Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
ale nie kasuje rankow
, ma mniej atakow, nie zieje ogniem, nie chodzi po lasach, nie ma pancerza...

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
hihi a ja mam dwie hydry i spróbuję 2 wystawić, bywało że grałem i bez bolcy to i wtedy się obędę. Po jednej na flance albo... dwie w teamie.
Po zionięciu z S5? Po zdaniu paniki a potem terrora? I zebraniu 7A z przerzutami?a na piechocie od CR uciec...
Ciekawe, skąd to wziął...yea, but he forgot to add that after lossing a wound it's lossing one attack also
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
a pytanie, mozna robić S&S zionięciem?
tak wiem, powinienem zerknąć 
a to szkoda dla hydry, że nie można, no ale cóz...
ciekawe czy bedzie miala jakiś bounus w stylu stuborna, co by naprawde jej zgrzalo czy nawet unbrekable co by czynilo ją wygiętą.

a to szkoda dla hydry, że nie można, no ale cóz...
ciekawe czy bedzie miala jakiś bounus w stylu stuborna, co by naprawde jej zgrzalo czy nawet unbrekable co by czynilo ją wygiętą.
jak by miala unbreakable, to by musiala kosztowac ze 300pkt 

ze 250 
no ale stuborn winna przecież mieć...
bo takie bestie bez niego są tak narpawde malo warte, co z tego jak bedzie miala te 7 ataków na WS4, chyba, że gdzieś nie doczytalem, że na 5, tak to trafi 3\4, nawet jak wszystko zwounduje to się odbija od klocków piechoty, a ze stubornem bedize bardzo smakowita

no ale stuborn winna przecież mieć...
bo takie bestie bez niego są tak narpawde malo warte, co z tego jak bedzie miala te 7 ataków na WS4, chyba, że gdzieś nie doczytalem, że na 5, tak to trafi 3\4, nawet jak wszystko zwounduje to się odbija od klocków piechoty, a ze stubornem bedize bardzo smakowita

odbija sie tylko od krasnoludzkich klockow piechoty...
od każdego klocka co ma ws4, tak mi się zdaje, już wyjaśniam, 7 ataków, zalóżmy opcje narpawde optymistyczną, ze z hatem trafi aż 6 ataków, z czego 5 zabitych (znowu opcja optymistyczna bo nie uwzgledniam sava) czyli przegrywa o muzyka...
no ale nikt nie powiedzial, że owy klocek ma mieć cale 3 ranki, więc po odpowiednim ostrzale jej szanse rosną i to znacznie.
no ale nikt nie powiedzial, że owy klocek ma mieć cale 3 ranki, więc po odpowiednim ostrzale jej szanse rosną i to znacznie.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
+poganiacze też wypłacą ataki
no tak...
sami z siebie nie będą mieć, mounty go dostaną od jeżdzca, ale wlaśnie co z hydra? przejdzie od poganiaczy?
sami z siebie nie będą mieć, mounty go dostaną od jeżdzca, ale wlaśnie co z hydra? przejdzie od poganiaczy?
Wracam na forum po dość długiej nieobecności i muszę powiedzieć, że nowy army book zapowiada się bardzo ciekawie. Wygląda na to, że hydra stanie się teraz popularna, ciekawe jak będzie z hatem dla niej. A czy wiadomo coś nowego na temat czarów, czy poza tym dodatkowym dodającym p. dice zapowiadają się jakieś większe zmiany?
Jestem jak najbardziej za tym żeby DE oprócz klimatu były mocne i troszkę nie rozumiem wypowiedzi, że wezmą sie za nie powergamerzy, dla starych graczy nic się nie zmieni, poza lepszymi wynikami bitew:)
Jestem jak najbardziej za tym żeby DE oprócz klimatu były mocne i troszkę nie rozumiem wypowiedzi, że wezmą sie za nie powergamerzy, dla starych graczy nic się nie zmieni, poza lepszymi wynikami bitew:)