maluje podstawke do pająka i nie wiem jak zrobić pajęczyne, sam biały średnio wygląda, jak washuje mega rozwodnionym black inkiem tez nieciekawie wychodzi, brush tak samo, ma ktoś pomysł? \
tak wygląda bo black inku
Ostatnio zmieniony 30 maja 2008, o 18:44 przez Holgin, łącznie zmieniany 2 razy.
Asassello - pomalowałem tą pajęczyne rozwodnionym elf greyem, wydaje się wyglądać ciut estetyczniej, kontrast wg mnie właśnie jest dobry, ale troszke go zmniejszyłem (ale nie wiem czy to dobrze wygląda)
mniejsze zdjęcie
pokaże napewno, wrzuce do mojego warsztaciku jutro albo za tydzien (zobaczymy jak mi będzie szło malowanie, model ogromny i szczegółowy a ja dopiero skonczylem podkład) która pajęczyna wygląda lepiej? pierwsza czy druga?
troszke lepiej niz to na samym poczatku..
jednak miejsca gdzie pajeczyna jest przyczepiona do drzewa nadal czegos potrzebuja...
musisz uzyskac taki efekt pol-przezroczystosci tej pajeczyny
ale ja, niestety, nie jestem dobrym malarzem i Ci nie doradze jak to zrobic
Klej modelarski Revell Contacta w tubce - jak odczekasz, aż podeschnie (kleje modelarskie schną średnio do 30 min.), zacznie się ciągnąć i można robić bardzo cieniutkie niteczki i sploty - wtedy zaostrzoną zapałką (wykałaczką) możesz sobie utkać coś na podstawce Polecam!
Arbal - radze ci zebrac troszke więcej kasy i zrobić większe zamówienie w mail orderze, ja tak zrobiłem na spółke z bratem i wyszło dość tanio. Funt jest tani teraz więc się opłaca (4.20zł)
Sławol - wielkie dzięki, spróbuje z tym pomysłem, gdzie taki klej mozna kupic?
co myślicie o tej pajęczynie? u kolegi potraktuje lakierem i wtedy zobacze jak będzie wyglądać.
Holgin pisze:Sławol - wielkie dzięki, spróbuje z tym pomysłem, gdzie taki klej mozna kupic?
W każdym sklepie modelarskim. Chyba... Powinni mieć, jest dość popularny i dobry Przede wszystkim dość gęsty i dzięki temu łatwiejszy do kontrolowania. Tylko lubi wyciekać sam z siebie z tubki, jak już się go użyje choć raz. Zachowuje się jak jakieś drożdże...
Przy klejeniu modeli drażni jedynie to, że... ciągnie się strasznie i nitki się robią, ale dla Twojego zastosowania jak znalazł właśnie I strasznie mocno pachnie, uważaj i wietrz chałupę, mówię poważnie, bo się w głowie może zakręcić
A ta Twoja pajęczyna nie jest zła, ale widać, że to tworzywo sztuczne, grube i sztywne. Kształt mi się podoba
taką pajęczyne gw zrobiło nie nie poradze , mogła by byc troche cieńsza ale wole nie kombinować przy tej figsie nie wygląda źle, gdyby była mniejsza to by sie zaraz złamała albo co. klej postaram się kupić w poniedziałek i popróbuje zrobić jeszcze jakąś pajęczyne
Pająk; jeszcze pare drobiazgów zostało, próbowałem pomalować podobnie jak na stronie gw ale daleko mi do takiego efektu, raczej będe przemalowywał macie pomysł jak? i w jakim kolorze?
sorki, ze multipost ale tak to by nikt nie zwrocil uwagi
suchy pedzel na tak duzych powierzchniach wyglada slabo ... sprobuj dac kilka warstw inka ... od ciemnego tylko przy szczegulach do jasniejszego na wiekszych wolnych powierzchniach ... oczywiscie po washu bedziesz musial zlikwidowac efekt blyszczenia
krzeselko widze ze potraktowales inkiem i blyszczy ... rozwodnij na maksa brazowa farbke i pomaluj po calosci bardzo cienutka warstwe ... dzieki temu zlikwidujesz blyszczenie
daj tez czarnego inka na groty i potem rozjasnij serbrnym
z krzesełkiem tak zrobie, groty będe robić jak powiedziałeś a całego pająka na 99% będe przemalowywał ale nie wiem w jakim kolorze go dać. Nie wiesz jak uzyskać zbliżony efekt do tego??
taki kolor najbardziej mi się podoba, na inne nie mam pomysłu wykonania