MASTER BLASTER 24-25.05.2008 Gorzów Wlkp.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

MASTER BLASTER 24-25.05.2008 Gorzów Wlkp.

Post autor: Sławol »

Pewnie, że ma, Morroku :D Parasolki nie mogły być pominięte :lol: W końcu ściągają pioruny do latarek, by wygenerować 1,2 GW mocy ;) Pamiętasz? :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Ja również chciałem podziękować za wypasiony turniej.
Wszystko na najwyzszym poziomie. Szkoda tylko braku sklepiku, bo dawniej był super. Kawka, kotlecik czy frytki to było to.
Grill tez dawał radę, ale kawy nie zrobili, a poza tym startowali z dużym opóźnieniem.

I jeszcze komentarz do drogi: nie mogę doczekać się Euro2012.
Autostrady jednak rox! Z Legnicy do Krakowa w..2h 10 min.
A z Gorzowa do Legnicy jakimiś krętymi pseudo-drogami krajowymi na których tir za tirem i wyprzedać strach.
Niech się sprężają nasi drogowcy. A fajnie, ze i Wrocław i Poznań będa miały mecze, bo dzięki temu zrobią fajna trasę S-3

Tutaj krótki opis turnieju z punktu widzenia stołu bitewnego:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=227132#227132

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Mam chwilę, to skrobnę coś o moich bitwach :)

1. Moczul DWARFY
Z dwarfami się spoko gra, ale ze standardowymi. Te były przejebane jak dla orkasów. Full shooting. 50 strzelców, 7 maszyn i kowadło :shock:
Próbowałem flanką atakowac, ale nie dało rady. Dosc powiedziec, ze jak 20 savage orkasów sie wychylila zza winkla, to został 1 szereg po ostrzale :D Z drugą dwudziestką było to samo :P Generalnie zapowiadało sie remisowo, ale w 5 turze mój lord na wyvernie wybuchł co kosztowało mnie 515+100 za gienka+76 za fasta który sie z nim stykał :D Tak więc bitwa zakończyła sie przegrana 9:11.

2. Twardochleb SKAVENY
Armia Młodego prowadzona przez Szymona. Na szczescie to byl jego 2 turniej szczurami, bo inaczej byloby cienko :D Napierałem od samego poczatku, ale moja armia sypała sie jak choinka na 3 króli. Bolce przez cala bitwe nie trafily ANI razu :D Zreszta razem z doom diverami zostaly zamiecione przez wykopki. Pod koniec bitwy oddzial z dzwonem rozjechal moj oddzial z BSB i 2 magami, wiec zapowiadalo sie na ostre wklepy. Wtedy wcielilem w życie plan ostatniej szansy :D Klanraci z dzwonkiem dostali w bok 3 savage orkow na piechte ze sztandarem (pozostałości po pladze z IF, piorunach i ratlingach). Z drugiej strony wyladowalem magiem na wronie. I waaaagh! z 5 kosci. Oczywiście IF :D Ginie 7 szczurów i jest autobrejk na dzwonie. Zdobywam 1350 pts i wychodzi remis :lol: Ta bitwa to była totalna wyrzynka. 2000 pts kazdy zdobyl.

3. Krzysiek z Legnicy grający TK. Nastawił sie na totalną obrone, wiec napierałem ile sie da. Ciekawostki z bitwy:
1.BSB z quell animosity w pierwsze 3 tury bitwy zabija 10 savage orków :D
2. 2 skorpiony niszcza mi wszystkie maszyny
3. drugi klocek savage (nie ten bity przez BSB) w 2 tury dzieki animozji przechodzi 26 cali :D
4. ten sam kloc w szarży z czarem re-rolle na hita nie jest w stanie przebic sie przez 2 bazy swarma, za którymi stoi hierofant. swarmy zostaja na 1 ranie.
5. ten sam kloc w kolejnej turze ponownie darowuje hierofantowi życie rzucając 1 na animozje stojąc tuż przed nim :D
6. maly szaman testem inicjatywy zabija licza, a następnie wypłaca 10 hitów s10 w króla i go niszczy :D
7. słynny klocek savage + herd od tyłu sypia 20 gwardzistów w 1 ture 8)

Wynik: 17:3

4. Yarma i Chaos Tzeentcha
Ta bitwa była krótka. W 2 turze Yarma wbił sie ryzykancko samym smokiem w kloc savage, przegrał o 1, uciekł i zaliczył obelisk. W zasadzie było po grze. Resztę bezlitosnie zaszczułem. Został hellcannon bez załogi i jeden dj bez dysku. 18:2

5. Świeta_Barbara O&G
Zazwyczaj Kacper ze mna wygrywa, ale tym razem bylo inaczej. W 1 turze spanikowałem mu oddział z warbossem i tak zredukowałem ostrzałem, że juz sie nie mogł zebrac. Potem było z górki, bo bez warbossa armia taka jak Kacpra jest praktycznie bezsilna. Szczęscie było po mojej stronie w tej bitwie i zakończyła sie ona wynikiem 17:3.

