Szarża na skirmish czesciowo w lesie

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Szarża na skirmish czesciowo w lesie

Post autor: Ice-T »

Mam pytanie sytuacja wyglada tak mam klocek errantów che nimi szarżowac do salamander czesciowo w lesie. Sytuacja wyglada tak ze szarżuje sie do najbliższego najbliższasalamandra była w lesie a na podobnym dystansie poza lasem jeśli szarżuje do lasu to nei doajadę jeśli dotej na pustym polu to tak sędzia kazał rzucić na 4+ do której szarzuje (wypadło do tej w lesie i spaliłem szarże).

teraz pytanie gdzie powinienem szarżowac tam gdize dojade czy tam gdize nei dojadę pozatym o ile pamietamto salamandry w lesie nawet nie widziałem to czy mogłem wogóle ją brac pod uwage najbliższego skirmisha?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

do najblizszego modelu. najblizszy jest ten do ktorego najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, o 22:03 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

a co jeśli sa na identycznym dystansie?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Ice-T pisze:a co jeśli sa na identycznym dystansie?
jak odleglosc jest taka sama to mozesz sobie wybrac

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

nie zauważyliście przypadkiem że większość zasad jest sprzeczna z obowiązującymi zasadami logiki?... jak gram w WFB to czasami opadają mi ręce. Tak jak w tym przypadku, skoro cześć oddziału była w lesie to oddział szarżujący nie powinien widzieć tej części oddziału tylko ta która z lasu wystaje (tak chyba działa wzrok) więc logicznym jest że powinni szarżować na tą wystająca cześć skoro była w zasięgu... grając od 15 lat w RPG nasuwają mi się takie właśnie refleksje żeby grać w jak najbardziej logiczny sposób no i w jak najbardziej przyjemny... a niektóre z durnych zasad całkowicie to uniemożliwiają... dlatego nie gram w turniejach...

Koniec gadaniny :) moim zdaniem jak najbardziej powinieneś zaszarżować na oddział w miejscu w którym wystawał z lasu :D amen :) nawet jak to by było sprzeczne z zasadami ;)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Shino pisze:do najblizszego modelu. najblizsza nie jest tak do ktrtoej najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
Bez kitu, jestem przekonany, ze jesli szarza na najblizszy model doprowadzi do jej spalenia (np przez wplyw terenu) to mozna szarzowac na jakis dalszy model. Chodzi o cos w rodzaju najblizszy mozliwy.

Awatar użytkownika
Chmura
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Chmura »

Tez tak uwazam. A jesli w dodatku bylo tak jak mowisz Ice-T ze tej salamandry w lesie nie widziales to poprostu jedynym mozliwym celem szarzy byla ta co z lasu wystawala.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Najbliższy szarżowalny model.
Shino pisze:do najblizszego modelu. najblizsza nie jest tak do ktrtoej najmniej ruchu zuzyjesz zeby dojechac....
Shino znów ma sesję, więc przestawianie literek utrudnia zrozumienie jego wypowiedzi.
Nic nowego ani ciekawego.
Problem "niiewidzialnego, nieszarżowalnego skirmiszera" też stary jak świat.
Nic ciekawego.
"Move along, nothing to see here"
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Paraszczak pisze:
Bez kitu, jestem przekonany, ze jesli szarza na najblizszy model doprowadzi do jej spalenia (np przez wplyw terenu) to mozna szarzowac na jakis dalszy model. Chodzi o cos w rodzaju najblizszy mozliwy.
toz to przeciez napisalem

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze:]toz to przeciez napisalem
No właśnie... tak nie za bardzo było wiadomo co napisałeś.. :wink:
Don't worry bro, I'm often misunderstood myself... ;)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Co prawda, to prawda. Posty Shina omijam szerokim łukiem. Nie dość, że tego jest trylion, to większość po chińsku. Czytam najwyżej co piąty i to tylko wtedy, kiedy muszę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nawet nie wiesz co tracisz...

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Trafiłes w sedno! Czytam, czytam...i nie wiem!
Zacznij używać polskich liter i znaków interpunkcyjnych, to pewnie się dowiem.

pzdr: JP

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Czyli sedzia jeszcze mi wała opchnoł ;/... policze sie z nim :D

dzieki guys

ODPOWIEDZ