouran but you WILL like their rules.
Nie ma co panikowac panienki!

EDIT: post z D.net , autor : DA. To wiele wyjasnia :wink:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ta, rzeczywiście Drealord wygląda nie za kiepsko, pozatym ta broń którą trzyma (ghlaith), służy bardziej do pojedynków między szlachcicami a nie do walki na polu bitwy, mam nadzieje, że jego druga opcja jest lepsza. Korsarz natomiast zajebiści, aż chce się iść i ich kupić.
Widzę, że zasady do mojego ulubionego bohatera się pojawią. To dobrze bo wcześniej słyszałem, że z postaci które nie pojawiły się w obecnym podręczniku będą tylko Helleborn i Kouran, szkoda, że nie ma modeli.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Elvis
Chuck Norris

Post autor: Elvis »

szczena opada jak widze nowych korsarzy :twisted:
co do lorda to podobny jest do slaaneshowego championka, ale jak dla mnie tez wymiata xD

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Dla mnei w tym lordzie (jakoś w slaaneshowym mi to nie przeszkadza) tak kita jest jakaś taka za wysoka... I kolory takie jakieś zbyt jaskrawy, a na dodatek ich ilosc... Jakby może się, go jakoś inaczej trochę pomalowału to by mógł lepiej wyglądać...

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

dreadlord to raczej do bani. ktoś powiedział, że korsarz z two hand weapon mógłby być lordem. dopóki nie przeczytałem pod spodem myślałem,że tak właśnie jest. naprawde dobry.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

przespałem się z dreadlordem, całym regonem korsarzy i hmmm....
podoba mi się wszystko ^^"
do tego udało mi się dowiedzieć moimi specjalnymi sposobami, że dreadlord ma mieć kilka opcji złożenia, więc może będzie inna głowa/broń/coś-co-komuś-niepasuje
:D

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Dreadlord jest z dupy. Ogólnie obawiałem się o te nowe figurki obserwując nowości z innych armii, ale nie jest tak źle. Bohater kompletnie skopany (i nie pomoże mu ani inne malowanie ani zmiena broni ani nawet oskalpowanie), co jest w sumie normą u DE (które imo nie mają ani ładnych czarodziejek ani lordów) ale za to regiment i boss jak zwykle na poziomie. Postęp jest widoczny w porównaniu do starych korsarzy, którzy jak tak teraz patrzę są chyba najsłabszym (wizualnie) regimentem DE. Na szczęście przy obecnej dużej liczbie firm znalezienie bohaterów to nie problem :P

Ciekaw jestem rycerzy.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Wy się cieszcie że nowa edycja wychodzi, a nie już pierwsze figurki i zrzędzenie. Poza tym zawsze możecie grać starymi figsami jak te za brzydkie i skopane :D. Więcej entuzjazmu ludzie będziemy mordować, palić i grabić ~!!! XD
Obrazek

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Ci korsarze są jacyś prze*ebani. Wyglądają jakby mieli conajmniej 6WS, 4S i siali terror. Ale to dobrze, tyle tylko, że te naprawdę elitarne piechty będą się przy nich prezentować mizernie. Mimo wszystko, w tym oddziale nie przeszkadza mi nic, włączając w to ośmiornicę. Klimat totalny.
Lord ssie, przynajmniej na zdjęciu, jak już kilka osób napisało. Nic więcej nie mam na jego temat do powiedzenia.
A ten fragment artu z (chyba) nowego booka jest po prostu orgazmiczny. Wszystko wskazuje na to, że modły zostaną jednak wysłuchane. :wink:
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

korsarze zajebiści :D

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Lipa ci korsarze, a o bohaterze nic nie powiem, bo szkoda slow. Korsarze
wygladaja jak regiment wampirow.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

ajpinus pisze:Lipa ci korsarze, a o bohaterze nic nie powiem, bo szkoda slow. Korsarze
To było pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło na myśl jak ich zobaczyłem VC + DE w jednym :P. Moim zdaniem to dobrze w końcu to MROCZNE ELFY i mają być groźne z wyglądu. Dodatkowo korsarze z Czarnej Arki siali terror na morzu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Tak gadacie o samych figsach, lepiej powiedzielibyście co sądzicie o tym co jest napisane nad fotką regimentu. Dla tych co nie rozumieją/nie chce im się czytać, jest tam napisane, że korsarze będą mieli różne opcje uzbrojenia, w tym 2nd hw, handbow ( o0 ), shield.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

tarcz na pewno nie beda mieli
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ajpinus pisze:Lipa ci korsarze, a o bohaterze nic nie powiem, bo szkoda slow. Korsarze
A jak ma wyglądać człowiek (elf), który miesiącami żegluje po często zimnych i sztormowych morzach północy odżywiając się nade spartańsko, często zepsutą żywnością ? :P

A co do tekstu - ktoś już chyba wspominał o tym, że korsarze będą mieli 3+ save :p Ale tak to wszyscy się raczej skupiali na obrazkach :D

A co do elitarności. Ja myślę, ze z handbowem (zwłaszcza, że nie jest powiedziane że będzie miał 8' zasięgu :P ), tarczą i sdc czyli 3+ save, strzelaniem, dwoma atakami i być może jakąś specjalną zasadą - spokojnie będzie można ich uznać za elitarną piechotę :p

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Tylko ze osoba z d.net (voodoo jakostam - mial dostep do ksaizki) mowi albo raczej sugeruje ze nie bedzie tarcz i w opisie jest blad.

chyba w temacie: nowe zdjecia DE.

Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

Jak nie cierpię plastików to muszę przyznać, iż GW zaczyna robić je coraz lepiej. Elfy też nie należą do moich ulubieńców, ale nowe DE wyglają bardzo dobrze.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ritchie pisze: Ja myślę, ze z handbowem (zwłaszcza, że nie jest powiedziane że będzie miał 8' zasięgu :P ), tarczą i sdc czyli 3+ save, strzelaniem, dwoma atakami i być może jakąś specjalną zasadą - spokojnie będzie można ich uznać za elitarną piechotę :p
albo dwa ataki albo strzelanie jak to sobie wyobrazasz zeby wzieli w rece dwie bronie kusze i jeszcze tarcze?
Jednakze korsarze na pewno nie beda mieli tarcz a z tych broni z pewnoscia nie wezma wszystkiego na raz wydaje mi sie ze albo 2 bronie albo kusza
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A mi, że jednak 2 gronie i handbow... Co do tarczy też się zgadzam. Sądzę, że ten handbow to nic spejalnego (chociaż nie mówię, iż nie chciałbym go mieć :) ) 8 cali, 2x mulitple shot, st 3. Tak mi się wydaje...
Oczywiście zgadywanie, zgadywniaem, a jak będzie zobaczymy...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Ktos cos spekulowal o 12 calach. jaby bylo to 12 cali to byliby postrachem kazdego fasta. Z 8 jest nieco ceizej ale dalej wykonalne :wink:

Zablokowany