VC 2350 na turniej
VC 2350 na turniej
Vampire lord - 420
dreadlance
crown of damned
red fury
darc acolyte
nightmare
vampire - 185
lord of death
dispell
dispell
vampire - 208
darc acolyte
dispell
dispell
nightmare
wight king - 225
bsb
drakenhoff banner
skeleton warriors x 10
skeleton warriors x 10
zombie x 20
muzyk
grave guard x 24
fcg
war banner
black guard x 8
fcg
royal standard of strigos
cairn wraiths x 5
vargulf
power pool: 8, dispell pool: 5, 77 modeli
lord z autohitem i red fury dajacym mu dodatkowy atak (autohit) za kazda rane jest sam wstanie nabic 6-7 ran. siedzi w oddziale BK razem z kolejnym wampirem. oddzial ma hate wiec sa dosc skuteczni w walce. dodatkowo oba vampiry to magowie wiec mozna dowskrzeszac ewentualne ubytki
pieszy wampir idzie w klocku gg wraz z bsb. po bokach ma 2 dziesiatki szkieletow i stara sie dowskrzesic co ture 3d6 szkieletow
reszta ma spelniac zadania wg sytuacji na stole
dreadlance
crown of damned
red fury
darc acolyte
nightmare
vampire - 185
lord of death
dispell
dispell
vampire - 208
darc acolyte
dispell
dispell
nightmare
wight king - 225
bsb
drakenhoff banner
skeleton warriors x 10
skeleton warriors x 10
zombie x 20
muzyk
grave guard x 24
fcg
war banner
black guard x 8
fcg
cairn wraiths x 5
vargulf
power pool: 8, dispell pool: 5, 77 modeli
lord z autohitem i red fury dajacym mu dodatkowy atak (autohit) za kazda rane jest sam wstanie nabic 6-7 ran. siedzi w oddziale BK razem z kolejnym wampirem. oddzial ma hate wiec sa dosc skuteczni w walce. dodatkowo oba vampiry to magowie wiec mozna dowskrzeszac ewentualne ubytki
pieszy wampir idzie w klocku gg wraz z bsb. po bokach ma 2 dziesiatki szkieletow i stara sie dowskrzesic co ture 3d6 szkieletow
reszta ma spelniac zadania wg sytuacji na stole
Glupota na generale ? Nie zdasz w najwazniejszym momencie. Zawsze tak jest.koral pisze: Vampire lord - 420
dreadlance
crown of damned
red fury
darc acolyte
nightmare
Slabo widze to wskrzeszanie 3D6 szkieletow. Jak zamierzasz dysponowac kosci powera? Lord uzywa 3 swoich. Ten wamp uzywa 2 swoich i 2 bazowych? A nastepny wamp tylko swoich dwoch? Nawet na 4 kosciach nie widze 3 udanych wskrzeszen szkieletow co ture.koral pisze: vampire - 185
lord of death
dispell
dispell
Warto doinwestowac w tego konika z bardingiem, zeby chlopak mial save na 2+. Nawet jesli gosc ma stac w piechocie. Zawsze jest bezpieczniejszy a duzo to nie kosztuje.koral pisze: wight king - 225
bsb
drakenhoff banner
Skoro zamierzasz powiekszac oddzialy, to warto poszukac 40 pkt na FCG do tych klocuszkow.koral pisze: skeleton warriors x 10
skeleton warriors x 10
nie warto brac drewna do lasu. Zombie latwo wyczarowac, wiec szkoda na nie punktow. Lepiej juz wziac maly odzial ghouli.koral pisze:zombie x 20
muzyk
BK z dwoma wampirami w srodku to lakomy kasek. Nie boisz sie, ze ktos wykorzysta tego hate'a zeby Cie wyprowadzic w pole i wtedy zrobic kanapke?koral pisze: black guard x 8
fcg
Polecam upgrade Banshee. Naprawde czesto bardzo pomaga.koral pisze:
cairn wraiths x 5
zaryzykuje, poki co jeszcze nigdy glupota na Ld 10 mnie nie zawiodla. wiem ze to dosc ryzykowne ale czasem tak trzebabless pisze:Glupota na generale ? Nie zdasz w najwazniejszym momencie. Zawsze tak jest.koral pisze: Vampire lord - 420
dreadlance
crown of damned
red fury
darc acolyte
nightmare
