Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Na GW Baltimore jest premiera ksaizki, wiec po GT BT nie bedzie plotek a same fakty, wszystkie fakty, chyba ze ludzie pozapominaja dokladnych kosztow itp przedmiotow dzialania , casting value etc. Ale wtedy to juz bedzie 100% prawdy.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

To niech sobie porobią notatki :P

Czyli git. De facto jak wklepią na forum odp. dane to 15 rano za miesiąc będzie można już ruszyć do Ulthuan i zrobić rozpoznanie walką :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Ano zgadza sie :wink:

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

pytanko do szamana :-P
jak tam z harpiami będzie :wink: ?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Szamana właśnie coś nie ma ostatnio w temacie, co mnie trochę martwi. No ale pewnie zajęty albo coś :roll:

Ja mam takie pytanko, bo jak pewnie wiadomo Cult of Pleasure przestaje obowiązywać po premierze AB, w takim razie przedmioty magiczne (Draich, ward 4+, różdżka, etc.) też nie obowiązują, idąc dalej tym tropem przedmioty za Albion także odchodzą w niepamięć. Mam rację?

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

tak, ale bedzie nowy list magicznych przedmiotow, takze nie ma cos ie przejmowac. najbardziej boli koniec CoS...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

O przedmioty bym sie nie martwil. W ostatnich podrecznichach byly rock solid, wiec bedzie git.

Harpie to ciekawa sprawa. W sumie harpie i shades, jako jednostki wsparcia.

Zwracam uwage na to, ze na 95% rydwany straca 2 na slot. Bg( najprawdopodobniej) trafia do speciala. Takze bedzie to koszmarnie zatloczony slot. No wlasnie i co stanie sie z harpiami i shade'ami. Ta mala tajemnice moglby nam zdradzic Szaman :wink:

O DR nie mowie, bo nie wierze w to ze trafia do speciala, bez reformy konstrukcji armii jak u HE.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Faktycznie, najbardziej szkoda CoS, ale w domu dalej będę tym pogrywał ;)

Odrębnej konstrukcji army lista (jak u HE) zaprzeczył, z tego co pamiętam, Harry. Niemniej wybór jednostek będzie dość szeroki.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

to, ze konstrukcja C:S:R zostanie ta sama to wiadomo od 'zawsze'.

Ciekawe jest jak Gav rozwiazal sprawe 'smieci', w zwiazku z zatloczeniem panujacym w slocie special.... :?: A harpie i hsady to sa moje ulubione jednostki.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

może core [-o< ?

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

aj wątpię. Nie wiem co o tym myśleć. Na pewno nie będzie tak, że BG wejdą w speciale, a rydwan się w nich nie rozdwoi bez innych zmian. Logiczna byłaby w tym przypadku zmiana kompozycji c-s-r, ale skoro tego nie będzie na 95% to pewnie coś spadnie do corów. Na harpie czy shadów bym nie liczył - raczej stawiałbym na egzekutorów.

Coś czuję, że rydwan stanie się niepotrzebnym gratem.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a ja mysle że ze speciali o ile cos spadnie do corow to tak jak w imperium z flagelanami, w stylu masz tak jakiegos pipczonga albo przedmiott magiczny czy zdolnosc to jacys tam leszzce 1 na armie sa corem. BG mysle spada do speciala.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Na spadek czegokolwiek do cora to ja raczej bym nie liczył, Mroczne Elfy to z założenia rasa elitarna więc będzie dużo jednostek elitarnych. Co do rydwanu to na pewno przestanie być tak często wystawiany jak obecnie, ale ja bym tam tak od razu go nie skreślał, z dwoma dodatkowymi atakami i hatem będzie naprawdę silną jednostką, można by nawet powiedzieć, że będzie to jeden z najsilniejszych rydwanów w grze.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Można równie dobrze powiedzieć, że DE obecnie są najmocniejszą armią ale chyba nie o to chodzi :roll:
Nie będzie najsilniejszym, może co najwyżej nie będzie najsłabszym, głupota czyni go dalej tak samo przewidywalnym jak teraz : X

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Fakt: głupota będzie dalej boleć, ale póki co rydwan sprawdza mi się lepiej niż COK, więc ja nie zamierzam z niego tak szybko zrezygnować.
A mówiąc, że będzie jednym z najsilniejszych chodziło mi o siłę przebicia, a nie o to że jest najlepszy. Głupota i ruch 7 znacznie ograniczają jego możliwości.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Przewaga COC nad COK jest tylko jedna. Masz 2 COC w 1 slocie. Po nadejsciu nowego armybooka COC bedzie sie nadawal jedynie jako mount pod bohatera.

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Prosto z WarSeer`a:

1.The DE dragon's breath is weaker (a common trend, it seems) BUT now it allows NO armor saves.

2.CoB can join witches and this makes them unbreakable, and it makes ALL friendly units in 24'' reroll to wound

3.CoB gives +1A on charge to executioners, assassins, witches and black guard.

4.Rxbows shoot at 24'' range, have AP and multishoot x2, they keep the - for multishoot though.

5. All elites are 5+

6.Black Guards have 2A, stubborn eternal hate and possibly F4+Albeard

7.RepeaterBT have the following rules:

a. If you don't move you may choose between a single St6 hit, no AS causing 1d3 wounds, or 6 different bolts at St4 with AP, range is 48''
b. IF you move you may multishoot x2 (think 12bolts with the usual -1 to hit) at range 24'', St3, NO AP, and ALL the usual negative modifiers (-1to move, -1 for multishoot, -1 for long range, etc)

ile z tego jest prawda to juz inna historia.. ale ponoc to nowe

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

To muszę z sibie trochę zrobić idiotę... Co to CoB?

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Cauldron of Blood zapewne.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

zuo , czyste zuo :)
Jeśli s3 na smoku no sv ok ale jeśli s2 to już crap. W takim wypadku bym wolał s4 z normalnymi savami zamiast s2 no sv
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Zablokowany