Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Mam mieszane uczucia co do moich starych cok... sprzedać i kupić nowych czy zostawić, kupić nowych i skonwertować...

Dla mnie hydra jest świetnie zrobiona, ba jestem prawie pewny, że ją kupię.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

No ja nie mam nic przeciwko czytaniu "głupot" zwłąszcza jak są to przepychanki przyjacielskie z high elfami. Ale idąc trendem zamykania proszę tak dalej zamykać , wszystko niech nie będzie niczego jak już przedmówca jeden powiedział. Zamknąć pozostałe tematy. Powiem nawet więcej zamknąć wszystkie fora, a na koniec zamknąć BP.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a będzie można zamówić przez mailorder same coldy ? Czy raczej nie da rady już ? bo się w tym zbytnio nie orientuję, ale coś ostatnio były narzekania iż zniesiono tą opcję.

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Mile zaskakuje piesza sorka, od wersji na CO o niebo lepsza. Coki też w sumie udane, nie licząc łebków i statycznych pozycji rycerzy- ale to kwestia sklejenia :) Ładniejsza też hydra, pewnie się na nią skuszę, ale poganiacze wydają się nieudani

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Głupoty, a dyskusje (niewulgarne, a wręcz przyjacielskie) dotyczące fluffu, które przy tym są dosyć zabawne mi nie przeszkadzają...

Ale żeby zaraz nie padł szantaż, że ja spamuje i jeszcze jeden taki wybryk i koniec tematuu, to powiem, że mi się ********** (wycenzurowałem, żeby nie zamknięto zaraz tematu) podobają wszystkie figsy oprócz dreadlorda pieszego... I nie wiem co wam tak przeszkadza w Cokach lub hydrze (znaczy wiem, ale mi to nie przeszkadza :D )...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No ja nie mam nic przeciwko czytaniu "głupot" zwłąszcza jak są to przepychanki przyjacielskie z high elfami
A ja na przykład mam. Żeby znaleźć linka do nowych fotek muszę się przedrzeć przez 2 strony twórczości ludzi mających zdecydowanie zbyt wiele wolnego czasu. Czemu nie można założyć osobnego tematu o takich rzeczach i tam się przyjacielsko popychać do woli?
Mam mieszane uczucia co do moich starych cok... sprzedać i kupić nowych czy zostawić, kupić nowych i skonwertować...
Zalezy, ile ich masz. Ale raczej polecałbym zostawić i dokupić nowych. Jednakże pozostaje później problem łączenia nowych CO ze starymi. Imo dosyć głupio będzie wyglądało, gdy połowa rycerzy jeździ na nowych jaszczurach, a połowa na starych.
a będzie można zamówić przez mailorder same coldy ? Czy raczej nie da rady już ?
Jeżeli będą metalowe figsy na nowych CO, to pewnie będzie można je kupić z MO. Jeżeli nie, to raczej nie widzę takiej możliwości. Tak samo, jak nie ma w MO koników z rydwanu do HE. Ja sobie kupię nowych rycerzy, ale posadzę ich na metalowe CO z V edycji, by się ładnie komponowali z resztą armii.
I nie wiem co wam tak przeszkadza w Cokach lub hydrze (znaczy wiem, ale mi to nie przeszkadza
Mnie się nowa hydra bardzo podoba. COK też - w rycerzach fajne jest to, że nawiązali trochę do motywów z III, IV i V edycji w zakresie zdobień i dodatków. Te figsy nie są już takie sterylne jak VI edycyjne, a mają kilka fajnych elementów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Jankiel pisze:
Zalezy, ile ich masz. Ale raczej polecałbym zostawić i dokupić nowych. Jednakże pozostaje później problem łączenia nowych CO ze starymi. Imo dosyć głupio będzie wyglądało, gdy połowa rycerzy jeździ na nowych jaszczurach, a połowa na starych.
Czy ja wiem w końcu nie wszystkie jaszczurki mają wyglądać jak klony :P mogli je mieć z różnych regionów :P dlatego inny wygląd. JA tam zostawiam starą szóstkę i dokupuję nową.
Obrazek