Jak widac granie zielonymi jest bezkonkurencyjnie emocjonujące :D
Zresztą jestem w szoku, bo zazwyczaj moja armia w jednej na 5 bitew masterowych zabija się sama. A tym razem chłopaki dali się w miarę kontrolowac. Dali czadu! :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Robson pisze:A może po prstu ten CS jest słaby ;/ dla niektórych 720pkt na herosów nic nie zmienia, dla innych powoduje niemożliwośc wystawienia armi.
Popieram - CS który ogranicza tylko niektórych jest bez sensu i nie robiłbym go wcale.

Gratulacje dla Kielona - Twój pierwszy raz :D na Masterze na tym najciekawszym miejscu.

Żałuje że mnie nie było, bo z tego co czytam to było ... pysznie jak zwykle. Brawa dla organizatorów ze rok w rok potrafią zrobić super imprezę.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Dalmar pisze:Gratulacje dla Kielona - Twój pierwszy raz :D na Masterze na tym najciekawszym miejscu.
Ogólnie nie.
Singlowym, a i owszem. :)

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

dziękówka za turniej

mój pierwszy master w Gorzowie i na pewno nie ostatni

chłopaki są świetnie zorganizowani, wszystko było w pytkę: grill, wieczorny melanż itp

moje bitwy pominę, bo przecież nie po to tam pojechałem

ZOSTAWIŁEM W GORZOWIE MOJĄ KURTKĘ, jestem do niej dosyć przywiązany i fajnie byłoby ją odzyskać

Granatowa kurtka bez kaptura marki QUICKSILVER. Nagroda dla znalazcy
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Christos pisze:
Co do oceny malowania: jakoś mało wyważona była. Prosty przykład - dostałem tyle samo punktów co raf, a moje elfy wyglądają przy jego imperialistach jak syf (nie dość że malowanie o wiele lepsze to jeszcze cała rafa armia jest skonwertowana, a u mnie tylko śladowo kilka figsów).

Zastanawiające i chyba trochę niesprawiedliwe. Albo jemu pocieliście punkty, albo mi daliście za dużo. ;)
Nie doczekałem sie odpowiedzi na tego posta.

Dla mnie to naprawdę beka bo różnica w standardzie malowania między moją a rafa armią jest kolosalna.

Czemu więc otrzymaliśmy tyle samo punktów?

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Odpuść brat, jakie to ma teraz znaczenie...

Zresztą od kiedy koleś z pożyczona armią dostaje jako "hobbysta" wiecej punktów niz koleś który po nocy męczy oczka nad figsami, to wiesz przeciez że mi to totalnie furta na wiosennym wietrzyku od morza...

Acha, dzieki Panowie za fajny tur, przeciwnikom dziękuję za miło spędzony czas :)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

mimo iz moj kolega ocenial malowanie to tez nie jestem z niego zadowolony do konca nastepnym razem bede musial go przypilnowac i dac dokladne wytyczne jak to robic chyba :>
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

SZATAN

GRYYYwłaśnie wróciłem doGRYYY domu z wyjazdu Gorzowsko - Wrocławsko - Chorzowskiego

Ale kosmos, tydzień melanży jakGRYY chooooj - dzięki wszystkim za każdy dzień komu innemuGRYYY więc nie chce mi się pisać GRYY ide spać

PIEKŁO

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

SexRocket pisze:mimo iz moj kolega ocenial malowanie to tez nie jestem z niego zadowolony do konca nastepnym razem bede musial go przypilnowac i dac dokladne wytyczne jak to robic chyba :>
Kolegów było dwóch ;) A tak w ogóle to ciekawe rzeczy mówisz, chętnie posłucham :twisted:

@Supeł - a kolano Ci się nie spociło? :lol: Pozdrawiam! :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

PZDR - spociło, zwłaszcza w Chorzowie wczoraj! :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez zostawilem kutrke w gorzowie.... tez bylbym dzwieczny gdyby mi ja tos w miare szybko zwrovil (master w wejherowie moze?) :>

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja tez zostawilem kurtke w Gorzowie - niebiesko biala Nautica. Tez moge ja w Wejherowie podebrac.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

buszmen już spylił do lumpexu ;/
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

cholera, co wy tak z tymi kurtkami?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

taki warszawski zwyczaj :>

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Jakiś chochlik kurtkowy chiba. Aż spojrzałem czy moja wisi na wieszaku. :wink:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Robson pisze:buszmen już spylił do lumpexu ;/
Buszmen zostawił kiedyś u mnie kurtkę po Arenie. Oddałem po 2 latach :D

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ja zostawiłem na arenie, ale na nastepny master mi odwiexliście :) nawet 2 tigery się uchowały w kieszeniach :D
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

ODPOWIEDZ