ma lord of death wiec bedzie wskrzeszal na 3+, nie twierdze ze bedzie zawsze wychodzilo ale warto zaryzykowac bo przy dobrych rzutach (5,6) przeciwnik moze albo wpuscic albo urzyc 2 kosci na rozproszenie. a sam wampir bedzie urzywal swojej 1 kosci + 2 z podstawki. jak mozna zauwazyc nie jest to rospiska stricte czarujacabless pisze:Slabo widze to wskrzeszanie 3D6 szkieletow. Jak zamierzasz dysponowac kosci powera? Lord uzywa 3 swoich. Ten wamp uzywa 2 swoich i 2 bazowych? A nastepny wamp tylko swoich dwoch? Nawet na 4 kosciach nie widze 3 udanych wskrzeszen szkieletow co ture.koral pisze: vampire - 185
lord of death
dispell
dispell
myslalem o tym ale jednak wole miec dwa pelnowartosciowe oddzialy do walki czyli gg z regenka (duzo trudniej to zniszczyc niz kawalerie) i kawalerie ze wsparciem vampirow a wight sam sie doskonale broni, ma o 1 Wo wiecej niz wampir no i T5 a w CC AS 3+ (od tej edycji mozna miec przeciez i banner i shield w rekubless pisze:Warto doinwestowac w tego konika z bardingiem, zeby chlopak mial save na 2+. Nawet jesli gosc ma stac w piechocie. Zawsze jest bezpieczniejszy a duzo to nie kosztuje.koral pisze: wight king - 225
bsb
drakenhoff banner
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
podzielam po czesci twoje watpliwosci co do wskrzeszania wiec wole nie dawac przeciwnikowi dodatkowych darmowych 100 pkt za stracone bannerybless pisze:Skoro zamierzasz powiekszac oddzialy, to warto poszukac 40 pkt na FCG do tych klocuszkow.koral pisze: skeleton warriors x 10
skeleton warriors x 10
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
moze i nie warto jednak mam tylko 8 PD wiec na wszystko mi kosci nie starczy a duzo latwiej zrobic duzy oddzial zombie majac podstawe 20 niz zaczynajac od 0bless pisze:nie warto brac drewna do lasu. Zombie latwo wyczarowac, wiec szkoda na nie punktow. Lepiej juz wziac maly odzial ghouli.koral pisze:zombie x 20
muzyk
hate to jeszcze nie frenzy przeciez nie musze wszarzowywac w jakies podejrzane miescebless pisze:BK z dwoma wampirami w srodku to lakomy kasek. Nie boisz sie, ze ktos wykorzysta tego hate'a zeby Cie wyprowadzic w pole i wtedy zrobic kanapke?koral pisze: black guard x 8
fcg
banshee jest silana jak sa 2 kolo siebie a ponadto przetestowalem w ostatnich 10 biwach ze 5 wrathow robi rzeznie i wole nie tracic 2 atakow z sila 5 na korzysc (dobrego) krzyku bo na turniejach zawsze okazuje sie ze gram przeciw krasiom lub zawsze genek jest w zasiegu i krzyk okazuje sie byc malo skuteczny lub (jak zauwazyles wczesniej) rzut nie pojdzie wtedy kiedy nie trzeba. pozatym...brak punktowbless pisze:Polecam upgrade Banshee. Naprawde czesto bardzo pomaga.koral pisze:
cairn wraiths x 5
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
-
- "Nie jestem powergamerem"
Owszem, hate to nie frenzy, ale o ile się nie myle, to oddziały z hatem MUSZA gonic przxeciwnika, co moze sie podobnie skonczyc jak w przypadku frenzy.
musza gonic to prawda ale nie musza szarzowac wiec jak sytuacja bedzie podejrzana to w przeciwienstwie do frenzy nie musze jechac a odnosnie poscigu. mysle ze jak bede scigal przeciwnika to dojade do konca stolu lub za niego chyba ze z jakiegos powodu bede stal i czekal az przeciwnik przyjdzie do mnie (ale to sytuacja ktorej raczej nie przewiduje)Devil Kacper pisze:Owszem, hate to nie frenzy, ale o ile się nie myle, to oddziały z hatem MUSZA gonic przxeciwnika, co moze sie podobnie skonczyc jak w przypadku frenzy.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
To dlaczego dalej piszesz tak samokoral pisze:wiem, gupio wyszloCeledor11 pisze:Nie mogles napisac tego wszystkiego w jednym poscie...?
