Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
sprawdx erratę w temacie co Bless wrzucał
przed zmianami (popsucie teleporta) wild rider MÓGŁ wziąć hodę
niewiem czy to zmienili w każdym razie chyba może...ale wtedy plewa jest na maxa bo zdjeli ze jest fastem i wali tylko w 90* ...niewexmiesz mu broni ani zbroi...taka plewa...no chyba ze highborn
przed zmianami (popsucie teleporta) wild rider MÓGŁ wziąć hodę
niewiem czy to zmienili w każdym razie chyba może...ale wtedy plewa jest na maxa bo zdjeli ze jest fastem i wali tylko w 90* ...niewexmiesz mu broni ani zbroi...taka plewa...no chyba ze highborn
Wiem że drzewo ale jeszcze z pierwszego mojego systemu się przyjęło DżewoPiotras pisze:Hm, zacznijmy od tego, że nie dżewo tylko drzewo.
Orzeł dla mnie odpada a WW. Taki miałem zamysł żeby tym grać, ale ..
Chodzi mi o to że nie mam czegoś mocnego żeby ASv zniżać porządnie - Drzewo ma wystarczająca S ale to 5A. A Ironguts'i (4 z championem) to 13A z S6. A ciężka kawa - no tak po prostu ciągnie mnie do ASv .
Może chodzi mi o tą S bo będę najczęściej grał z VC (kawa), Chaosem (wojownicy) albo krasnalami (wszystko;/), bo takie armie mają qmple.
Jeśli chciałeś grać armiami, które mają ASV to nie trzeba było brać WE tylko Imperium, Dwarfy czy Chaos... Ja jakoś sobie radze z armiami, które wymieniłeś, nie potrzebuje jakiejś ciężkiej kawy, czy ogrów. Wręcz przeciwnie, dla mnie takie jednostki w armii WE to świętokradztwo! W ogóle ani ogry ani ciężka kawa nie pasuje do klimatu WE... A waywatcherzy - killing blow na krótkim dystansie. To mało na puszki? Wardancerzy, masa ataków z S4 albo KB? Mało? Wildzi, np. 6stka z WB, WS 5 + S5 w szarży... Mało? Driady, każda 2 ataki z S4... Mało?! Łucznicy z S4 na krótkim...
I tak można prawie do każdej jednostki się cofać... Co prawda dobry ASV ma tylko drzewiec, ale to są LEŚNE ELFY. Ktoś widział oddziały w wojsku, które polegają na zasadzie podjazdów w ciężkich zbrojach, tarczach i z koniami w kropierzach? Bo ja nigdy...
pozdro
I tak można prawie do każdej jednostki się cofać... Co prawda dobry ASV ma tylko drzewiec, ale to są LEŚNE ELFY. Ktoś widział oddziały w wojsku, które polegają na zasadzie podjazdów w ciężkich zbrojach, tarczach i z koniami w kropierzach? Bo ja nigdy...
pozdro
miM, jak chcesz to sobie weź Kislev contingent, masz kawe w corach - tylko licz sie z brakiem imune to psychology ; ) - ja zawsze testy na psycho/złamanie oblewam, nawet z przerzutem z bsb.
xYz
Gremlin pisze:miM, jak chcesz to sobie weź Kislev contingent, masz kawe w corach - tylko licz sie z brakiem imune to psychology ; ) - ja zawsze testy na psycho/złamanie oblewam, nawet z przerzutem z bsb.
BSB nie daje przerzutów na niezdaną psychologie?
Tylko na testy złamania... Masakra A myślałem, że RB jest dostępny dla wszystkich...
hmm FCG znaczy Full Command Group czyli muzyk sztandar i champion... i to nie tylko w WR takie coś jest... W jednym rzędzie może być nawet 10... nigdy nie słyszałem o ograniczeniach... tylko zrób takim czymś wheela... a dlatego się bierze 6, bo jak starczy pkt, to zawsze jeden więcej... xD A czemu z bsb??...bsb jest dobry na wszystko... daje ci przerzut na niezdany test i w oddziale daje 1+ do cr
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Okej, po to tu jesteśmy.
1. FCG - Full Commang Group, inaczej grupa dowodzenia, czyli muzyk, sztandar i champion. 6 w jednym rzędzie (nie ma maxa 5) bo mają wtedy większą siłę przebicia i sensowniejsze jest danie im War Bannera.
Bsb - generalnie sztandar armii, jeśli stoi w 1 szeregu combatu to na koniec daje Ci + 1 do CR, poza tym pozwala na przerzucenie nieudanego testu złamania, tzw. breake'a.
jeszcze co do szeregów. Nie ma ograniczeń do liczby w szeregu. Jak Ci się podoba to możesz wystawić nawet 20 w pierwszym szeregu.
Poza tym polecam korzystanie z Army Builder'a. Jeśli go nie masz, napisz do mnie, prześlę Ci go na maila.
Pozdrawiam Piotras
1. FCG - Full Commang Group, inaczej grupa dowodzenia, czyli muzyk, sztandar i champion. 6 w jednym rzędzie (nie ma maxa 5) bo mają wtedy większą siłę przebicia i sensowniejsze jest danie im War Bannera.
Bsb - generalnie sztandar armii, jeśli stoi w 1 szeregu combatu to na koniec daje Ci + 1 do CR, poza tym pozwala na przerzucenie nieudanego testu złamania, tzw. breake'a.
jeszcze co do szeregów. Nie ma ograniczeń do liczby w szeregu. Jak Ci się podoba to możesz wystawić nawet 20 w pierwszym szeregu.
Poza tym polecam korzystanie z Army Builder'a. Jeśli go nie masz, napisz do mnie, prześlę Ci go na maila.
Pozdrawiam Piotras
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Dlaczego nie na 1 lvl ?? za dodatkowe 75 pktów masz +2 kości do dispela.... czasem sie opłaca ..... a i drzewka może poprzesuwać ........... w sumie możesz mieć za 165 pktów ładnego maga który daje +2 kostki do dispela, 1 automatycznego rozpraszacza, dodatkowy czar, a jak się dobrze rozstawi i zagra to może dojść taka zjawa do maszynki a w CC daje strach, Wsave'a na +5, i całkiem niezłe staty w walce = "ładne" rzuty kostkami.......
Co wy na to??
Kto jest innego zdania niech podniesie nogę.........
Co wy na to??
Kto jest innego zdania niech podniesie nogę.........