Wskrzeszanie do jednego modelu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Wskrzeszanie do jednego modelu

Post autor: bless »

Regiment szkieletow zostal zaszarzowany w tyl. Po walce okazalo sie, ze zostal jeden szkielet. Moja tura magii, wskrzeszam szkielety.

Pytanie:

Jak rozumiem, wskrzeszanie do pojedynczego modelu na piechote, ktory nie ma bokow i tylow dopoki nie jest zaangazowany w walke z dwoma wrogimi regimentami od roznych stron oznacza, ze moge dowskrzeszac modele frontem do wroga tak, ze nastepnej turze walki stoje juz przodem do wroga i przez to nie ma on juz tylu. Mam racje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Moim zdaniem nie - jeśli stoisz w walce, nawet jednym modelem, to ma on tył, bok, front. Tylko poza walką taki szkieletor byłby traktowany jak single model. Więc musisz wygrać walkę by się obrócić. Wskrzeszanie nic tu nie zmieni.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Scimitar pisze:Moim zdaniem nie - jeśli stoisz w walce, nawet jednym modelem, to ma on tył, bok, front. Tylko poza walką taki szkieletor byłby traktowany jak single model. Więc musisz wygrać walkę by się obrócić. Wskrzeszanie nic tu nie zmieni.
Chcesz powiedziec, ze szarzujac mozesz wpasc w bok albo tyl single model on foot?

Bo z tego, co ja wiem, to bonus za bok albo tyl na pojedynczym modelu mozesz miec dopiero wtedy, kiedy zaangazujesz go z dwoch stron roznymi regimentami.
W walce z jednym regimentem single model on foot moim zdaniem nie ma boku/przodu/tylu.

A jesli taki szkielet nie ma boku/tylu/przodu, to imho mam dowolnosc wskrzeszania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ale to chyba nie szarza .

Jak bohater na piechote walczy z 2 oddzialami i zabije ten w przodu to chyba niema zasady ktora pozawala mu sie obrocic do drugiego przeciwnika prawda?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Kensiorek pisze: ale to chyba nie szarza .
Nie ma znaczenia. Chodzi o to, ze model on foot nie ma stref.

Kensiorek pisze: Jak bohater na piechote walczy z 2 oddzialami i zabije ten w przodu to chyba niema zasady ktora pozawala mu sie obrocic do drugiego przeciwnika prawda?
Nie musi sie obracac. Automatycznie od razu jest do niego przodem. Nie masz bonusu za bok, jesli pod koniec walki nie stykam sie z dwoma oddzialami (przynajmniej jednym modelem od frontu).
Front single modela konstytuowany jest przez dostawienie do niego pierwszego wrogiego oddzialu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Scimitar pisze:Moim zdaniem nie - jeśli stoisz w walce, nawet jednym modelem, to ma on tył, bok, front. Tylko poza walką taki szkieletor byłby traktowany jak single model. Więc musisz wygrać walkę by się obrócić. Wskrzeszanie nic tu nie zmieni.
Bless pisze:Po walce okazalo sie, ze zostal jeden szkielet. Moja tura magii, wskrzeszam szkielety.
;-)

Co do pytania - imho nie ma przeciwskazań.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Nie. Jeżeli zostaje pojedyńczy heros z całego oddziału który dostał wjazd na flankę, to dalej agresor ma bonus za flankę. Identycznie ze szkieletami.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Racje ma Morrok.
Nie ma zasady, ze jak sie jest zaszarzowanym pojedynczym modelem z dwoch stron, to ma sie bok.
Tylko, ze jak sie dostawi do walki to jest traktowany jak normalny rank-and-file oddzial (i stad zaszarzowany z dwoch stron ma bok).

Czyli dopuki walka sie nie skonczy masz bok.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Single model of foot nie ma stref.

Prawda czy fałsz?

Pojedynczy szkielet jest single model on foot.

Prawda czy falsz?

Wniosek?
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

prawda, prawda

single model on foot zaczyna miec strefy, gdy jest w walce
prawda/falsz?

teraz wniosek? :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Bless, generalnie nie masz racji, a wszyscy inni ją mają :D . Jak szkielet jest zaangażowany w walkę, to ma strefy, tak jak i samotny wampir zaangażowany w walkę a potem zaszarżowany od tyłu czy boku.

Natomiast jeśli zdarzy się taka sytuacja, że masz pojedynczego szkieleta (np z wystrzelanego oddziału), który nie walczy, to istotnie ty decydujesz, gdzie ma mieć front oddział, jak wskrzesisz mu kumpli.

ODPOWIEDZ