Szarża na skirmish czesciowo w lesie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Szarża na skirmish czesciowo w lesie
Mam pytanie sytuacja wyglada tak mam klocek errantów che nimi szarżowac do salamander czesciowo w lesie. Sytuacja wyglada tak ze szarżuje sie do najbliższego najbliższasalamandra była w lesie a na podobnym dystansie poza lasem jeśli szarżuje do lasu to nei doajadę jeśli dotej na pustym polu to tak sędzia kazał rzucić na 4+ do której szarzuje (wypadło do tej w lesie i spaliłem szarże).
teraz pytanie gdzie powinienem szarżowac tam gdize dojade czy tam gdize nei dojadę pozatym o ile pamietamto salamandry w lesie nawet nie widziałem to czy mogłem wogóle ją brac pod uwage najbliższego skirmisha?
teraz pytanie gdzie powinienem szarżowac tam gdize dojade czy tam gdize nei dojadę pozatym o ile pamietamto salamandry w lesie nawet nie widziałem to czy mogłem wogóle ją brac pod uwage najbliższego skirmisha?
nie zauważyliście przypadkiem że większość zasad jest sprzeczna z obowiązującymi zasadami logiki?... jak gram w WFB to czasami opadają mi ręce. Tak jak w tym przypadku, skoro cześć oddziału była w lesie to oddział szarżujący nie powinien widzieć tej części oddziału tylko ta która z lasu wystaje (tak chyba działa wzrok) więc logicznym jest że powinni szarżować na tą wystająca cześć skoro była w zasięgu... grając od 15 lat w RPG nasuwają mi się takie właśnie refleksje żeby grać w jak najbardziej logiczny sposób no i w jak najbardziej przyjemny... a niektóre z durnych zasad całkowicie to uniemożliwiają... dlatego nie gram w turniejach...
Koniec gadaniny
moim zdaniem jak najbardziej powinieneś zaszarżować na oddział w miejscu w którym wystawał z lasu
amen
nawet jak to by było sprzeczne z zasadami 
Koniec gadaniny

Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar

http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar

- Paraszczak
- Falubaz
Bez kitu, jestem przekonany, ze jesli szarza na najblizszy model doprowadzi do jej spalenia (np przez wplyw terenu) to mozna szarzowac na jakis dalszy model. Chodzi o cos w rodzaju najblizszy mozliwy.Shino pisze:do najblizszego modelu. najblizsza nie jest tak do ktrtoej najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Najbliższy szarżowalny model.
Nic nowego ani ciekawego.
Problem "niiewidzialnego, nieszarżowalnego skirmiszera" też stary jak świat.
Nic ciekawego.
"Move along, nothing to see here"
Shino znów ma sesję, więc przestawianie literek utrudnia zrozumienie jego wypowiedzi.Shino pisze:do najblizszego modelu. najblizsza nie jest tak do ktrtoej najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
Nic nowego ani ciekawego.
Problem "niiewidzialnego, nieszarżowalnego skirmiszera" też stary jak świat.
Nic ciekawego.
"Move along, nothing to see here"
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
toz to przeciez napisalemParaszczak pisze:Bez kitu, jestem przekonany, ze jesli szarza na najblizszy model doprowadzi do jej spalenia (np przez wplyw terenu) to mozna szarzowac na jakis dalszy model. Chodzi o cos w rodzaju najblizszy mozliwy.Shino pisze:do najblizszego modelu. najblizsza nie jest tak do ktrtoej najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
No właśnie... tak nie za bardzo było wiadomo co napisałeś..Shino pisze:]toz to przeciez napisalem

Don't worry bro, I'm often misunderstood myself...

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Paraszczak
- Falubaz
Co prawda, to prawda. Posty Shina omijam szerokim łukiem. Nie dość, że tego jest trylion, to większość po chińsku. Czytam najwyżej co piąty i to tylko wtedy, kiedy muszę.
- Paraszczak
- Falubaz
Trafiłes w sedno! Czytam, czytam...i nie wiem!
Zacznij używać polskich liter i znaków interpunkcyjnych, to pewnie się dowiem.
pzdr: JP
Zacznij używać polskich liter i znaków interpunkcyjnych, to pewnie się dowiem.
pzdr: JP