Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
Czy mi się zdaje czy Jankiel aka "Jankiello" zakupił CoBa na allegro za 80 pln ? Jeśli dał tyle (wcześniej nawet nowe modele chodziły bo 50-60 pln) tzn. że będzie się opłacało go wystawiać :p Czyżby wiedział coś czego my nie wiemy ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
A ja mam stary kocioł od dobrych 10 lat
co to znaczy? to jakis okrzyk zachwytu, czy wrecz przeciwnie?
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
ale to chyba nie ma być i jednocześnie okladka przyszlego booka? bo jest brzydkie
Jaki przyjemny spoiler
Z górnej linii:
"Eternal Hatred stirs, as the Dark Elves invade Ulthuan"
Z górnej linii:
"Eternal Hatred stirs, as the Dark Elves invade Ulthuan"
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Jak dla mnie wypasSo I got to read over the Dark Elf Book today, and God it is nice! Basically most of the rumors were wrong that I've seen at least.
Lots of little bits from what I remember:
Everyone gets Hatred, and Eternal Hatred against High Elves
Lokir Felheart, the Corsair hero, get an extra attack per rank bonus
Kouran, acts as a unit champion and makes the Black Guard unbreakable
Tullaris, the Executioner champion, is a bit of a paper tiger, just make sure he strikes first, and you're almost guaranteed a dead Character
Malekith, is in but the Destroyer and Hand of Khaine are now one weapon, that takes away magic levels too
On the magic item side,
There are Hydras Teeth which can be used as a stand and shoot reaction, causing D6 S3 hits per tooth used, you get 5 to start with.
A nifty little Ward save that is the inverse of their strength. So, if you get hit by a strength 2 hit, roll equal or less than the strength to block the attack, but a 6 always fails. So for S6+ you have a 5- Ward Save
Web of Shadows is in
The Draich give +2 S on the charge, striking at initiative, and subsequently +1 S
Gifts of Khaine don't count against magic weapon allowance any more
For magic,
All the spells are back, plus one that creates extra power dice, but if you don't use those dice, you take wounds
Units
Executioners, do NOT auto wound, in fact they haven't really changed at all
Black Guard are Stubborn and Immune to Psychology
Witches are sick, and can really be bolstered by the Cauldron, which can move now, still can't be hurt and can give units with 18" a 5+ Ward amongst other things.
Corsairs can get hand bows, which count as an additional hand weapon in close combat, or shields, for a 3+ save
Repeater Crossbows and Bolt Throwers stay the same as they are
The Hydra is nasty now, along with the Manticore having Killing Blow
This was just a quick glance over the book, I may have a more detailed summary later on in the week.
Wypas ? Chyba żartujesz
Egzekutorzy bez większych zmian ? Czyli bez zmian będą raczej plewni Nie ma autowounda - ROZCZAROWANIE.
Wszystkie zaklęcia takie same + to jedno dodatkowe o którym było wiadomo od dawna. Liczyłem na większe zmiany, na jakąś funkcjonalną magię. Mam nadzieję, że ten zwrot oznacza tylko tyle, że wszystkie czary poza tym nowym będą się tak samo nazywaly, a już działanie się zmieni - zdaje się, ze będzie ROZCZAROWANIE
Reapeter Crossbow - takie same jak obecnie ? Czyżby AP okazało się bujdą ? - ROZCZAROWANIE.
Black Guardzi i kociołek ratują sytuacje. . . no i nadzieja w witchkach oraz potworach.
Egzekutorzy bez większych zmian ? Czyli bez zmian będą raczej plewni Nie ma autowounda - ROZCZAROWANIE.
Wszystkie zaklęcia takie same + to jedno dodatkowe o którym było wiadomo od dawna. Liczyłem na większe zmiany, na jakąś funkcjonalną magię. Mam nadzieję, że ten zwrot oznacza tylko tyle, że wszystkie czary poza tym nowym będą się tak samo nazywaly, a już działanie się zmieni - zdaje się, ze będzie ROZCZAROWANIE
Reapeter Crossbow - takie same jak obecnie ? Czyżby AP okazało się bujdą ? - ROZCZAROWANIE.
Black Guardzi i kociołek ratują sytuacje. . . no i nadzieja w witchkach oraz potworach.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Gdzie można zobaczyć tą okładkę? <--- nie zaczytało mi zdjęcia, już nie ważne
Ritchie nie narzekaj, bo złożymy Cię w ofierze Khainowi. Egzecy plewni? Teraz? Moja ulubiona jednostka do flankowania, a KB + hate to normalnie wypas będzie.
Może jeszcze autowound na całą armię?!
Ritchie nie narzekaj, bo złożymy Cię w ofierze Khainowi. Egzecy plewni? Teraz? Moja ulubiona jednostka do flankowania, a KB + hate to normalnie wypas będzie.
czary sie jednak troche zmienia, bo te sa troche plewne, a kusze powinny dostac ap. i jest to juz raczej pewne, przynajmniej nie bylo powtarzane jako wish-listy...
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, o 00:52 przez Jerzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
czyzby ci az tak zalezalo na kociolku z kolami?Jankiel pisze:Nie wiecie, że polowałem na kompletny stary kocioł, bo nowy, skonwertowany i pomalowany od dawna mam
szkodda, ze typ nie pisal nic o kosztach punktowych :> bo te raczej na pewno sie zmienia :>
WiadomoBison pisze:Gdzie można zobaczyć tą okładkę? <--- nie zaczytało mi zdjęcia, już nie ważne
A tam wypas. Ja po prostu mam kompleks gdy spojrzę na np. Swordmasterów, którzy nawet z tym hatem wycinają Exeków jak zboże, a tak nie powinno być. . . execy będą tańsi, no, ale i tak przykro bo to w sumie taki odpowiednik Podobnie z warriorami, którzy także będą w zwarciu dużo gorsi. Sytuacje ratują Black Guardzi, którzy trzymają poziom. No i na pewno w walce na dystans będziemy miażdzyć HE bo RBT wiadomo, ze takie samo, ale już nasi kusznicy z AP, nasi Shadzi i nasi Korsarze będą strzelecko o stali na dużo wyższym poziomie niż strzelacze HE. Tylko co to za satysfakcja być lepszym w strzelaniu ? ;P Ja bym chciałbym być lepszy w zwarciu
Bo na razie walka będzie wyglądała tak, że wystrzeliwujemy ich regimenty kusznikami, a resztki z trudem dobijamy swoimi regimentami, a powinno być tak że to my przedzieramy się przez grad żelastwa by dojść i ostatnimi wojownikami zrobić w zwarciu bezpośrednim straszliwą rzeź
ich akurat bg beda czesac , podobnie witchki. chlopy maja po prostu za malo atakow bolec beda tylko sm i wlocznicy tak naprawde...