Pajęczyna i Wielki pająk

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Pajęczyna i Wielki pająk

Post autor: Holgin »

maluje podstawke do pająka i nie wiem jak zrobić pajęczyne, sam biały średnio wygląda, jak washuje mega rozwodnionym black inkiem tez nieciekawie wychodzi, brush tak samo, ma ktoś pomysł?
Obrazek\
tak wygląda bo black inku
Ostatnio zmieniony 30 maja 2008, o 18:44 przez Holgin, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ta pajęczyna po prosu jest taka średnio wykonana. Sam ja robiłeś czy fabrycznie taka jest?

Awatar użytkownika
Holgin

fabryczna, wina moze lezec troche po grubosci farbki na pajęczynie (4-6 warstw), próbowałem kilkoma metodami.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

oprocz tego co zauwazył skaven, mi rzuca sie w oczy to ze ta pajeczyna za bardzo kontrastuje sie z reszta.. szczegolnie miejsca zaczepienia o drzewo.

moze pomaluj pajeczyne na szaro, a nie na biało.. potem zinkój.. i ewentulanie miejscami rozjasnij (szarym + biały).

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Holgin

Asassello - pomalowałem tą pajęczyne rozwodnionym elf greyem, wydaje się wyglądać ciut estetyczniej, kontrast wg mnie właśnie jest dobry, ale troszke go zmniejszyłem (ale nie wiem czy to dobrze wygląda)
Obrazek
mniejsze zdjęcie Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

pokaż całego pająka jak skończysz :)

Awatar użytkownika
Holgin

pokaże napewno, wrzuce do mojego warsztaciku jutro albo za tydzien (zobaczymy jak mi będzie szło malowanie, model ogromny i szczegółowy a ja dopiero skonczylem podkład) która pajęczyna wygląda lepiej? pierwsza czy druga?

Awatar użytkownika
zether

Post autor: zether »

Tak szczerze to ja nie widzę większej różnicy.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

troszke lepiej niz to na samym poczatku..
jednak miejsca gdzie pajeczyna jest przyczepiona do drzewa nadal czegos potrzebuja... :)
musisz uzyskac taki efekt pol-przezroczystosci tej pajeczyny :)
ale ja, niestety, nie jestem dobrym malarzem i Ci nie doradze jak to zrobic ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Aalnij na pajęczynę lakier (nie matowy) ,może być ten gw ze słoiczka . Powinno trochę pomóc :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Holgin

z lakierem to dobry pomysł, jak kupie to zrobie coś takiego. dzięki, teraz maluje pajęczynę na samym pająku.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

obie pajeczyny sa ok czekam na foty figurki bo sam planuje ja zakupic tylko cena przerazajaca...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Klej modelarski Revell Contacta w tubce - jak odczekasz, aż podeschnie (kleje modelarskie schną średnio do 30 min.), zacznie się ciągnąć i można robić bardzo cieniutkie niteczki i sploty - wtedy zaostrzoną zapałką (wykałaczką) możesz sobie utkać coś na podstawce :) Polecam!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Holgin

Arbal - radze ci zebrac troszke więcej kasy i zrobić większe zamówienie w mail orderze, ja tak zrobiłem na spółke z bratem i wyszło dość tanio. Funt jest tani teraz więc się opłaca (4.20zł)

Sławol - wielkie dzięki, spróbuje z tym pomysłem, gdzie taki klej mozna kupic?

Obrazek
co myślicie o tej pajęczynie? u kolegi potraktuje lakierem i wtedy zobacze jak będzie wyglądać.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Holgin pisze:Sławol - wielkie dzięki, spróbuje z tym pomysłem, gdzie taki klej mozna kupic?
W każdym sklepie modelarskim. Chyba... ;) Powinni mieć, jest dość popularny i dobry :) Przede wszystkim dość gęsty i dzięki temu łatwiejszy do kontrolowania. Tylko lubi wyciekać sam z siebie z tubki, jak już się go użyje choć raz. Zachowuje się jak jakieś drożdże... :D

A jak nie, to np. tu --> http://www.allegro.pl/item368741839_kle ... vell_.html

Przy klejeniu modeli drażni jedynie to, że... ciągnie się strasznie i nitki się robią, ale dla Twojego zastosowania jak znalazł właśnie ;) I strasznie mocno pachnie, uważaj i wietrz chałupę, mówię poważnie, bo się w głowie może zakręcić ;)

A ta Twoja pajęczyna nie jest zła, ale widać, że to tworzywo sztuczne, grube i sztywne. Kształt mi się podoba :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Holgin

taką pajęczyne gw zrobiło nie nie poradze :P , mogła by byc troche cieńsza ale wole nie kombinować przy tej figsie :) nie wygląda źle, gdyby była mniejsza to by sie zaraz złamała albo co. klej postaram się kupić w poniedziałek i popróbuje zrobić jeszcze jakąś pajęczyne

Awatar użytkownika
Holgin

Pająk; jeszcze pare drobiazgów zostało, próbowałem pomalować podobnie jak na stronie gw ale daleko mi do takiego efektu, raczej będe przemalowywał macie pomysł jak? i w jakim kolorze?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sorki, ze multipost ale tak to by nikt nie zwrocil uwagi ;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

suchy pedzel na tak duzych powierzchniach wyglada slabo ... sprobuj dac kilka warstw inka ... od ciemnego tylko przy szczegulach do jasniejszego na wiekszych wolnych powierzchniach ... oczywiscie po washu bedziesz musial zlikwidowac efekt blyszczenia

krzeselko widze ze potraktowales inkiem i blyszczy ... rozwodnij na maksa brazowa farbke i pomaluj po calosci bardzo cienutka warstwe ... dzieki temu zlikwidujesz blyszczenie

daj tez czarnego inka na groty i potem rozjasnij serbrnym

Awatar użytkownika
Holgin

z krzesełkiem tak zrobie, groty będe robić jak powiedziałeś a całego pająka na 99% będe przemalowywał ale nie wiem w jakim kolorze go dać. Nie wiesz jak uzyskać zbliżony efekt do tego??
taki kolor najbardziej mi się podoba, na inne nie mam pomysłu wykonania

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

patrzac na ta fotke wydaje mi sie ze jest to poprostu jakis szary kolor rozjasniany bleached bone (lub rotting flesh)

ODPOWIEDZ