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Garbin »

A ja powiem cos takiego: widzialem nowego WD i tam jak byk stoi, ze nowe DE beda na AUGUST. Cala strona takiej zajawki. :) Moze to juz bylo napisane - nie znalazlem osobiscie.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Garbin pisze:A ja powiem cos takiego: widzialem nowego WD i tam jak byk stoi, ze nowe DE beda na AUGUST. Cala strona takiej zajawki. :) Moze to juz bylo napisane - nie znalazlem osobiscie.
Pewnie jakaś ściema :P

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Ej, on nas chyba wrabia. Nieeee, takiego kitu sobie wcisnąć nie dam!

;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Z czarodziejką i Malusem 14 a jak chce doliczyć na rydwany to 18.[/code]

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Proponuje Ci sprzedac... ja moja 5 z COmmand groupem chyba niedlugo wrzucam na allegro, te 7 edycyjne bardziej mi sie podobaja, duzo bardziej, za kase ktora dostane doloze do 40 zl max i mysle ze nowa piatke bede w stanie kupic ;)

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Ritchie pisze:
Garbin pisze:A ja powiem cos takiego: widzialem nowego WD i tam jak byk stoi, ze nowe DE beda na AUGUST. Cala strona takiej zajawki. :) Moze to juz bylo napisane - nie znalazlem osobiscie.
Pewnie jakaś ściema :P
Ja tam nie wim czy sciema.. WD wygladal na prawdziwy.. :P Na czerwiec byl. Mozecie nie wierzyc, ale mam wglad do kilku dziwnych rzeczy ze wzgledu na mieszkanie w Londynie. Menager sklepu GW w ktorym bywam pokazywal mi nowego WD a tam bylo napisane, ze DE "on august". Czytalem juz podr, do 5ed. WH40k, bo tez go maja, wiec wacza tylko wola czy wierzycie. :)

Powiadomilem was, bo chce, zebyscie sie cieszyli razem ze mna. To, ze to moj pierwszy post na BP, nie oznacza, ze jestem niewiarygodny (tlko troche to sugeruje :P). Glownie grywam w 40tke, a z battlem skonczylem zanimwyszla 7ed. Czekalem dlugo na sensowny ABook dla DE, mam nadzieje, ze gonie zwala. Robcie jak chcecie, ja swoje rzeklem. DE na sierpien! WOW! :)

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Słyszałeś takim, jak ironia? ;)
To, że DE będą w sierpniu wiadomo od marca. Tak więc to żadna nowość.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Fingor pisze:Słyszałeś takim, jak ironia? ;)
To, że DE będą w sierpniu wiadomo od marca. Tak więc to żadna nowość.
Owszem, slyszalem. ;) Tylko, ze ja w WHFB nie siedze juz od dluzszego czasu. W sumie to troche sledzilem wiesci o tym booku, ale jadnak berdziej mnie demony interesowaly i to na nie uwazalem. Niby patrzylem i sprawdzalem, ale jednak jakos przeoczylem wiadomosc o potwierdzeniu daty premiery DE.. :P

Nie poszlo mi to za bardzo... ;)

Anyway, milo, ze "juz" wiecie.. To ja wracam do 40k... :P

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Czarodziejka wygląda miodnie, za to hydra... zdecydowanie za duze głowy. Wiecej nie widac.

IMO powinni troche przegiąć DE bo potem znowu wyjdzie ze najsłabsza armia... :P

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

OK - połączyłam tematy, bo widzę, że jednak macie jeszcze coś konkretnego o nowym AB. Ostrzegam jednak: powtarzający się spam i wulgaryzmy wycinam i zamykam znowu.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

hydra naprawde fajna te głowy zupełnie mi odpowiadają. jak ktoś zaproponowal dobrym posunieciem byłoby wziecie knightow z 6ed. a coldy z 7ed. czarka może być lepsza od tej która teraz jest
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Chyba gdzieś polecialo kilka postów. . .

A tak swoją drogą, ale ten czas ślamazarnie płynie. ..
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Chyba gdzieś polecialo kilka postów
O faktach się nie dyskutuje ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Zablokowany