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
rozwazam zamiane jednego vampira na scouta z terrorem:
zamiast:
vampire - 208
darc acolyte
dispell
dispell
nightmare
wstawie:
vampire - 200
hunter in the dark
supernatural horror
flayed hauberk
dispell scroll
ponadto zdejme jednegoo GG oraz muzyka GG i wstawie do rozpiski jednego BK. zamiana da mi kolejna opcje do wykorzystania w postaci scouta\terrorysty ktory moze siac ferment na tylach wroga lub moge dopiac go do ktoregos z oddzialow pieszych. ponadto wypinam jednego hero z oddzialu BK co powoduje ze w przypadku zlego obrotu sytuacji strace mniej punktow. mysle ze strata 1 scrolla i jednego PD nie jest w tej sytuacji mocno bolesna
zamiast:
vampire - 208
darc acolyte
dispell
dispell
nightmare
wstawie:
vampire - 200
hunter in the dark
supernatural horror
flayed hauberk
dispell scroll
ponadto zdejme jednegoo GG oraz muzyka GG i wstawie do rozpiski jednego BK. zamiana da mi kolejna opcje do wykorzystania w postaci scouta\terrorysty ktory moze siac ferment na tylach wroga lub moge dopiac go do ktoregos z oddzialow pieszych. ponadto wypinam jednego hero z oddzialu BK co powoduje ze w przypadku zlego obrotu sytuacji strace mniej punktow. mysle ze strata 1 scrolla i jednego PD nie jest w tej sytuacji mocno bolesna
Nie inwestowalbym w szkielety, w tej edycji wypadaja dosyc blado.
Zawsze mozesz zabrac dyszki ghulli ktore mozesz wskrzeszac tak samo dobrze a jest jeszcze ghulkin.
Bohaterowie tacy sobie sredni, zwykle jak skladam herosow to robie po polowie klepaczy z lataniem/ bieganiem i magow ktorzy i tak stoja wycofani z tylu. Takie laczenie maga z wojownikiem jest takim sobie wyjsciem. IMO.
Zawsze mozesz zabrac dyszki ghulli ktore mozesz wskrzeszac tak samo dobrze a jest jeszcze ghulkin.
Bohaterowie tacy sobie sredni, zwykle jak skladam herosow to robie po polowie klepaczy z lataniem/ bieganiem i magow ktorzy i tak stoja wycofani z tylu. Takie laczenie maga z wojownikiem jest takim sobie wyjsciem. IMO.
w sumie tylko lorda mozna nazwac mago-wojownikiem
reszta to zwykli wojownicy. nie lubie trzymac bohaterow z tylu szczegolnie ze w tej edycji ci "magowie" sa calkiem skutecznymi wojownikami. ghuli nie wystawiam bo...ich nie mam a ponadto mimo wszystko wole szkielety, niestety nie starczylo mi pkt na wlocznie bo to idealna opcja dla szkieletow (nowe szkielety sa duzo lepsze od zeszloedycyjnych: te same staty, lepiej wyposazeni, tansi i moga miec magiczny banner), w ghulach brakuje mi sztandaru.
sredni bohaterowie? moze nosiciel scrolli![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
lord sam sie moze przebijac. lanca z autohitem, potem rani na 2+ (najczescie) i wchodzi red fury czyli najczesciej kolejne 3 autohity z sila 7 wiec jako wojownik radzi sobie niezle. ponadto AS na 3+ i Ward na 4+ ponadto mag 3lvl. testuje go od 6-7 bitew i zawsze robi ostre kuku niezaleznie czy to piechota czy to kawaleria
wight jest idelanym bsb- T5, 3W i killing blow
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
reszta to zwykli wojownicy. nie lubie trzymac bohaterow z tylu szczegolnie ze w tej edycji ci "magowie" sa calkiem skutecznymi wojownikami. ghuli nie wystawiam bo...ich nie mam a ponadto mimo wszystko wole szkielety, niestety nie starczylo mi pkt na wlocznie bo to idealna opcja dla szkieletow (nowe szkielety sa duzo lepsze od zeszloedycyjnych: te same staty, lepiej wyposazeni, tansi i moga miec magiczny banner), w ghulach brakuje mi sztandaru.
sredni bohaterowie? moze nosiciel scrolli
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
lord sam sie moze przebijac. lanca z autohitem, potem rani na 2+ (najczescie) i wchodzi red fury czyli najczesciej kolejne 3 autohity z sila 7 wiec jako wojownik radzi sobie niezle. ponadto AS na 3+ i Ward na 4+ ponadto mag 3lvl. testuje go od 6-7 bitew i zawsze robi ostre kuku niezaleznie czy to piechota czy to kawaleria
wight jest idelanym bsb- T5, 3W i killing blow
wiem, to super opcja ale obawiam sie grac na turnieju tylko z 2 scrollamiMatis99 pisze:Jeśli już robisz scouta-terroryste, to zamiast dispell scrolla daj mu talisman of lycni i słomke. Zawsze sobie pobiega, a trzy ataki z S 6 to już coś.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)